Maanantai, 21. elokuu 2017
Soini, Veini

Hannolanpellon totoraveissa aiempia vuosia kovempi taso

10.08.201722:00
4
  • ravit, hennolanpelto, ravirata

    Lauantaina Savonlinnan Hannolanpellossa pidetään neljännet totoravit. Kuva: Antti Varonen

Itä-Savon hevosystäväinseura järjestää neljännet totoravit Savonlinnan Hannolanpellossa tulevana lauantaina. Hevosia on tulossa paikalle ennätysmäärä, peräti 130.
Järjestävän seuran puheenjohtaja Tapio Kukkonen on hyvin ilahtunut kaikkien aikojen korkeimmasta ilmoittautuneiden määrästä.
— Saatiin hienot lähdöt niin urheilullisesti kuin pelillisestikin. Otollinen ajankohta ja korotettu palkintotaso houkutteli mukaan hyvät hevoset. Aiemmat positiiviset kokemukset Savonlinnan järjestelyistä ja tunnelmasta vaikuttivat myös. Palaute raveista on iloksemme ollut erinomaista, toteaa Kukkonen.
Klo 17.30 starttaavissa raveissa ajetaan kymmenen lähtöä ja mukana on menestyneitä hevosia.
Lämminveristen kovimpaan lähtöön on tulossa yli 450 000 euroa tienannut ja 10,4ly juossut Maxwell Mayday, joten on mahdollista että rataennätykset kirjoitetaan uusiin numeroihin lauantain jälkeen. Green Pepper ja Mr Looba Looba lähtevät Maxwell Maydayn kanssa 40 metrin takamatkalta tavoittamaan Tiger Sharkia ja Prayer’s Hopea.
Suomenhevosten kovimmassa lähdössä kohtaavat mm. Kihisee, Kervis ja Viksun Tyttö.
Jaakko ja Eero Laitisen ikäluokkahevonen Kihisee on hienon uran lisäksi kunnostautunut erityisesti Savonlinnan seudulla suosittuna siitosoriina. Myös merkittäviä voittoja napsinut Ekoloki lähtee kisaamaan samassa lähdössä.
Muissa Toto4-kohteissa pelihevosia ovat mm. Mars Cake, Bonehill’s Glide, Juiseri, Nuga Rols sekä Aronin Muisto.

Hannolanpellossa on nähtävää jo ennen varsinaisia ravilähtöjä.
Kello 16.20 tapahtuman aloittaa nuorten hevosten opetuslähtö ja sen jälkeen 16.30 koelähtö. Ponit  starttaavat kello 17.
Keppihevoslähtö on kaikille lapsille avoin ja se starttaa kello 17.20. Keppihevoslähtö ajetaan tasoitusajona ja lapset saavat tasoituksia iän mukaan. Palkintoja on luvassa tässä lähdössä runsaasti.
— Keppihevoset onkin syytä viritellä kotona juoksukuntoon, sillä tästä lähdöstä ei perinteisesti vauhtia puutu, vinkkaa totoravien tiedotusvastaava Heli Lyytikäinen.
Viimeinen lähtö on lämminveristen montelähtö ja se ajetaan 12 hevosen voimin.
— Tämän jälkeen on mahdollisuus kuljetukseen keskustaan Huvilalle bussilla. Arvioitu lähtöaika on noin kello 21, Lyytikäinen kertaa ravi-illan ohjelmaa.

Hannolanpellon ravi-ilta on kerännyt mukavan määrän yleisöä aikaisempina vuosina.
— Parituhatta katsojaa on parhaimmillaan ollut. Nyt kun jokainen lähtö on tasokas, niin rohkenemme odottaa myös yleisöennätystä, Lyytikäinen sanoo ja toivoo samaan hengenvetoon säidenhaltijan olevan suosiollinen.
— Pieni sade ei haittaa, sillä se tekee vaan hyvää radalle. Kaatosade sitten sananmukaisesti vesittää tapahtuman, Lyytikäinen sanoo.
Ravien alkua on aikaistettu puolella tunnilla. Sillä varaudutaan hämärän tuloon.

Totoravit Savonlinnan Hannolanpellossa lauantaina 12.8. klo 17.30. Ennen raveja ajetaan nuorten hevosten opetus- ja koelähdöt, ponilähtö ja keppihevoslähtö klo 16.20 alkaen.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Mistä tuon hinnan voi varmistaa esim. netistä ? "Julisteessa" ei ole hintaa ja eikö se olekkaan ilmaistapahtuma ? Aikuiset ja 2 lasta melkein neljäkymppiä ja onko vielä parkkimaksu ? Jos haluatte yleisöä tai katsojia niin miksi vielä pääsylippu ? ( VIP-pääsylippu? )

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä