Torstai, 24. elokuu 2017
Perttu

SKA kaatoi Pussikaulat 45-vuotiaiden finaalissa — Pietarilaisseura ei lähde turnauksiin höntsäilemään

30.07.201718:47
6
  • ska, linnan woudit, jääkiekkoturnaus, veteraanit

    SKA voitti 45-vuotiaiden finaalin lukemin 4-2. Kuva: Antti Varonen

Saimaa-turnauksen 45-vuotiaiden sarja huipentui Rantasalmen jäähallissa loppuotteluun Pietarin SKA:n ja Vaajakosken Pussikaulojen välillä.

Finaali sai hieman yllättävän alun Pussikaulojen iskiessä avausmaalin ajassa 10.35. SKA kuitenkin rankaisi vaajakoskelaisten jäähyilystä ja tasoitti tilanteen 1—1:een ylivoimalla. SKA:n joukkue koostuu seuran edustusjoukkueessa aikoinaan ammatikseen useita vuosia pelanneista  pelaajista, joista monet ovat esiintyneet myös Venäjän tai Neuvostoliiton maajoukkueissa. Myös muun muassa Leo Komarovin isä Aleksandr kuului joukkueeseen Saimaa-turnauksessa.

Pietarilaiset iskivät vielä kahdesti, viimeisellä minuutilla ennen taukoa. Etenkin Aleksei Efimovin maali oli hieno taidonnäyte, kun mies lurutti kiekon yhdellä kädellä läpiajosta maalivahdin patjojen välistä reppuun.

SKA:n tappava ylivoima osui uudestaan toisessa erässä, kun vaajakoskelaiset ottivat kaksi rangaistusta putkeen ja päästivät näin venäläiset pelaamaan viidellä kolmea vastaan.
SKA:n 62-vuotias Boris Bokov näytti pelinrakentelun mallia vipatessaan laidalta läpisyötön Dmitrii Shurkoville, joka veivasi vielä tyylikkäästi maalivahdin ohi. Tilanne oli jo 4—1. 
Ruma ei ollut myöskään Pussikaulojen Marko Jäntin kavennusmaali 4—2:een. Jäntti nosti kiekon rystyltä napakasti yläriman kautta maaliin.

SKA:n jäähyt tarjosivat Pussikauloille vielä sauman tulla peliin mukaan. Joukkue ei onnistunut kuitenkaan hyödyntämään jaksoaan 5 vastaan 3 -ylivoimaa. Aika kellossa kului loppuun, ja pietarilaisseura juhli jälleen mestaruutta.
Sekä 45- että 55-vuotiaissa ikämiesten maailmanmestaruudet voittanut SKA ei lähdekään turnauksiin höntsäilemään, vaan voittamaan.

— Hieno fiilis, kuten aina voiton jälkeen. Monet meistä ovat yli 50-vuotiaita, mutta me olemme urheilijoita. Täällä on vain ammattimiehiä mukana, eikä kukaan meistä tykkää häviämisestä, kertoo SKA:n Nikolai Kildishov, joka asuu nykyisin Helsingissä.

SKA:n veteraanijoukkue toteuttaa pelissään vanhoja punakonemaisia periaatteita. Maalit ovat yleensä taidon ja saumattoman yhteistyön tulosta.
— Kiva pelata samaa jääkiekkoa yhä, eli klap-klap-klap. Meillä on tämä jääkiekko verissä. Aina jos joku joukkuekaveri on edessä, hänelle syötetään, eikä pusketa itse kiekon kanssa.
Kokeneet ammattimiehet omaksuvat helposti myös taktisia muutoksia.
— Meidän ei tarvitse puhua paljon. Tänään sanottiin, että pelataan 1—4-puolustusmuodostelmalla, ja kaikki tiesivät mitä se tarkoittaa. Kaikissa muissa peleissä on ollut aktiivista hyökkäämistä ja karvausta. 

Kildishovilla on 25 vuotta kokemusta jääkiekosta Suomessa, ja hän on huomannut pelikulttuurisia eroja.
— Suomessa veteraanijääkiekkoilu on sellaista, että aina pitäisi olla hauskaa. Mutta SKA:ssa jos annat yhdenkin heikon syötön, niin välittömästi tulee kovasanaista palautetta. 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Hyvä Punakone! (kirjautumaton)
No nyt on asenne kohdallaan, ei muuta kun harrasteurheilijoiden ja ikämiesten ammattilaisliigat, Skoda-cupit ja olympialaiset pystyyn. Ei mitään hauskanpitoa vaan totista ammattilaisurheilua hamaan tappiin asti. Sama kun asenne kun saadaan mukaan kaikkeen harrastusturheilutoimintaan niin alkaa hommat olla kohdallaan. Loppuu se hauskanpito kavereiden kesken ja jonninjoutava höntsäily. Suomessa harraste- ja ikämiesurheilu on sitä että aina pitäisi olla hauskaa. Tähän pitää todellakin saada muutos, veli venäläinen puhuu asiaa, ei urheilu saa olla hauskaa.

Lähettänyt käyttäjä markapla
Kyllä miellyttää. Hyvä turnaus. Thomas Enbuske sanoi Putinin vierailusta ytinekkääst: "Suomen suhde Venäjään on kuin paniikissa olevan perheen suhde alkoholisoituneeseen isään joulupöydässä. Kaikki tietävät, ettei isää saa raivostuttaa, koska se on vuosia sitten saanut sellaiset raivarit, että ajoi koko perheen lumihankeen yöpymään. Sen jälkeen perhe mielisteli isää YYA-hengessä vuosikaudet, mutta nyt isä on taas alkanut uhota ja alaleuka hakkaa yhteen pian alkavan ryyppyputken ennakkovaroituksena. Siksi äidin on pidettävä isä hyvällä tuulella. "

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Luin minäkin sen Enbusken jutun ja ajattelin.että ompa älykköjen taso päässyt pahasti laskemaan. Ennen meillä oli Jörn Donner, Erno Paasilinna ja Pentti Linkola. Nyt meillä on tämä Enbuske, joka on toki vetbaalisesti nokkela mutta ajstuksiltaan ei kovinkaan onsperäinen.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Luetuimmat - jääkiekko

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut - jääkiekko