Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Roman Eremenko sai kahden vuoden kilpailukiellon dopingkärystä – syynä kokaiini

18.11.201613:36
14
  • Roman Eremenko Kuva: Kimmo Räisänen

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen tähtipelaaja Roman Eremenko, 29, on saanut tuomion Uefan kurinpitovaliokunnalta. Eremenko sai kahden vuoden kilpailukiellon. Hän antoi positiivisen dopingnäytteen 14. syyskuuta Mestarien liigan ottelussa. A-näyte osoitti jäämiä kokaiinista.

Eremenkon kilpailukielto katsotaan alkaneeksi 6. lokakuuta 2016, joten kilpailukiellon pysyessä voimassa vapautuisi hän siitä vasta lokakuussa 2018. Kurinpitovaliokunnan päätöksestä voi valittaa kolmen päivän sisällä päätöksen antamisesta.

Suomen Palloliitto oli pettynyt maajoukkuepelaajan toimintaan.

- Emme voi missään nimessä hyväksyä huumausaineiden käyttöä, tapahtui se missä tahansa. Olemme erittäin pahoillamme Roman Eremenkon toiminnasta. Vaikka tuomitsemmekin huumeiden käytön, täytyy myös muistaa asian yksilöä koskeva ulottuvuus. Mikäli Roman Eremenko tarvitsee tukea asioidensa kuntoon saamiseksi, olemme mukana auttamassa, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande kertoi liiton tiedotteessa.

HS Ari Virtanen

Lue koko Helsingin Sanomien juttu tästä linkistä.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Näin se menee (kirjautumaton)
Huumeet vapaaksi ja Alkoon myyntiin samaan hyllyyn anabolisten kanssa. Mitä tätä kaman kulutusta nyt turhaan suitsimaan. Maailma näyttää erilaiselta sekakäyttäjän silmin, voisi Veikkaus mainostaa.

Lähettänyt käyttäjä Jossain mättää ... (kirjautumaton)
Kun urheilija jää kiinni kovien huumeiden käytöstä vapaa-aikanaan, siis kyseessä on kokaiini. Hän saa rangaistuksen dopingrikkomuksesta joltain liitolta, tai muulta urheilun kurinpitovaliokunnalta. Kun Matti meikäläinen jää kiinni saman aineen käytöstä, on seurauksena yleensä kutsu raastuvanoikeuteen ja sakkotuomio. Tämä kyseinen Roman Eeremenko on syntyisin nykyisen Venäjän maaperältä, mutta tietääkseni hänellä on Myös Suomen kansalaisuus.

Lähettänyt käyttäjä todiste nro 23 (kirjautumaton)
Eikös sitä jyrähdetty em-kisojen jälkeen Venäjän huonon menestyksen johtuvan maan sisäisen sarjan tilanteesta: pelaajille maksetaan huippupalkkoja ja heitä hehkutetaan ettei mitään rajaa. Oikeasti maajoukkue Ranskan liigan kakkostason pelaajia.

Lähettänyt käyttäjä Jore (kirjautumaton)
Aivan liian löyhiä tuomioita koska he tekevät sitä aivan tietoisesti elinikäinen peli kielto koska teko on tehty tahallaan omia nautintoja ajatellen urheilijat ovat kyllä aivan varmasti tietoisia mitä tekevät ja rangaistus pitäisi olla paljon kovempi aivan liian helpolla venäläinen pääsee aivan sama kun kännissä ajelee autolla ja kiinni jäätyään sanoo että en tienny että veressä on alkoholia

Lähettänyt käyttäjä reilu meininki (kirjautumaton)
Urheilu on kuulema viihdettä kansakunnalle. Antaa näiden pellejen käyttää ihan mitä tahansa. Voisi olla hauskempaa katsoa jääkiekkoakin kun kaikki olisivat kunnon höyryissä. Potkupallosta puhumattakaan. Se on sitten vanhempien asia haluaako ohjata lapsiaan tämän hämäräbisneksen pariin jossa muutama ukko kerää fyrkat rahvaalta.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä