Tiistai, 19. syyskuu 2017
Reija

Midnight Hour järjesti yllätyksen — johti St Micheliä lähdöstä maaliin!

Päivitetty: 16.07.201718:00
5
  • Mikkelin raviradan yleisö kannusti innokkaasti Midnight Houria. Yleisö löysi hyvin Mikkelin raviviikonlopun. Kuva: Ville Niskanen

  • Raviradan henkilökunta toimi ripeästi ja sai radan kilpailukuntoon.

Kansainvälisen St Michel -ajon voittaja on pihtiputaalainen Midnight Hour. Maaninkalaisen Ossi Nurmosen valmennuksessa kilpaileva ori ei kuulunut lähdön suosikkeihin, mutta se hyödynsi hyvän lähtöpaikkansa erinomaisella juoksulla. Iikka Nurmosen ohjastama ruuna sai rinnalleen maalisuoralla haastajia. Jonesy tuli lähelle ja ulkoratoja kiri Workout Wonder, mutta ne eivät ehtineet ohi.

— Hevonen ei hiljentänyt yhtään vauhtiaan loppusuoralla, vaan meni maaliin asti. Se vastaili hyvin lopussa, ohjastaja Iikka Nurmonen kertoi.

Vauhti lähdössä kiihtyi loppua kohden 1.11,5-vauhtisen avauskilometrin jälkeen. Midnight Hour paransi ennätystään 1,6 sekuntia aikaan 1.10,6. Suur-Hollolassa ruuna jäi pussiin, mutta nyt se näytti tasonsa.

St Michel -ajon lähtö viivästyi reilusti, kun radassa havaittiin reikä. Lähtöauto oli valmiina, kun lähtöön oli aikaa yksi minuutti, kunnes kaviouran tallikaarteessa ollut paikkausta vahtiva kohta havaittiin. Korjaustyöt viivästyttivät lähtöä ensin muutamilla minuuteilla, mutta valjakot ohjattiin sittemmin takaisin varikkoalueelle.

— Lanaustilanteessa lanan mukaan lähti radan pinnasta maa-ainesta liikkeelle ja rataan jäi noin puolen metrin kokoinen ja kymmenen senttiä syvä kuoppa. Onneksi asia huomattiin hyvissä ajoin ennen päälähtöä, kertoi Mikkelin raviradan toimitusjohtaja Kari Tiainen.

Kylmäveristen St Michel Tammatähti tarjosi jo esimakua kuningatarkilvasta. Hyvältä lähtöpaikalta matkaan lähtenyt Akaasia päästi hetkeksi eteensä Carmelan, mutta otti johtopaikan uudelleen haltuunsa. Sen jälkeen keulahevonen ei enää vaihtunut, vaikka hallitseva ravikuningatar Saaga S vielä maalisuoralla lujan haasteen heittikin.

Kurikkalaisen Ari Oja-Nisulan valmentaman ja omistaman tamman voittoaika tasaisen kovaavauhtisen juoksun päätteeksi oli 1.20,4. Jotain matkavauhdista kertoo se, että peräti seitsemän hevosta paransi ennätystään. Akaasian ja Saaga S:n ajat sivusivat omia ennätyksiä.

— Alussa oli tarkoitus, ettei lähdetä liian lujaa. Kyllä tammalla oli koko ajan ote voitosta, vaikka rinnalle tultiinkin. Kovaa olisi menty, jos olisi  tarvittu, jutteli ohjastaja Hannu Hietanen.

Nelivuotiaiden Eugen Pylvänäisen Muistoajo oli Juupajoen Pekka Mäkelän juhlaa. Mäkelän valmentama ja Mika Forssin ohjastama MAS Archie kiri parhaiten maalisuoralla, kun tasaisen kovaa vauhtia joukkoa vetänyt Star To Be Loved ei pystynyt vastaamaan.

MAS Archien kasvattaja on Martti Ala-Seppälän MAS Breeding, joka jatkaa Kemppi-tallin kunniakkaita perinteitä. Voitto oli oriin kauden ensimmäinen. Voittoaika 1.11,4 oli Mikkelin nelivuotiskilpailun historian toiseksi paras. Elian Webin kilpailuennätys jäi kahden kymmenyksen päähän.

— Hevosella ei ole ollut kiirekään olla kunnossa. Mielestäni se voitti tänään näytöstyyliin. Se tulee vielä paremmaksi, Mäkelä kertoi.

Mäkelä on menestynyt Mikkelissä ennenkin. Parhaiten hänet muistettaneen vuodelta 1993, jolloin Mäkelän valmentama Smooth Blend voitti St Michelin silloisella maailmanennätysajalla 1.10,9. Star To Be Loved kesti toiseksi ennen Empire Sharkia ja Ruotsin-vierasta Hillmania.

Juttua päivitetty kello 18.05: lisätty St Michel -ajon tulos ja Kari Tiaisen kommentin radasta.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
" Mahtava tunnelma "..... Aha. Mikä mikkeliläisiä vaivaa ? Ei osata kyllä kannustaa ja olla mukana itse ravien tapahtumassa oikeasti. Näyttäytymäänkö te sinne tulette hautajaistunnelmissa ? Ainoastaan päälähdön JÄLKEEN te innostuitte kannustamaan..... En ymmärrä. Kyllä tunnelma oli lähinnä lattea.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Mikkelin kaupunki herätys! Nyt pelaatte liian isoilla panoksilla hyvään tuuriin luottaen. Raviradan suurimpana omistajana kantakaa vastuunne! Raviradan rataremontilla kiire! Kyllä yleisöä vielä St.Michelissä käy. Sitten kun huipputallit eivät ilmoita parhaimpia hevosia Mikkeliin, urheilullinen tasoa laskee ja yleisökato alkaa. Kymmenien vuosien työ Mikkelin kesän suurimpaan ja eniten rahaa kaupungin palveluyrityksille tuovalle tapahtumalle on lasketunut tumma varjo.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Ravien tasokkain lähtö oli ennen päälähtöä ajettu tammalähtö, jossa saatiin kuningatarkilvan esimakua. Kärkihevoset olivat huippukunnossa. Päälähtö arvioitiin jo ennakkoon hieman vaisuksi ulkolaisten puuttumisen vuoksi ja se näkyi yleisömäärässä. Olisiko lauantaina ollut enemmän väkeä. Mikkelille on ensiarvoisen tärkeä huolehtia siitä että rata on kunnossa ja St Michel säilyy tasokkaana.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

17.09. 12:11

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut