Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Suurta draamaa Kuninkuusraveissa — Jokivarren Kunkku hylätty, Camri maalikamerakuvan perusteella toinen

31.07.201614:23
  • Camria ohjastaa Tuomas Pakkanen. Kuva: Soila Puurtinen

Mailin matka on ravattu Turun Kuninkuusraveissa.

Oriiden puolella kilpailu oli todellinen jännitysnäytelmä. Voiton vei eilisen avausmatkan tapaan Mika Forss ja Vitter. Tuomas Pakkasen ohjastama Camri oli hienosti toinen, ja paranteli näin ollen asemiaan tuntuvasti eilisen yhdeksännen sijan jälkeen. Voittoaika oli molemmilla täsmälleen sama, 21,5, mutta maalikamera ratkaisi voiton täpärästi Vitterille. Pekka Korpi ja Marat olivat kolmansia.

Todellinen yllätys kuitenkin oli viime vuoden ravikuninkaan ja ennakkosuosikki Jokivarren Kunkun putoaminen pois kuningaskisasta. Jorma Kontion ohjastama ori hylättiin pitkän laukan takia. Se saa osallistua halutessaan päätösmatkalle, mutta ei kilpaile kokonaiskilpailun voitosta. Näin ollen kaksi matkaa voittanut Vitter johtaa kilpailua, mutta Punkaharjulta ponnistava Camri saattaa hyvin laittaa sen vielä koville kokonaiskilpailussa.

Terho Rautiainen ja Suivikas olivat lähdön neljänsiä, ja parantelivat myöskin osakkeitaan eilisen 8. sijan jälkeen.

Tammojen osalta tulisen matkan voiton vei Markku Hietasen ohjastama Akaasia ennen ennakkosuosikki Saga S:ää ja Matti Nisosta. Akaasian voittoaika oli 22,2. Näin ollen jännitys viimeistä osakilpailumatkaa kohtaan kasvoi Akaasian toimesta merkittävästi. Ensimmäisen päivän jälkeen Hietasen ajokki oli kolmantena 0,8 sekuntia johtavaa Saaga S:ää perässä.

Tapio Kukkosen ohjastama Tuli-Karkelo hylättiin liikojen laukkojen takia eikä se näin ollen saa tulosta kokonaiskilpailussa. Halutessaan se voi kuitenkin osallistua päätösmatkalle.

Myöhemmin tänään ravataan vielä raastava 3100 metrin matka. Ravikuninkaan ja -kuningattaren tittelin ratkaisee kolmen matkan yhteenlaskettu tulos. Pienimmän yhteisajan saanut on voittaja.

Lue myös: 

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut