Torstai, 24. elokuu 2017
Perttu

IS: Ville Leino puhuu elämästä ylipalkattuna pelaajana

22.06.201709:15
14
  • Betalbild 20161126 SHL Ishockey Färjestad - Växjö Växjö 23 Ville Leino gör mål i tom bur jubel jublande glad glädje lycka happy happiness celebration celebrates    (c) Simone Syversson/Stella Pictures 
All Over Press

    Savonlinnasta maailmalle ponnistanut Ville Leino ei menestynyt Buffalo Sabresissa odotusten mukaisesti. Kuva: (c) Simone Syversson

Ville Leino puhuu Urheilusanomien laajassa haastattelussa miljoonadiilin aiheuttamasta painolastista.

Savonlinnalaislähtöinen Leino allekirjoitti vuonna 2011 Buffalo Sabresin kanssa 27 miljoonan dollarin mammuttidiilin.

Pian alkoivat vaikeudet. Vammoja tuli ja peliaika väheni, Sabres osti Leinon ulos sopimuksesta kauden 2013–14 päätteeksi.

33-vuotias Leino puhuu Urheilusanomien numerossa 25 ilmestyneessä laajassa henkilökuvassa avoimesti miljoonasopimuksen aiheuttamista ongelmista, ja median ja yleisön silmätikuksi joutumisesta.

Hän sanoo pelanneensa lätkää, koska se oli hauskaa ja bisneksen vahvasta mukaantulosta tuli painolasti.

Lue Urheilusanomien juttu tästä.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Onko ne sittenkään ylipalkattuja? Kaikessa busineksessä pätee kysynnän ja tarjonnan suhde. Niin kauan kuin on noille palkoille maksajia, sekä kuluttajia joille tämän mahdollistava hintataso kelpaa, niin silloin on homma kunnossa. Jos minulle maksettaisiin yrittäjän vaikka mijoona käpyjen keräämisestä jonka hoitaisi kaksi palkallista niin ei olisi ongelma maksaa niille 300 000 tuhatta mieheen, vaikka joku voisi väittää että on vähän ylipalkattu käpyjen kerääjä. Minä en koko Villeä tunnea, mutta hän ei ole millään mittarilla sopimukseensa syyllinen ja sopimus on näyttöjen perusteella tehty niin voisi sanoa, että silloin se on ollut ansaittu.

Lähettänyt käyttäjä PK (kirjautumaton)
Ville puhuu asiaa. Ylisuurilla palkkiolla on nurja puolensa, varsinkin jos se vie esim pelaamisen ilon. Toivottavsti Ville saa olla rauhassa Växjössä ja pidetty pelaaja ihan omana itsenään. Ainakin joukkueen päivitykset ovat olleet hauskoja. Ylisuuret palkkiot, palkat ja alat ovat ongelmallisia. Osa jalustalle nousseista/nostetuista on vieraantunut todellisuudesta tai voi kultaisessa häkissään huonosti. Kohtuus kaikessa. Talvisalon poika, usko unelmiisi ja nauti pelaamisesta vaikeuksien jälkeen.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Katsojat maksavat nuo palkat, mitä siinä 8:19 kommentoija ihmettelet. Nämä kiekkoilijat, jalkapalloilijat, autourheilijat tuovat Suomea hienosti esille eikä yhteiskunta maksa heille harrastuksesta. Toisin on yleisurheilu, hiihtolajit, ja moni muu olympialaji joissa harrastelijoille maksetaan urheilijapalkkaa verovaroista, kaikki turhaa rahanmenoa. Jos harrastelee lajia joka ei kiinnosta katsojia/mainostajia niin paljon että siitä saatu tulo elättää, harrastelkoon omalla kustannuksella. Sama koskee kulttuuripuolta.

Lähettänyt käyttäjä Mark Ketterä (kirjautumaton)
tässä näkee pelaajien kasvattajaseuraan tuntema kiitollisuus. Eli ei mitään rahallista, tuskin sanallistakaan apua. Jäähän toki sentään muisto innokkaimmille faneille.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Luetuimmat - jääkiekko

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut - jääkiekko