Tiistai, 19. syyskuu 2017
Reija

Loukkaantumismurheet ovat takana — Camri puolustaa voittoa St Michelissä

15.07.201708:00
  • Camri voitti viime vuonna Mikkelissä suurmestaruuden. Kuva: Kaisaliisa Kontiainen

Punkaharjulaisori Camri kärsi keväällä jalan hankosidevammasta, mutta se palasi radoille sunnuntaina Jämsässä. Camri tuotiin toukokuun puolivälissä Terho Rautiaisen taliin kuntoutukseen ja siitospuuhiin, kun jalkavamman odotettiin vievän sen 2—3 kuukaudeksi sivuun kilparadoilta. Ori tervehtyi kuitenkin odotettua nopeammin takaisin ravikuntoon. Camri pysyy Rautiaisen valmennuksessa koko astutuskauden, eli elokuun loppuun asti. Sen jälkeen se palaa taas Jorma Konnun hoteisiin.
Rautiainen näkee valmennettavansa olevan nyt kisakunnossa.

— Minun mielestäni Camri on hyvällä mallilla nyt. Se on parantunut täysin, ja Jämsän startti vei tilannetta paljon eteenpäin. Hyvältä tuntuu hevonen, Rautiainen kertoo.
Lauantaiseen St Michelin kylmäveristen Suurmestaruusajoon Camri lähtee puolustavana mestarina. Viime vuoden voitto tuli Konnun valmennuksessa ajalla 20,9. Nyt Camri lähtee kisaan kahdeksannelta paikalta.

— Kaikki oli tähdätty suurmestaruuteen, mutta huono lähtöpaikka taitaa viedä mahdollisuudet siihen. Pitäisi käydä muuten aivan mielettömän hyvä tuuri.

Rautiainen tarjoaakin suosikin viitan Ville Korjuksen ajamalle Välähdykselle. Kilpailusta odotetaan erittäin kovavauhtista, ja Suurmestari palkitaan peräti 20 000 eurolla.
Kauden päätavoitteena Camrilla siintää Kuninkuusravit elokuun alkupuolella. Tuokin kilpailu mennään vielä Rautiaisen ohjaksissa.

Camrin jälkeläisistä Mellakka oli ensimmäinen, joka nousi suomenhevosten tähtijuoksijan luokkaan, eli alitti 30,0:n ajan. Tämä tapahtui maanantaina Lappeenrannan Toto4-raveissa ajalla 29,2. Viisivuotiaalle orille voidaankin povata lupaavaa ravurin uraa Camri-isänsä kavionjäljillä. Mellakka on savonlinnalaisen Minna Rönkkösen omistama ja kasvattama.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

17.09. 12:11

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut