Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Tuomas Silvennoinen ei jatka STPS:n valmentajana

24.09.201620:57
6
  • Juuso Kautonen otettiin vaihtoon ottelun loppuminuuteilla ja kapteeni palkittiin pitkästä urastaan raikuvin aplodein.

STPS:n kausi jalkapallon Kolmosessa päättyi lauantaina 4—1-voittoon Lappee JK:sta. Savonlinnalaisten lopullinen sijoitus sarjataulukossa on toinen.
Mikkelissä STPS:n 70-vuotias ikätoveri Pallo-Kissat juhlii nousua Kakkoseen.
Vasen puolustaja Sakari Huotari avasi maalihanat ja Zakaria Abahassine laukoi hattutempun vieden Kaakon Kolmosen maalikuninkuuden viidellätoista osumalla.
SavUn Joonas Kimari teki maalin ja MiPK:n Sami Kontulainen kaksi maalia vähemmän.

STPS lähti kauteen mestaruustavoitteella, mutta siitä jouduttiin lopullisesti luopumaan toiseksi viimeisellä kierroksella.
— Hyvin meni siihen asti kun pystyimme harjoittelemaan kunnolla. Viimeiseen kuukauteen emme siihen ole pystyneet, summasi STPS:n päävalmentaja Tuomas Silvennoinen.
Opiskelut ja muut esteet veivät miehet syksyllä muihin maisemiin, eikä harjoituksissa ollut tungosta.
Ottelun jälkeen Silvennoinen ilmoittikin, ettei enää jatka tehtävässään ensi kaudella.
— Kyllä minä lopetan. Sydän särkyi joka kerta kun katsoin loppukaudesta harjoituksiin osallistuvien listaa. Maalivahti oli Mikkelistä ja pääsi ehkä viidesti treeneihin. En halua tällä tavalla jatkaa, vaikka joukkue oli upea ja seura hieno. Valitettavasti joukkue näyttäisi hajoavan.
Valmentaja kehui joukkueen hitsautuneen hienosti yhteen, vaikka avausottelussa tulikin ruma 5—0-tappio.
— STPS oli pelillisesti lohkon paras joukkue, kehaisi Lappee JK:n valmentaja.

Päätösottelussa vietettiin useita jäähyväisiä. Isoimmat aplodit ansaitsi viimeisen ottelunsa edustustasolla pelannut Juuso Kautonen.
Kapteeni olisi halunnut päättää uransa mestaruuteen, mutta tunnusti realiteetit ja mestaruusjuhlan jälkeisen krapulan.
— Vaikka olisimme sarjan voittaneet, niin tuskin olisimme Kakkoseen lähteneet. Savonlinnalaisesta jalkapallosta puuttuu jatkumo. Taas on edessä mietintä, mistä saadaan ensi kaudeksi pelaajat.
Jatkumon rakentaminen ei ole Kautosen mukaan yhden illan juttu.
— Sitä on vakavasti mietittävä, miksi nuoret lopettavat jalkapallon niin aikaisin. Meidän aikuisten on tehtävä toiminta niin mielekkääksi, että into harjoitteluun ja pelaamiseen säilyy.

STPS:n puheenjohtaja Sointu Kumpulainen sanoi, että aika moni asia on auki STPS:n tulevaisuuden suhteen.
— Valmennus on auki, monen pelaajan tilanne on auki, uusi joukkueenjohtaja tarvitaan ja puheenjohtajan kohdallakin tilanne on avoin. Lokakuun aikana teen oman ratkaisuni, Kumpulainen sanoi.
Hän on ehdottomasti sitä mieltä, että tulevaisuudessa yhteistyötä on lisättävä alueen seurojen kesken, jotta aikuistasolla aiotaan menestyä.
— Kulennoisten Pallon lisäksi katsoisin myös Juvan ja Varkauden suuntaan.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Vai vielä Mikkelin suuntaan? Savonlinnassa on ikiaikaisena perinteenä ollut maksaa satanen että Mikkeli ei saa viittäkymppiä ja sitä me jatkamme vaikka syvän märkänis. Mitään yhteisiä urheiluseuroja ei todellakaan haluta.

Lähettänyt käyttäjä Ohhoh! (kirjautumaton)
Miksi tehdään sopimuksia pelaajien kanssa, jotka eivät voi pelata loppukaudella syystä tai toisesta? Sama valitusvirsi viimeiset 10 vuotta... Joko sitoudut 100% tai et ollenkaan - välimalleissa ei ole mitään järkeä Kolmosessa.

Lähettänyt käyttäjä Houdou (kirjautumaton)
Jos näitä pätkätyöläisiä eikä puolisitoutuneita otettaisi joukkueeseen, ei tänä vuonnakaan olisi joukkuetta lainkaan Kolmosessa Savonlinnasta. Niin vähän materiaalia tällä hetkellä Savonlinnassa on. Silvennoinen teki tästä lähtökohdasta lähes mahdottoman tuloksen. Sijoitus kaksi on aivan maksimi joukkueella, josta vähintään puolet ovat sellaisia pelaajia, jotka eivät kykene sitoutumaan edes 70-80% tapahtumista. Olisi ollut häpeä koko sarjalle, jos STPS olisi sen voittanut. Ainut kestävä malli on se, että pyritään pitämään juniorit lajin parissa ja saadaan sitä kautta pelaajan polku STPS:n väreissä aina edustujoukkueeseen asti.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut