Maanantai, 21. elokuu 2017
Soini, Veini

Leijonat aloitti MM-kisat nihkeällä voitolla — Valko-Venäjä kaatui rimaa hipoen

05.05.201719:54
9
  • epa05945513 Sebastian Aho (2-L) of Finland scores the opening goal during the IIHF Ice Hockey World Championship 2017 group A game between Finland and Belarus in Paris, France, 05 May 2017.  EPA/ETIENNE LAURENT

    Sebastian Aho teki ottelun ensimmäisen maalin suoraan syötöstä Kuva: ETIENNE LAURENT

Suomen jääkiekkomaajoukkue sai haluamansa alun Pariisin MM-kisojen avauksessa. Voitto ja kolme pistettä olivat ne, joita joukkue haki, mutta arvostelutuomareita, jos sellaisia olisi, ei peli paljon lämmittänyt.

Leijonat peittosi Valko-Venäjän 3—2, ja voi olla osittain tyytyväinen.

Sebastian Aho aloitti maalinteon tutulla tavalla. Laukaus suoraan syötöstä painui Kevin Lalandin jalkojen välistä sisään. Laukaukseen tarvittiin syöttö ja sen antoi Valtteri Filppula poikki kentän. Ottelua oli pelattu vain 2.43.

Melkein heti perään Oskar Osala päästi paineita pihalla tarkalla ylänurkkalaukauksellaan.

Leijonat aloitti hyvin, hiipui toisessa erässä vastustajan tasolle ja päästi Valko-Venäjän jopa peliin mukaan.

Maalivahti Joonas Korpisalo leikki Raimo Helmistä kiekon kanssa maalin takana. Ei ihan onnistunut ja Jegor Sharangovits pääsi painamaan kavennuksen 2—1:een tyhjään maaliin.

Muutamissa vaihdoissa Suomen puolustajat pelasivat niin hitaasti toisilleen syötelleen, ettei hyökkääjät ehtineet koko vaihdon aikana ylittämään punaviivaa. Silti kiekko oli koko ajan suomalaisilla.

Päävalmentaja Lauri Marjamäen peluuttaminen ja tapa rakentaa peliä on varovaista ja varmistelevaa. Se on hyvä, kun tulee vastaan vauhtijoukkueita, joilla on myös laatua ja tasoa. Vaatiko Valko-Venäjää vastaan pelaaminen tällaista tuplavarmistelua?

Leijonien ketjupuntarissa ykkönen oli ehjin, vaikka siinäkin Miro Aaltonen jäi vähän yksin Sebastian Ahon ja Valtteri Filppulan löytäessä herkemmin toisensa.

Heikki Miettinen, HS

Lue juttu HS:n nettisivulta

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Kipinkapin (kirjautumaton)
olisi saatava SaPKon:n pelaajia kiireesti vahvistukseksi Leijonille, ei hyvältä näytä. Heillä on kokemusta kovista peleistä.

Lähettänyt käyttäjä markapla
Onhan SaPKo jo ennenkin antanut vahvistuksia Leijonille: Jani Hassinen, Arto Heiskanen, Raimo Hirvonen, Jarkko Immonen, Jukka Laamanen, Ville Leino, Jarmo Myllys, Jussi Piuhola, Joonas Rask, Tuukka Rask, Paavo Tirkkonen, Pekka Tirkkonen, Tommi Turunen. Ja vielä valmennuspuolelle Hannu Aravirta ja Petri Matikainen. Aika suuri apu pienen kaupungin seuralta...

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
”Jotkut taitaa ottaa pelin melko vakavasti, tai sitten on kieli poskessa juttuja nämä.” - Juurikin näin. Ja muuten sitten, jos sattuisi niin, mikä tietysti olisi ihan kiva juttu, että Suomi voittaisi mestaruuden, niin nämähän huutaisivat täällä kommenttipalstalla, toreilla ja turuilla, ja joka paikassa että ”Me tehtiin se, me ollaan parhaita!” - Siis ketkä me?

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Luetuimmat - jääkiekko

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut - jääkiekko