Tiistai, 19. syyskuu 2017
Reija

MTV Sport: SM-liigan karsinnat saattavat tehdä paluun

12.09.201721:55
20
  • SaPKolle Mestis-mestaruus 1-0-voitolla Kiekko-Vantaasta 4. finaaliottelussa Vantaalla 17.4.2017. Joukkue ja kannu.

    Edellinen Mestis-kausi päättyi SaPKon juhliin. Kaudella 2018—19 mestaruusjuhlat voivat tarkoittaa myös liigakarsintaan pääsyä. Kuva: Tuija Pauhu

MTV Sport kertoi tiistaina, että liigakarsinnat saattavat palata kaudella 2018—19.

Jääkiekkoliitto ja Liiga aloittavat joulukuussa neuvottelut uudesta yhteistyösopimuksessa. Siihen kuuluu sarjajärjestelmien määritteleminen, ja sen myötä pöydälle nousee myös keskustelu SM-liigan mahdollisesta avaamista.

MTV Sportin haastatteleman Liigan puheenjohtajan Heikki Hiltusen mukaan liigaseurat eivät ole tyrmänneet uusien joukkueiden mukaantuloa sarjaan.

– Kävimme keväällä osakaskokouksessa keskustelua, jossa yhteinen ja hyvin yksimielinen lähtötilanne oli se, että mieluummin näkisimme joukkuemäärän supistuvan kuin kasvavan, Hiltunen kommentoi.

– Sellaista keskustelua ei kuitenkaan käyty, että lähdetäänkö aktiivisesti vähentämään joukkueita, mutta tulkitsin sen niin, ettei ole ainakaan kovin suurta halukkuutta lähteä lisäämään määrää, hän kuitenkin jatkaa.

Suomen jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen vahvistaa  kummankin osapuolen haluavan pienentää Mestiksen ja Liigan välistä kuilua.

– Jos pääsemme aikaisemmin (ennen kauden loppua) sopimukseen, mikä tällä hetkellä on molempien osapuolten tavoite, niin silloin muutokset ovat mahdollisia jo kaudelle 2018–19. Nyt on kuitenkin liian aikaista spekuloida, miten neuvotteluissa käy, hän kommentoi.

Edellisen kerran liigakarsintoja pelattiin keväällä 2013. Tuolloin Ilves piti paikkansa korkeammalla sarjatasolla kukistamalla Jukurit 4—1.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Aika asiantuntemattomasti on tuo juttu loppujenlopuksi kirjoitettu. Hallitsevaa mestaria ei huomioida (muutoin kuin kuvatekstissä): "Sportin, KooKoon ja Jukurien päästyä Liigaan Mestiksessä noususta voivat haaveilla oikeastaan enää vain Jokipojat Joensuusta, TUTO Turusta sekä kovassa taloudellisessa turbulenssissa viime ajat ollut Espoo United". Samalla syydetään soopaa tästä kovatasoisesta sarjastamme: "Mestiksen pelillisen tason romahtaminen tekee hallaa myös liigaseuroille, joiden toiveissa olisi saada A-nuorten ja miesten SM-liigan väliin elinvoimainen sarja kehittyville pelaajille."

Lähettänyt käyttäjä markapla
Ainonyymin 23 :17 kanssa samaa mieltä. Mestistä kohtaan aika alentuvasti kirjoitettu, puhutaan Mestiksen tason romahtamisesta, eikä avata asiaa ollenkaan niin, että suljettu liigahan se on sitä hallaa tehnyt, ja tasoerokin jo urheilullisesti huomattavasti kaventumaan päin Mestiksen kärjen ja Liigan tyven osalta.. , Mestiksessä harjoitellaan aivan yhtä paljon ja pelejä on lähes saman verran. Ja positiivisen tukloksen tehnyt ylivoimainen mestismestari SaPKo tosiaan jätetään edes mainitsematta.

Lähettänyt käyttäjä Jyvät akanoista (kirjautumaton)
tavoitteena pelaajilla siirtyä pelillisesti parempiin ja rahakkaimpiin seuroihin. Eli Mestiksestä Liigaan jne., eikä päinvastoin. Se on kylmä totuus, eikä muuksi muutu yhden tasottoman Mestis-voiton perusteella.

Lähettänyt käyttäjä Linnankundi
Tuskin SaPKo koskaan nousee liigaan, mutta karsinnat voi tehdä sen, että Jukureilla voi olla tiukkaa pysyä liigassa. Varsinkin, jos liigan joukkuemäärää vähennetään.Tosin voi käydä niinkin, että liigasta lähtee tulevina vuosina eurooppalaiseen perustettavaan liigaan muutama joukkue, jolloin liigan supistaminen ei olisi niin dramaattinen tapahtuma. Liigan taso laskee nykyisestä vielä lisää ja erot eri sarjatasojen välillä kaventuvat.

Käyttäjän Moraalijeesus kuva
Lähettänyt käyttäjä Moraalijeesus
Oishan se hyvä, että liigakarsinnat tulisi takaisin, mutta se ei poista sitä, ongelmaa, että liigaan ei ole hirveästi uusia tulijoita. Jos otetaan suomen kartalta ne kaupungit, jossa ei pelata liigalätkää ja missä asukasluku ja markkina-alue mahdollistaisi liigalätkän, niin niitä ei ole enää montaa jäljellä. Jos joku uskottelee itselleen,e ttä Savonlinnassa pelattaisiin joskus liigakiekkoa, niin tulee pettymään. Tai jos kävisi vastoin kaikkia odotuksia ja tähtien asentoa, että Savonlinnassa joskus liigakiekkoa pelattaisiin, niin aika äkkiä tulisi selväksi, että ero liigan ja mestiksen välillä on liian suuri.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

17.09. 12:11

Luetuimmat - jääkiekko

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut - jääkiekko