Torstai, 24. elokuu 2017
Perttu

Tero Koponen SaPKon toiseksi joukkueenjohtajaksi — hommia myös junioripuolella

03.08.201718:06
19
  • Tero Koponen , Sapko joukkueenjohtaja ,

    Tero Koponen palaa Savonlinnaan ja SaPKoon. Kuva: Timo Seppäläinen

— Päätavoitteenani on auttaa teitä jokaista pääsemään omaan tavoitteeseenne, sanoi Tero Koponen pitäessään ensimmäistä puhettaan SaPKon joukkueelle joukkueenjohtajan ominaisuudessa.
Petri Teittisen kanssa joukkueenjohtajan hommat jakava Koponen aloitti tehtävässä torstaina. Hän on SaPKon oma kasvatti, joka kävi juniorista edustukseen asti koko polun seurassa. Hän oli SaPKo-vuosinaan tärkeä pelaaja joukkueelle ja seuralle. Muista seuroista hän on edustanut muun muassa Jukureita Mestis-tasolla ja JYPiä sekä Lukkoa Liigassa. Kauden 2009—10 Koponen pelasi IF Björklövenissä, Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Allsvenskanissa. Peliuran viimeinen kausi 2011—12 meni II-II-divisioonissa Ikurin Vireessä, sekä lyhyesti lainapaluumuuttajana SaPKossa. 
— Tero oli urallaan hyvin pidetty pelaaja. Hänestä kuuli pelkästään positiivista, ei pelkästään omalta joukkueelta, vaan myös vastustajilta. Hän on aina ollut esimerkki toisille omalla tekemisellään, suitsuttaa SaPKon toimitusjohtaja Petri Karppanen.

Viime vuodet Koponen toimiTampereen Ilveksen juniorivalmennuksessa. Ensimmäiset pari vuotta hän sai tehdä hommia oman kiinnostuksensa mukaan ilman velvoitteita. Yhden taukovuoden jälkeen hän hyppäsikin sitten B-nuorten apuvalmentajaksi, ja viime kaudella hänen vastuullaan oli 02, 03, ja 04-poikien fysiikkavalmennus.
— Sain paljon luottoa omaan tekemiseen. Loistava pohja valmentamiselle, Koponen kiittelee Tampereen suuntaan.
 Kun siellä ei ollut tarjolla enää töitä, suuntasi vanha sapkolainen katseensa takaisin kotikonnuille.
 SaPKossakin Koponen saa vastuulleen myös valmennustehtäviä junioripuolella. Hän tulee toimimaan akatemiavalmennuksessa ja avustavana valmentajana B-nuorissa.
— Olen erittäin kiitollinen tästä mahdollisuudesta. SaPKo on Mestiksen paras seura. Olen seurannut ilolla sitä, miten paljon homma on mennyt täällä eteenpäin, Koponen toteaa.
Koposen viimeiseltä SaPKo-visiitiltä ei ole seurassa kovin montaa henkilöä jäljellä. 
— Huoltaja "Jamppa" Puustinen ja puheenjohtaja Vesa Kutvonen taitavat olla ainoat.
Koponen kertoo saaneensa edeltäjältään Pekka Lindeniltä listan siitä, mitä kaikkea tämän tehtäviin kuului työssä. Muun muassa tulevan kauden vierasmatkojen suunnitteleminen alkaa hyvissä ajoin. Keskeisintä hommassa on kuitenkin pelaajien auttaminen.
— Puheiden perusteella pitäisi myös oppia paistamaan kananmunia, Koponen heittää.
Se on perintöä Lindenin ajalta.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä markapla
Farmitrollit Mikkelistä taas tunkevat paikalle, kun kausi lähestyy...Voitamisen kulttuuria oppi SaPKo ihan itseklin viime kaudella, kun voitti 14 viimeistinä otteluaan, eikä siis hävinnyt yhtään pudotuspeliä eikä finaalia. Toivotan Tero Koposen, SaPKo:n oman kasvatin, erittäin tervetulleeksi!

Lähettänyt käyttäjä Tero Talvisaloon (kirjautumaton)
Tervetuoloa lämpimästi. Tero on miellyttävä ja osaava henkilö, joka omalla persoonallaan saa varmaan hyvää joukkuehenkeä, tasokasta pelaamisen kulttuuria ja voitontahtoa edistettyä. Päivän hyvä uutinen!

Lähettänyt käyttäjä Jaaha (kirjautumaton)
En näe yhtään farmipuhetta eli mikähän tätä kestovalittajaa taas nyppii. Faktahan on että Jukureissa Terosta tehtiin valtakunnallisen tason peluri eli hyvä että älysi aikoinaan vaihtaa maisemaa. Ja vielä hienompaa että tuli takaisin. Ehkä yhteistyö on nyt pykälän lähempänä kun RDn vanha luottomies tulee avaamaan latua kohti Mikkeliä.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Jaaha: onko noin tärkeää oma "jukuriegoilu"? Jos jotain ymmärtäisi jääkiekosta ja näkisi muutakin kuin sinikeltaista, niin tietäisi tässäkin tapauksessa, että tasan tarkkaan ei Koponen missään Jukureissa noussut mihinkään. Samaa aiemmin on ehkä sama äijä puhunut Jukka Laamasen osalta. Kyllä he nousivat ihan jossain muualla. Jos oma "reviiri" kiekossa loppuu ravirataan, niin silloinhan ei mitään voi. Oikeastaan voitaisiin luetella niitä, joiden ura on pysähtynyt/ loppunut kyseisessä seurassa, jopa ihan lähiaikoina. Tero Koponen on aina Pässipaita, hienoa, että tuo osaamisensa kasvattajaseuraan.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Tykkään, sillä Tero fiksuna kaverina ja hyvät kontaktit Mikkeliin ja RDhen omaavana, madaltaa varmasti yhteistyökynnystä ja pelaajavaihtoa tullaan varmasti näkemään kauden aikana. Hieno juttu ja elintärkeä Sapkolle - tämä voi auttaa välttämään mestaruuskrapulaa.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Käyttäjä klo 11.12. Miten jaksat jankuttaa yhteistyöstä Mikkelin Jukurien kanssa. SaPKo:lle ei ollut yhteistyö Jukurien kanssa "elintärkeä" viime kaudella, eikä ole tulevalla kaudellakaan. Mitä ihmeen pelaajavaihtoa. SaPKo saisi Jukurien "poppariporukoita" ja Jukurit "tarvitsisi" SaPKon parhaita pelimiehiä. Eipä ole hyvä diili.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Luetuimmat - jääkiekko

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut - jääkiekko