Tiistai, 19. syyskuu 2017
Reija

"Ylivoimaisesti paras vieraspeli" — Kitee taisteli pisteen Vimpelistä

16.07.201718:55
  • Hannes Pekkinen , KiPa

    Hannes Pekkinen ja Kitee taistelivat pelin supervuoroon. Kuva: Soila Puurtinen

Kiteen Pallo joutui haastamaan hallitsevan mestarin Vimpelin Vedon vieraskentällä ilman kapteeni Sami Partasta ja Ville Postia. Tästä huolimatta KiPa jatkoi pirteitä otteitaan ja nappasi pisteen huimalla toisen jakson loppukirillä. Lopulta Veto oli parempi 2—1 (6—2, 4—5, 2—0).
— Suunta on oikea. Ilme oli jälleen hyvä ja ylivoimaisesti paras vieraspeli, KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge mietti.
Isännät ottivat ensimmäisellä jaksolla ohjat Jere Saukon ja Mikko Haukkalan kotiutuksilla. Toisessa vuorossa Hannes Pekkisen ja Robert Tallbackan lyönnit tasoittivat pelin, mutta tasoittavalla kotijoukkue iski ratkaisevat kolme kotiutusta ja marssi lopulta jaksovoittoon numeroin 6—2.
— Aluksi annettiin vähän käsistä ja sitten vastustaja löi hienoja lyöntejä, KiPan Ville Kotro tiivisti avausjakson.
KiPalla oli avausjaksolla myös huonoa tuuria, kun sekä Antti-Jussi Toropaisen että Topi Hurskaisen läpilyönnit noukittiin kenttää ympäröivästä Savonjoesta niin ripeästi, ettei tuloksena ollut yhtään juoksua.

Toisella jaksolla molempien sisäpeli yski aluksi, mutta Veto otti kuitenkin johtoaseman. KiPa lahjoitti toisen aloittavalla Perttu Ruuskan lyöntivuorolla Vimpelille kaksi juoksua ja Henri Puputti lisäsi seuraavassa vuorossa johdon 3—0:aan.
KiPan parhaana palkittu Toropainen löi kavennuksen, mutta neljännen aloittavalla Vimpeli sai yhden juoksun lisää harhaheitolla. Tässä vaiheessa moni ajatteli jo pelin ratkenneen, mutta KiPa tuli täynnä tarmoa viimeisen tasoittavalle.
Kirin aloitti Simo Rahunen näpyttämällä Oskari Purmosen kotiin. Pekkinen saatteli Hurskaisen kotiin heti perään, kun Vedon lukkari Janne Heimosen jalka ei kestänyt kotipesässä. Vuoron kruunasi kakkospalkittu Joni Tervo, joka pamautti täydellisellä kakkosjatkekumuralla Rahusen ja Pekkisen kotiin ja pelin supervuoroon.
— Nyt oli päättäväisyyttä lyönneissä ja aika nasakka lyönti tuli tuohon loppuun, Tervo iloitsi ennen supervuoroa.

Supervuorossa KiPa ei enää pystynyt horjuttamaan Vimpeliä. Ottelun ratkaisi Vedon ykköspalkittu Matias Rinta-aho ottamattomalla pommilla takakentälle, joka painui kahden juoksun arvoisesti läpi.
— Täydellinen lyönti. Ohje oli, että väliin ei saa tippua, Bragge kommentoi ratkaisua.
— Tärkeä piste meille ja uskon, että se kantaa meitä vielä pitkään, mies päätti.

Teksti: Sami Mielonen

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

17.09. 12:11

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut