Tiistai, 19. syyskuu 2017
Reija

Vajaan sadan liigapelin William Mäkinen SaPKon puolustukseen

07.09.201710:36
41
  • Saipa vs KooKoo, William Mäkinen

    William Mäkinen on pelannut SaiPassa liigaa kolmella kaudella. Kuva: Kai Skyttä

SaPKo solmi torstaina vuoden pituisen pelaajasopimuksen 22-vuotiaan William Mäkisen kanssa.

Jämsänkoskella syntynyt puolustaja on JYPin kasvatti, mutta siirtyi kaudeksi 2013-14 SaiPan A-nuorten riveihin.

Liigakokemusta Mäkisellä on SaiPan edustusjoukkueesta 82 ottelun verran. Pistesaldo on 2+15, joista viime kaudella syntyi 2+12.

Keväällä Mäkinen solmi sopimuksen ruotsalaisen IK Oskarshamnin kanssa, mutta sopimus purettiin heinäkuun lopussa. Mäkinen ennätti pelata seurassa yhden harjoitusottelun.
Seuran tiedotteen mukaan joukkueella oli ylitarjontaa puolustajista ja Mäkiselle annettiin mahdollisuus etsiä uutta seuraa itselleen.

Toimitusjohtaja Petri Karppasen mukaan SaPKo on etsinyt markkinoilta yhtä puolustajaa.

- Mäkinen tuli vähän yllättäen tarjolle, mutta kun tulee mahdollisuus hankkia laadukas pelaaja tuollaisella liigakokemuksella, niin mikä ettei. Joukkue on nyt valmis alkavaan kauteen, Karppanen sanoi.

Mäkinen on mukana SaPKon harjoituksissa tostaina ja tarkoitus olisi, että hän pelaisi jo perjantaina Suomen cupin ottelussa Kalajoella.

SaPKo ei ole aivan vieras seura Mäkiselle, sillä hän pelasi pässipaidoissa keväällä 2015 pudotuspelisarjassa KooKoota vastaan.

Alla William Mäkisen tilastot Eliteprospectissa.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Kiekkofani (kirjautumaton)
Hieno värväys Sapkolta! Hyökkäyspelaajista monessa (monto, salo, lahtela, hämäläinen, henttonen, lainio, saramäki, siiki) on potentiaalia 15-20 maalin mieheksi, ei tässä mitään hätää ole. Lainio ollut muuten todella positiivinen yllätys alkukauden aikana, uskon että yllättää monet kauden aikana! Luistin liikkuu, kiekko pysyy lavassa ja veto lähtee nopeasti ja tarkasti. Löytyisikö lainio-henttonen kaksikosta tämän kauden kuuma tutkapari?? Toivotaan!!

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Markapla, just Niilo Halos uutisen kommenteissa sanoit, että maalivahti on joukkueen tärkein osa. Nyt puolustus on A ja O. Myönnä jo, että kaikki on yhtä tärkeitä ja lopeta itsestäänselvyyksien kirjoittelu.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
SaPKon puolustus on nyt kovempi kuin millään liigajoukkueella. Ei sitä tarvii ihmetellä etteivät uskalla tulla tasonmittaukseen esim. Cupin muodossa. SaPKo pieksäis kaikki maanrakoon. Kyllä meidät pitää nostaa Liigaan ilman mitään karsintoja.

Lähettänyt käyttäjä LL
Yhdyn edellisiin ja että puolustus on kyll kova! Itse odotin kanssa hyökkäykseen jotain liigaringeistä tippunutta kun ottaa huomioon että Siikikään ei ole kuin laina.. Lainio on kyllä ollut positiivinen yllätys ja uskoisin kanssa et tulee olemaan tehokas. Käsiä ja vauhtia löytyy ja eilisessä pelissä maaliin johtanut laukaus oli kuin tanuksella konsanaan! Kyll tästä hyvä tulee.. Halonen pelas kyll loistavan ottelun eilen! Urpolahti on ollut myös hyvä.ja kun Toivonen pääsee jälleen kehiin nii maalivahti osastokin on kyllä kunnossa.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

17.09. 12:11

Luetuimmat - jääkiekko

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut - jääkiekko