Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

HU: St Michel -voittaja antoi positiivisen dopingnäytteen Norjassa - Mikkelissä tehty testi puhdas

Päivitetty: 09.09.201615:15
2
  • St Michel lähdön voittaja Un Mec d´Heripe.

    Un Mec d'Heripren taustajoukot kannustivat hevosta Mikkelissä. Kuva: Taru Hokkanen

Neljällä ranskalaisen Fabrice Souloyn valmentaman hevosen dopingnäytteistä on löytynyt raja-arvot ylittävä määrä kobolttia, kertoo Hevosurheilu-lehti verkkosivuillaan. Norjan ravijärjestö Det Norske Travselskap järjesti Bjerken radalla tiedotutilaisuuden, jossa asia kerrottiin.

Yksi neljästä positiivisen A-näytteen antaneista hevosista on St Michelin tänä vuonna voittanut Un Mec d’Heripre. Muut ovat Your Highness, Timone Ek ja Lionel, jolta myös B-näyte on todettu positiiviseksi. Hevoset testattiin Norjassa Oslo Grand Prix -viikonloppuna 12. kesäkuuta. Un Mec d’Heripre on antanut positiivisen näytteen jo toukokuun Elitloppetissa.

Un Mec d'Heripre testattiin myös Mikkelissä. Silloin hevosen antama dopingnäyte oli puhdas, tiedottaa puolestaan Suomen raviurheilun keskusjärjestö Hippos.

Valmentaja Souloy on asetettu toimintakieltoon Pohjoismaissa tutkimusten ajaksi, Hevosurheilu kertoo. Hevoset ovat kilpailukiellossa.

Koboltin käytöllä pyritään lisäämään punasolujen määrää ja sitä kautta hapenkuljetuskykyä. Korkeina pitoisuuksina se vaikuttaa EPO-hormonin tavoin, Hippoksen eläinlääkäri Katja Hautala kertoo Hevosurheilulle.

Juttua päivitetty kello 15.19: lisätty tieto Mikkelissä tehdystä dopingtestistä.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Fakta (kirjautumaton)
Voittorahat myös pois Mikkelin voitosta. Hyvin todennäköisesti doppatuna juistu, vaikka tällä kertaa varoaika riitti, eikä ilmennyt enää testissä. Pointti on siinä, että harjoituskaudella doppingin käyttö sallii tehokkaamman treenin, josta hyöty ilmenee kilpailussa.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut