Tiistai, 19. syyskuu 2017
Reija

Suomenhevonen ja eläinlääkärit juhlivat yhteistä taivalta St Michelissä

15.07.201710:04
  • Ravit Mikkelin raviradalla, Suurmestaruusajot

    St Michelissä ratkaistaan tänään Suurmestaruuden kohtalo. Kuva: Jaakko Avikainen

Suomen Eläinlääkäriliitto juhlistaa 125-vuotista historiaansa St Michel -raveissa Mikkelissä tänään lauantaina. Eläinlääkäriliitolla on raveissa oma nimikkolähtö, kylmäveristen Suurmestaruusajo. Paras suomenhevonen palkitaan Eläinlääkäriliiton juhlaloimella. Palkinnon jakavat Suomen Eläinlääkäriliiton puheenjohtaja Päivi Lahti ja hallituksen jäsen Marita Saarikivi. Tapahtuma on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Tänä vuonna vietetään myös suomenhevosen 110-vuotisjuhlavuotta. Suomenhevoset ovat olleet oleellinen osa suomalaista maataloustuotantoa ja siksi myös eläinlääkäreille tärkeä potilas. Talvi- ja jatkosotien aikana kolme neljäsosaa suomalaisista eläinlääkäreistä oli mukana sodassa, ennen kaikkea hevosia hoitamassa.

Tänä päivänä on edelleen noin 20 000 suomenhevosta harrastus- ja virkistyskäytössä. Eläinlääkärit ovat tiiviisti mukana suomenhevosen jalostuksessa ja sen hyvinvoinnin kehittämisessä.

Lauantaina ennen raveja liitto järjestää yhdessä Mikkelin raviradan kanssa seminaarin aiheesta ”Suomenhevosen ja eläinlääkärien yhteinen matka historiassa”. Seminaari on kaikille avoin ja maksuton. Seminaarin puhujina ovat eläinlääkärit Katri Helminen, Antero Tupamäki ja Kristiina Ertola. Se järjestetään Kalevankankaan koulun auditoriossa 15.7. Raviradantie 16 kello 11.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

17.09. 12:11

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut