Maanantai, 21. elokuu 2017
Soini, Veini

Markus Hännikäinen ratkaisi Suomelle elintärkeän voiton Norjasta

13.05.201715:41
7
  • epaselect epa05960931 Jesse Puljujarvi of Finland (L) in action against Jonas Holos of Norway during the IIHF Ice Hockey World Championship 2017 group B preliminary round game between Norway and Finland in Paris, France, 13 May 2017.  EPA/ETIENNE LAURENT

    Jesse Puljujärvi yritti maalintekoa Norja-pelissä. Suomalaiset pelasivat ottelun surunauhoissa. Kuva: ETIENNE LAURENT

Leijonien tie jääkiekon MM-turnauksessa ei todellakaan ole helpoin mahdollinen.

Suomi voitti Markus Hännikäisen jatkoajan läpiajomaalilla, mutta sitä ennen Leijonien peli nostatti pulssin punaiselle ja jännityksen kattoon.

Varmalta näyttänyt voitto jäi 31 sekunnin päähän, kun Norjan Andreas Martinsen survoi tasoituksen 2-2:een. Joukkue pelasi silloin ilman maalivahtia.

Puolustajat ja Hännikäinen pelastivat joukkueen, joka lähenee puolivälieriä kuin juna. Ei ihan luotijunan vauhdilla, mutta joka tapauksessa oikeilla kiskoilla.

Suomen urakka jatkuu tiiviinä alkusarjan loppuun, kun Sveitsi tulee vastaan sunnuntain iltaottelussa (21.15) ja Kanada samaan aikaan tiistaina.

Leijonat nousi yhdeksään pisteeseen, mutta siihen vaaditaan vielä lisäystä, että jatkopaikka B-lohkossa varmistuisi.

 

Heikki Miettinen, HS

Katso Helsingin Sanomien koko juttu tästä!

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Hurmio (kirjautumaton)
ei pelit parane tästä, niin B-sarjan 1. tila lähellä. Missä ovat maalintekijät, peliä vain pyöritellään kulmissa. Mertarannan selostus on yli-innokasta "soopan puhumista".

Lähettänyt käyttäjä No huhhuh
Sveitsi voitti Kanadan,kyllä on erittäinlähellä että Suomi ei ole lohkossaan neljänparhaan joukossa.Nimittäin Suomella on täysityö saada pitekkiin Kanadalta ja Sveitsiltä, ja Norja jos voittaa Valko-venäjän tai Ranska Slovenian vähintään,niin se on siinä.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Silmiinpistävää on ollut Suomen pelaajien hidasliikkeisyys, kiekon petään ei tahdota millään mennä, katsotaan mitä naapuri tekee. Rytminvaihdos saatava aikaan. Pulju pois, ollut todella huono ja säntäilee sinne tänne. Miksi Suomella hyökkäyspäässä usein kolme miestä maalin takana ? Suoraviivaisempaa maalille peluuta kaipaisin, mutta helppohan tätä täältä kotisohvalta on kritisoida.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Luetuimmat - jääkiekko

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut - jääkiekko