Maanantai, 21. elokuu 2017
Soini, Veini

"Nyt meillä on hyvä pöhinä käynnissä" — Mestiksen taustayhdistyksen Tuomas Haanpää kokee sarjan olevan menossa oikeaan suuntaan

01.06.201719:32
17
  • SaPKolle Mestis-mestaruus 1-0-voitolla Kiekko-Vantaasta 4. finaaliottelussa Vantaalla 17.4.2017. Joukkue ja kannu.

    Viime kausi päättyi SaPKon juhliin. Mestiksen puheenjohtajan Tuomas Haanpään mukaan sarja onkin pelillisesti hyvällä tasolla. Kuva: Tuija Pauhu

Mestis on viime viikkoina ollut runsaasti otsikoissa, vaikka kausi päättyi jo yli kuukausi sitten. Kajaanin Hokin konkurssi ja sen myötä Imatran Ketterän nostaminen sen sijalle sarjaan, on puhuttanut kiekkokansaa. 
Mestiksen taustayhdistyksen Jääkiekon Sarjaseurat ry:n puheenjohtaja Tuomas Haanpää kertoo sarjan voivan kuitenkin hyvin. Vaikka hän myöntää Hokin konkurssin tehneen huonoa sarjan imagolle, oikeaan suuntaan ollaan matkalla.
— Onhan se päivän selvää, että tällainen konkurssi tekee hallaa imagolle. Näitä sarjapaikoista luopumisia on ollut valitettavan paljon viimeisen kymmenen vuoden aikana.
Töitä kuitenkin tehdään paljon, että talouspuolen asiat saadaan sellaisiin kantimiin, ettei vastaavia tapauksia tulisi. 
— Se ottaa totta kai aikansa, ja oikealla tiellä olemme. Toivottavasti nyt eletään niitä hetkiä, että nämä ovat viimeisiä tällaisia tilanteita tämän sarjan historiassa, hän toteaa.

Haanpää näkee sarjan kehittyneen viime vuosien aikana. Viimeisen kauden aikana Mestis sai luotua uusia avauksia yhteistyörintamalla, jonka lisäksi Mestiksen kiinnostavuus tuotteena on ollut nousussa.
— Nyt meillä on kuitenkin hyvä pöhinä käynnissä. Olemme siitä onnellisessa asemassa, että voimme kokeilla eri juttuja, ja tehdä asioita erilailla kuin esimerkiksi liigassa. Se antaa meille paljon mahdollisuuksia.
Vaikka katsojamäärät ovatkin laskeneet viime vuosina, uskoo Haanpää sen johtuvan pääasiassa kolmen suurimman seuran siirtymisestä liigaan.

Lisääntynyt näkyvyys valtakunnallisesti sekä uudet kumppanit ovat Haanpään mukaan viesti siitä, että sarja on menossa oikeaan suuntaan. 
— Suunta on ainakin oikea, se mitä se sitten tarkoittaa, on jokaisen katsojan silmissä.
Urheilullisesti Haanpää toteaa Mestiksen olevan hyvällä tasolla, mutta siihen ei pidä tyytyä.
— Totta kai sitäkin pitää terävöittää ja tehdä sen eteen töitä, että olisimme parempi sarja myös urheilullisesti.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Hyvä pöhinä? (kirjautumaton)
Itä-Savon uutinen on sentään rehellisempi kuin mestis.fi uutinen "Mestiksen kokonaiskatsojamäärä nousi". Nimittäin oikeasti katsojakeskiarvo laski vaikka sarjaan tuli yksi joukkue lisää ja seurat pakotettiin lisäämään katsojamääriin 200 katsojaa. Laitetaanko ensi kaudella yleisömääriin +300 katsojaa joka peliin, jotta voidaan taas hehkuttaa miten hyvin meillä Mestiksessä menee? Pelillisesti Mestis oli heikkotasoisin ehkä koko historiansa aikana. Meillä täällä kokonaiskuvaa hämärtää se että SaPKo oli parempi mitä on koskaan mestisaikana ollut (johtuu kyllä pitkälti edellisestä lauseesta), ja täällä katsojakeskiarvo nousi noin 200.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Liiga päättää Liiga-karsinnoista, ja mitään siihen viittavaa ei ole. Ainut joka sinne tulee nousemaan on Espoo United, ja sekin kutsuttuna. Miksi Liiga lähtisi mihinkään karsintoihin? Siellä on asiat mallillaan, ja miksi sitä sotkemaan Mestiksellä? Tuskinpa haluavat tulevia konkurssiseuroja joukkoonsa. Ei vaan tule tapahtumaan, vaikka kuinka siellä itärajalla huudetaan suu vaahdossa.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Liigan kiinnostus on vähentynyt ja tulee vähenemään entisestään. Toisin on Ruotsissa, jossa karsintasarja on ollut arkipäivää jo pitkään ja kaksi ylintä sarjatasoa on siellä taloudellisesti tästä syystä huomattavasti Suomea edellä. Tätä samaa pähkinää kun saataisiin tänne, muuten ei hyvin käy Liigallekkaan.

Lähettänyt käyttäjä markapla
Anonyymi. Jonkinlaisista liigakarsinnoista on tehty jo periaatepäätös. Liigassa ei todellakaan ole kaikki mallillaan, vaan se on tuottanut kuluvanakin kaudella suuret taloudelliset tappiot. Luulisi liigaväkeä hävettävän, kun jotkut joukkueet alkavat kesken kauden myymään parhaat pelaajansa pois, kun joukkueiden kausi loppuu runkosarjaan ja karsintoja ei ole. Kausikorttilaiset kiittävät kumartaen. Ja miksi Mestiksen piti ottaa konkurssiseura Espoo ? Sen olisi pitänyt aloittaa Suomi-sarjasta.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kyllähän vaikka viime vuotinen YLE:n mukaan tulo ottelulähetyksiin oli ja on "hyvää pöhinää" Sarjassa on muutakin hyvää, vaikka paljon on huonoakin. Siitä olen samaa mieltä että Liigan mielekkyys kärsii koska se taso on niin huono ja lisäksi pitkälle yli puolet joukkueista pelaavat ankeutusjääkiekkoa jota ei kukaan tervepäinen lätkäfani jaksa katsoa. Minä en olekaan tervepäinen kun katson Liigaa siinä missä Mestistäkin, mutta vuosi vuodelta laskeneen Liigan taso on alkanut siinä mielessä potuttaa, että katsotut pelit vähenevät ja käyn niissä vain ottelutapahtuman vuoksi sekä yksittäisiä mielenkiintoisia pelaajia katsomassa.

Lähettänyt käyttäjä väärä luulo (kirjautumaton)
Olin itsekin vielä viikko pari sitten samassa uskossa kuin osa kanssa kirjoittajista: "Liigan kiinnostus on vähentynyt ja tulee vähenemään entisestään." Sitten luin Hesarin uutisen että Liigan vanha TV-sopimus oli arvoltaan 14 miljoonaa €/v. Uusi TV-sopimus maksaa 23 miljoonaa €/v. Jos Telia maksaa 9 miljoonaa vuodessa ENEMMÄN kuin ennen niin tunnustan kyllä olleeni luuloineni väärässä. Nähtävästi meillä täällä päin ei ole ollut oikeaa kuvaa liigan kiinnostavuudesta.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Turha arvostella että Liigajoukkueet myy parhaita pelaajiaan, ei siitä ole kuin muutama vuosi kun SaPKo myi kultakypäränsä playoffien kynnyksellä. Kyllä se on valitettava maan tapa. Espoon nostosta suoraan Mestikseen olen samaa mieltä kuin muutkin, siinä syötiin kyllä sarjan arvostusta pahasti kun voi tulla suoraan ilmottaumalla sarjaan. Ja sen päätöksen teki kyllä Mestis eikä Liiga! Olipa päättämässä vielä yksi savonlinnalainenkin!

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Luetuimmat - jääkiekko

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut - jääkiekko