Torstai, 27. heinäkuu 2017
Heidi

SaPKo kaatoi KeuPan vakuuttavasti ja eteni välieriin

20.03.201722:06
14
  • Lassi Yrjölä 36 , SaPKo

    Lassi Yrjölä pelasi vakuuttavan ottelun SaPKon maalilla KeuPaa vastaan maanantaina. Kuva: Soila Puurtinen

SaPKo otti 1—5-voiton maanantai-iltana KeuPan vieraana Mestiksen puolivälieräsarjan neljännestä ottelusta Keuruulta ja varmisti samalla paikkansa välieriin.
Ottelun ensimmäinen erä oli hienokseltaan kotijoukkueen hallintaa. Kiekko pyöri pitkiäkin pätkiä savonlinnalaisten puolustuspäädyssä, mutta SaPKo puolusti hyvin ja loput hoiti maalilla vuoron saanut Lassi Yrjölä.
SaPKo puolestaan teki useita teräviä vastaiskuja, ja onnistui lopulta myös viimeistelemään ottelun avausmaalin. Paluun kokoonpanoon lauantain poissaolon jälkeen tehnyt Jonatan Tanus toi kiekon ylös, ja jätti sen maalin takana Juuso Forsströmille. Tämän syöttö ajautui Arttu Pellille, joka sai puolestaan vapaasti nousta maalille ja taululle lukemat 0—1.
Toni Henttonen tarjosi heti toisen erän alkuun koko ottelusarjan komeimman yksilösuorituksen. SaPKo-kasvatti karkasi yksin läpi, harhautti KeuPa-vahdin Roope Urpolahden vieden kiekon rystylle ja nosti kiekon varmasti maaliin.
— KeuPa tuli kovaa alussa, mutta saatiin hyvin tapettua se. En edes muista, missä vaiheessa teimme maaleja, mutta ne vapauttivat peliä. Mielestäni puolustimme hyvin viisikkona ja taisteltiin viimeiseen asti, Henttonen totesi ottelun jälkeen.
— Oman maalin kohdalla oli jo vähän piimaa pohkeissa, mutta onneksi jaksoin luistella ja heittää vielä limpun verkkoon, hän naurahti.
0—2-maalin jälkeen KeuPan peli alkoi rakoilla ja joukkue sortui turhaan jäähyilyyn. SaPKo käytti tilanteen hyväkseen ja ryhtyi repimään eroa. Ensiksi kapteeni-Forsström pääsi ylivoimalla iskemään pässipaidoille kolmannen maalin ylivoimalla, ja sitten Mikko Lahtela iski tilanteeksi 0—4 tasavajaalla.
Neljännen maalin jälkeen SaPKo hölläsi tahtia, ja sen myötä KeuPa sai otetta pelistä. SaPKo-vahti Yrjölä joutui tekemään useamman paraatipelastuksen toisen erän viimeisillä minuuteilla, mutta onnistui pitämään kotijoukkueen nollilla.

Viimeistään Kalle Saramäen 0—5-osuma ratkaisi ottelun. Urpolahti tuli ulos maaliltaan pysäyttämään irtokiekkoa, mutta ohjasi sen suoraan oman puolustajan luistimeen. Maalivahti yritti sulkea kiekon tämän jälkeen, mutta Saramäki ehti väliin ja tuikkasi pelivälineen maaliin.
Kun KeuPa ei saanut viimeiseen erään Joose Antosen 1—5-maalia kummempaa kiriä päälle, voitto ja paikka välieriin lähti pässipaitojen mukaan tuliaisiksi Savonlinnaan.
— Kyllähän se välieräpaikka maukkaalta maistuu. Nyt pienet kemut kopissa ja sitten ryhdytään keskittymään seuraavaan sarjaa, Henttonen totesi heti ottelun jälkeen.

SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen kehui puolivälieräsarjaa KeuPaa vastaan kovaksi sarjaksi.
— KeuPa pisti kyllä meidät ahtaalle, varsinkin täällä kotonaan. Jatkoaikavoitto sarjan toisesta ottelusta täällä oli ehkä kuitenkin sarjan kulminaatiopiste, hän pohti SaPKon perjantaiseen voittoon.
— Tämä peli oli kuitenkin ehkä sarjan helpoin. Joukkue oli hyvin latautunut, valmentaja jatkoi.
Heti pelin jälkeen Räsänen ei osannut vielä kertoa, millainen ohjelma joukkueella loppuviikolla on.
– Lisävapaapäivät tekevät hyvää. Saadaan joukkue terveeksi ja [Teemu] Lämsä mukaan Turusta ensi viikolla.
– Tämä tuli niin äkkiä, oltiin valmistauduttu huomenna harjoittelemaan ja keskiviikkona pelaamaan. Täytyy kotimatkalla miettiä miten tehdään.
Ainakin ylivoimaan Räsänen kaipaa kuitenkin tehokkuutta, joten sen harjoittelu joukkueella ainakin on luvassa.


KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen totesi ottelun jälkeen oman joukkueensa kyllä antaneen sarjassa kaikkensa, mutta se ei riittänyt.
Kolmessa ensimmäisessä pelissä yritettiin kyllä kaikin keinoin horjuttaa SaPKoa. Tänään lataus meni hieman yli ja jopa vähän hävettää, hän totesi.
– Mutta kyllä SaPKo oli pelillisesti meitä edellä, eikä pystytty vastaamaan. Tsemppiä SaPKolle loppukauteen.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Lonkku
Hieno meininki ja iso apina pois selästä varsinkin seurajohdolta, että playoffista päästiin eteenpäin. Toivotaan että vain Monto olisi sivussa ja ei menetetä peliä loukkaantumisten tai sairastumisten takia. Nyt tehdään asiat oikein palautumisten kanssa ja vastaan tuleva jengi pelaa vähintään keskiviikkona ja perjantaina ja mahdollisen game 7 lauantaina, joten energia etu on varmasti meille olemassa kun kiekko tippuu keskiviikkona. Nyt nautitaan hetki ja katsellaan tiukkaa Hermes-EU sarjaa. Tuto - Vantaa on sitten toinen välierä, siellä molemat meni suht kivuttomasti jatkoon saas nähdä, jos vaikka Vantaa järjestää isomman luokan yllätyksen.

Lähettänyt käyttäjä Näkökulma (kirjautumaton)
"Runkosarja harvoin valehtelee": Kirjoitin toiselle saitille S-Sarjan kohdalla Ketterän ja JHT:n päästyä Mestiskarsintaan. Samoin meni nyt Mestiskin! Neljännen ja viidennen vääntö luonnollisesti on se tasaisin, mutta usein kärki pitää paikkansa! Nyt kaikki vielä puhtaasti ja kyllä tuossa jatkoon menijöissä on koko kauden kolme parasta jääkiekkoa pelannutta seuraa Mestiksestä! Vantaan vieraspelaaminen oli surkeaa runkosarjassa, mutta loppua kohti parantui ja sijoituskin nousi. Hermes oli SaPKo:lle hankala vastus varsinkin Kokkolassa, mutta ailahteli jonkin verran kauden aikana. Tiukkoja oli pelit täälläkin. EU otti kovan kirin, kun taas Hermeksen peli hyytyi sarjan loppua kohti! Ottelusarja venyy ja siitä on kiistatta apua jatkossa..! Tärkeä reilun viikon tauko. Saa kolhuja paranneltua ja toivottavasti mm. Siiki ei loukannut pahemmin itseään. Törkeä taklaus! Onneksi sarja on nyt poikki..!

Lähettänyt käyttäjä rintaääni ja kokemus (kirjautumaton)
Eu ajaa sisään parhaillaan playoff moodia. Ja sehän tapahtuu Raimo Summasen avuilla, joten uskon että EU vie ton sarjan, ja sen jälkeen EU tulee olemaan vaarallisimillaan. SaPKoa väheksymättä, Tuto ja EU ovat mestarisuosikkeja minun silmissä. Toki Kivallakin on omat saumansa, mutta uskon että Tuto vie heidän keskinäisen sarjan. Tutolla on pelaajistossa kaikista eniten playoff kokemusta, ihan millä mittarilla tahansa laskettuna. Pienissä marginaaleissa kokemus on se mikä ratkaisee. Joku satunnainen voitto voi tulla kokemattomalle joukkueelle, mutta pitemmässä juoksussa se vie sarjan playoffeissa jolta löytyy kokemuspohjaa tiukoissa paikoissa. Nämähän ovat aivan eri pelejä kuin runkosarjassa.

Lähettänyt käyttäjä markapla
SaPKo ei ole vielä sitä parastaan pleijareissa näyttänyt, kun vastassa oli joukkue, joka vaan sumputti ja pelasi sääntöjen rajamailla. Nyt kun on se paine välieriin pääsystä pois ja vastaan tulevat joukkueet pelaavat kunnon hyökkäysvoittoista ja selväpiirteistä peliä ja se sopii taidokkaalle vauhtijoukkueelle, kuten SaPKo:lle. Toki TUTO on kova luu, mutta K-Vantaa on myös kova ja erittäin tasapainoinen joukkue. Nythän se lähipäivien aikana ratkeaa, kumpi jää laulukuoroon, Espoo vai Hermes. Minusta SaPKo:lle sopisi Espoo paremmin kuin Hermes. Nuo pohjoisen reissut ovat olleet aina vaikeita SaPKo:lle.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Siinäpä se onkin, kun playoffeissa ei pelata hyökkäsvoittoista vauhtikiekkoa. Sellaisella pelillä ei ole voitettu yhtään Mestis-mestaruutta. Puolustuslähtöinen kiekkokontrollipeli viivelähtöineen on se millä mestaruudet on voitettu. Onhan se toki viihdyttävää kun mennään 100 lasissa, kuin päättömät kanat, mutta tulostaulu tahtoo silloin kertoa karun totuuden. Lähtökohtana on hyökkäypäässä se että kiekkon mennessä vastustajalle kolmen oman pelaajan on oltava jo puolustusmoodissa alapuolella. Omassa päädyssä taas pelataan tiukkaa viisikkopuolustusta mies miestä vastaan, kuitenkin niin että yksi ottaa maalinedustaa, riippumatta siitä onko siellä vastustaja päivystämässä. Peli ohjautuu usien kulmiin, ja kuka siellä on vahvin, pystyy luomaan enemmän laadukkaita maalintekopaikkoja. Tuollakin on merkitystä kuinka syvältä aletaan karvaamaan, ja karvataanko aktiivisesti yhdellä vai kahdella pelaajalla. Pelejä hävitään antamalla liikaa tyhjää siimaa keskialueella, sillä vastustaja pääsee rytmitettyyn vauhdikkaaseen sisääntuloon alueelle, ja sitten on puolustavalla joukkueella vaikeuksia luvassa.

Lähettänyt käyttäjä markapla
Nyt voidaan voittaa, koska SaPKo:lla on kiistatta taitavimpia hyökkäyskalustoja. Päättömät kanat? Niinpä niin, ylivoimainen runkosarjan voitto ja puilivälierät puhtaasti 4-0. Tosi päätöntä touhua...Eikä nämä vastustajat miksikään liigajoukkueiksi ole yhtäkkiä muuttuneet. SaPKo nimenomaan juuri hyvä puolustuspelin kautta voittaneet tiukkoja matseja. Viivelähdöt kuuluvat jo vähän menneeseen. Toki tiukemman vastuksen SaPKo joka tapauksessa välierässä saa, tulee sieltä kuka tahansa. Täytyy muistaa, että SaPKo on sarjan varmasti pelinopein joukkue.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Voittoon seuraavassa sarjassa tarvitaan huomattavasti tehokkaampi yv-peli kuin KeuPaa vastaan oli. SaPKo teki 3 yv-maalia 17;stä yrityksestä! Tosin myös sen lisäksi 2 tasavajaalla. Ykkösylivoima hakee aivan liikaa Tanusta ja vastustaja osaa sen kuvion. Tähän Räsänenkin viime pelin jälkeen sanoi hakevansa muutosta. Av-peli on hyvin kuosissa. Näillä osa-alueilla ratkotaan loppupeleissä paljon.

Lähettänyt käyttäjä Lurtsi (kirjautumaton)
Minusta Hermes sopisi paremmin meille. EU: lla ei jalka tänäänkään painanut, kun taas Hermeksellä painoi. Lisäksi Summanen saa hämmennettyä sekaisin ainakin Mestis- tason tuomarit ja ehkä myös SaPKon valmennuksen. Toivottavasti olen väärässä. EU sieltä näyttäisi tulevan. On ihan eri joukkue kuin runkosarjassa SaPKoa vastaan, pelillisesti siis.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Luetuimmat - jääkiekko

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut - jääkiekko