Tiistai, 22. elokuu 2017
Iivari, Iivo

SaPKo kiitti ennätysyleisöä tärkeällä voitolla Hermeksestä

03.02.201721:42
48
  • SaPKo - Hermes 3.2.2017

    SaPKo ansaitsi taisteluvoiton kärkikamppailusta Hermestä vastaan. Kuva: Tuija Pauhu

Kauden ennätysyleisö, 1 439 silmäparia, pääsi todistamaan perjantaina jännittävää Mestiksen kärkikamppailua, kun Hermes saapui vieraaksi Talvisaloon. Vaikka vieraat menivätkin alussa johtoon, onnistuivat pässipaidat kipuamaan takaa ohi ja lopulta voittoon.
Kotijoukkue tuli peliin vahvasti ja onnistui luomaan tukun puolikkaita maalipaikkoja heti alkuun. Vierasjoukkue oli kuitenkin terävämmällä pelipäällä ja onnistui iskemään avauserän ainoan osuman. Maalintekijä oli savonlinnalaisyleisölle tuttuakin tutumpi, sillä joulutauon aikana SaPKosta Hermekseen siirtyneen Viljami Wacklinin tarkka ranneveto yllätti tolpan kautta pikakomennuksella SaPKon maalille hankitun lainavahti Jere Myllyniemen.
Kotijoukkue sai avauserään muutaman ylivoiman, mutta ne jäivät pelkiksi yrityksiksi. Niin kakkosketjun kuin ykkösylivoiman pelissä näkyi vahvasti pistepörssin kakkosen Teemu Lepauksen poissaolo.

Toisen erän SaPKo aloitti jälleen vahvasti. Kova työ palkittiin ajassa 27.04, kun Savonlinnan oma poika Toni Henttonen pääsi tuikkaamaan Rasmus Hämäläisen vedosta syntyneen paluukiekon ohi Hermes-vahti Juraj Hollyn. Maalin jälkeen kotijoukkue otti otetta pelistä, ja kiekko pyörikin pääasiassa kokkolalaisten puolustuspäässä.
Myös kotijoukkueen 2—1-johto-osuma oli oman kasvatin käsialaa, kun tällä kertaa Sami Jekunen pääsi esittelemään laukauksen tarkkuuttaan ajassa 36.25.
Maalin jälkeen kotijoukkueen ote lipsui, ja Hermes käytti tilanteen hyväkseen. Juuso Forsströmin istuessa rangaistusaitiossa kaksiminuuttista, pääsi Hermes juhlimaan maalia jopa kahdesti. Ensimmäinen osuma hylättiin korkeana maalina, mutta toisella kerralla vieraiden maali hyväksyttiin. Joonas Huovinen murtautui SaPKon maalin edustalle, ja tämän tarkka syöttö löysi Wacklinin, joka pääsi iskemään illan toisensa tyhjiin.

Kotijoukkue siirtyi takaisin johtoon heti kolmannen erän alkuun, kun Hämäläinen ja Casimir Jurgens karkasivat kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen. Hämäläinen teki oman ratkaisunsa, eikä se ollut hassumpi, kun hänen hurja kutinsa upposi ohi Hollyn.
Mikko Lahtelalle tarjottiin mahdollisuutta lisätä kotijoukkueen johtoa rangaistuslaukauksesta, kun Samuel Sikstus esti tältä selvän maalipaikan. Hermes-vahti Holly veti kuitenkin tällä kertaa pidemmän korren ja torjui Lahtelan taidokkaan yrityksen luistimen kärjellään.
Vieraiden kiri hyytyi viimeisessä erässä turhiin jäähyihin, ja lopulta täydet kolme pistettä jäivät Savonlinnaan.

SaPKon päävalmentaja Pasi Räsäsen mukaan perjantain kamppailussa oli mukana jo ripaus kevään pudotuspelihenkeä. Hänen mukaansa joukkueet tarjosivat loistavaa Mestis-viihdettä.
Hän oli tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen, mutta löysi kuitenkin parannettavaakin.
— Ainoa mistä voisi tukistaa on ylivoimapeli. Siihen pitäisi saada suoraviivaisuutta ja oikeanlaista jämäkkyyttä, että pystyisimme sen avulla ratkaisemaan kamppailuja, valmentaja toteaa.
Hänen mukaansa ottelussa näkyi myös se, että joukkue joutui tekemään kokoonpanoon useita muutoksia sairastumisten ja loukkaantumisten takia nopealla aikataululla, ja sen myötä yhteiset harjoitukset ovat jääneet vähiin.

SaPKolla alkaa nyt 1,5 viikon maajoukkuetauko. Räsäsen mukaan tauolla keskitytäänkin juuri ylivoiman kuntoon hiomiseen.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Sapkofani87 (kirjautumaton)
sot Kiitokset Sapkolle tärkeästä 3-2 voitosta :) !taistelu Runkosarjan voitosta jatkuu tasaisena mutta tuomari työskentelyyn ole aivan tyytyväinen jos saa mailaaki nostaa kasvoihin ja tais siellä olla muutama muukin tilanne niin on kyllä ihme :( :O

Lähettänyt käyttäjä Huh huijaa (kirjautumaton)
Tiedoksi; Fanseat ei televisioi Liigan pelejä. Mestiksen kylläkin. Ihmeellistä k@€€&linmittailua SaPkon faneilta joka asiassa, aina vedetään alemmuudentunnossa Jukurit mukaan jokaisen negatiivisen asian osalta vaikka se ei mitenkään liittyisi siihen. Pikkuvelisyndrooma vaivaa.

Lähettänyt käyttäjä markapla
Länsi-Savon hallinnoima kiekkopalsta täälläkin. On aiha mikä tahansa, aina tulee tietty tai tiety häiriköt Mikkelin puolelta mollaamaan SaPKo:a ja SaPKo:n kannattajia ja olosuhteita. Yleensä niihin ei vastailla, mutta joskus niin tapahtuu. Keskustella pitää, mutta lapsellista juupas eipäs jankkausta ei jaksa lukea. Kunnes sitten ylläpito katkaisee kommentoitumadollisuuden tiettyyn ketjuun. Ihan oikein, mutta samalla poistaa Jukureita kritisoineet teksit ja jättää ne SaPKo: a mollaavat. Että näin. Paljon parempi oli se Itä-Savon / Jarmo Pesosen pitämä vanha kunnon kiekko-Itä Savo, joka profiloitui SaPKo:n omaksi keskustelualueeksi. Siellä oli koosteita myös peleistä.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Ethän itse ole jankkaaja, markapla? Helposti sinusta jostakin syystä saa sellaisen kuvan että olet, mietippä sitä. Hyvin jaksat lukea ja jankata aamusta yöhön. Eiköhän Kiekko-Itä Savo loppunut ihan siitä syystä kun ei ollut kuin muutama kiinnostunut koko aiheesta. Markkinatalous määrittelee aika pitkälle julkaistavat palstat. Kiekko-Itä Savo kuuluu samalle aikakaudelle kuin Sapkon loistava tulevaisuus. Kummatkin tukehtuivat omaan mahdottomuuteensa. On sinulla vielä yksi aika iso ongelma, et erota kritiikkiä trollauksesta ja siksi viestejäsi on ilmeisesti poistettu. Pidän suoorastaan ihmeenä että nimimerkkiäsi ei ole poistettu lukemattomien trolliviestienkään jälkeen, normaalisti näin tehdään.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Luetuimmat - jääkiekko

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut - jääkiekko