Lauantai, 19. elokuu 2017
Mauno, Maunu

Avioliittolain kumoaminen kaatui selvin luvuin — Etelä-Savon kansanedustajista vain Kaj Turunen tuki kansalaisaloitetta

17.02.201714:31
154
  • Hallituspuolueista vain perussuomalaiset asettui selvästi tukemaan kansalaisaloitetta. Myös Kaj Turunen halusi estää samaa sukupuolta olevien avioliitot. Kuva: Timo Seppäläinen

Eduskunta hylkäsi selvin äänin aloitteen sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamiseksi. Joulukuussa 2014 hyväksytty uusi avioliittolaki tulee siis voimaan maaliskuun alussa ja se mahdollistaa samaa sukupuolta olevien liitot.
”Aito avioliitto” -nimellä tunnettu kansalaisaloite olisi halunnut pitää avioliiton pelkästään naisen ja miehen välisenä.
Perjantain äänestyksessä aloite kaatui äänin 120—48. Aloitteen puolesta äänestivät kaikki kristillisdemokraattien edustajat ja valtaosa perussuomalaisista. Keskustan ryhmää aloite jakoi selvästi.
Etelä-Savon seitsemästä edustajasta kuusi äänesti aloitteen hylkäämisen puolesta. Vain savonlinnalainen Kaj Turunen (ps.) halusi kaataa sukupuolineutraalin avioliittolain.
Vaalipiirin muista edustajista enemmistö oli hylkäämisen kannalla. Sukupuolineutraalia liittoa vastaan äänestivät kaikki perussuomalaiset. Keskustan Markku Pakkanen ja Ari Torniainen äänestivät tyhjää.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Avioliitto on ainoastaan miehen ja naisen välinen asia. Siinä ei voi olla mitään neutraalia. Kansanedustajat ovat menneet vihervasemmistohalpaan. Ne edustajat, jotka kannattivat aloitteen läpimenoa tulevat saamaan ääniä seuraavissa vaaleissa.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Hieno päätös eduskunnalta. Sitä paitsi, todella hieno päätös myös valtion ja veronmaksajien kannalta. Nimittäin, jos uusi avioliittolaki olisi kumottu, niin jossakin vaiheessa, ihan jo lähiaikoina, Suomi olisi päässyt vastaamaan lain kumoamisesta ihmisoikeustuomioistuimiin ja vastaaviin. Miksi? No siksi, koska Suomessa on laki, vaikkakaan ei vielä voimassa, joka sallii samaa sukupuolta olevien avioliitot ja jos se yhtäkkiä kumotaan, niin silloin Suomi polkee kaikkia kansainvälisesti sovittuja ihmisoikeussopimuksia yms. Ja muutama sana heille, jotka nyt kiristelevät hampaitaan: Muistatteko runsaan parin vuoden takaisia Länsi-Savonkin kommenttipalstojen kirjoituksia ja kannanottoja? Silloin jotkut, jopa kristityiksi itseään kutsuvat, kirjoittivat seuraavanlaisia kommentteja: ”Miksi valitatte, ei teillä ole Suomen lain mukaan oikeutta mennä naimisiin ja teidän on tyydyttävä siihen, eli lain määräyksiin. Ja jos ette ole tyytyväisiä, niin voi voi, kyllä teidän nyt vaan on muutettava pois, muuttakaa sellaiseen maahan, jossa homot voivat mennä naimisiin.” Todella alentavia kommentteja, ja joissakin oli vielä oikein todella ilkkuva sävy. Mutta, tehdäänpä nyt niin, että joku muukin alentuu vastaavalle tasolle, eli minä. Siksipä kirjoitan samanlaiseen, näiden edellä mainittujen kristittyjen ja lähimmäistä rakastavien ihmisten tapaan ja heidän kirjoitussävyään mukaillen: Voi voi, kyllä teidän on nyt vaan tyydyttävä siihen, että homotkin pääsevät naimisiin, eli lain määräyksiin. Ja jos ette ole tyytyväisiä, niin muuttakaa pois, muuttakaa sellaiseen maahan, jossa homot eivät voi mennä naimisiin ja siten olkaa tyytyväisiä. Muuttakaa vaikka Afganistaniin, Bangladeshiin, Iraniin, Saudi-Arabiaan, tai vaikkapa Nigeriaan. Muitakin maita vielä löytyy, esimerkiksi nyt vaikka Venäjä. Eikös se olisi hyvä maa asua teille, sieltähän on lyhyt matkakin tänne entiseen kotimaahanne, siis jos nyt enää haluisitte edes piipahtaa täällä?

Lähettänyt käyttäjä Silloin nuori (kirjautumaton)
Kaj Turunen kannatti vaaleissa 2011 tasa-arvoista avioliittolakia. Muistan hänen Lukiolaisten liiton järjestämässä paneelissa sanoneen, että kannattaa myös lukumääräneutraalia avioliittolakia. Aikamoinen satusetä.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut