Maanantai, 21. elokuu 2017
Soini, Veini

Kommentti: Uudet jaot!

Päivitetty: 20.05.201723:00
4
  • timo ranta verkko

    Timo Ranta on Kaakon Viestinnän urheilutoimittaja.

Uudet jaot! Niitä olisi aikoinaan vaadittu pihapeleissä jo ennen aloituskiekkoa, jos kokoonpanot olisivat olleet yhtä epäsuhdassa kun Suomen ja Ruotsin MM-välieräottelun käsiohjelmassa.

Ruotsi säkenöi lämmittelyssä 15 NHL-pelaajan loistossa. Leijonien rosteri vaikutti pohjoisamerikkalaisen ruotsalaisglamourin rinnalla B-maajoukkueelta.

Asetelma oli kuitenkin rakennettu Leijonia varten. Se pääsi taas iskemään altavastaajana. Yhden erän ajan se toimi. Suomi piinasi kolmen kruunun tähtisikermää tasakentällisin. Jäähyboksista se ei enää onnistunut.

Harri Säteriltä vaadittiin USA-peliäkin isompia sankaritekoja. Vastassa oli 35-vuotias 12 kautta New York Rangersin maalilla seissyt ruotsalaismuuri Henrik ”Kungen” Lundqvist. Salaatti-Harri teki mitä pystyi. Piti Leijonia pitkään tuntumassa. Kuningas ja NHL-rutiini veivät kuitenkin voiton.

Sunnuntain pronssipelissä Leijonien pitää ylittää vielä kerran itsensä. Himmeinkin mitali olisi kokemattomalle ryhmälle kova saalis. Likasangollisia päälleen saanutta päävalmentajaa Lauri Marjamäkeä se auttaisi vieläkin enemmän.

Vastassa ovat kuitenkin itänaapurin kovimmat niskat. Ja penkin takana mäyrän näköinen mies, Oleg Znaroks. Vanha kurkunleikkaaja ei takuulla päästä joukkuettaan kotiin ilman kunnon kapinaa MM-pronssista.

Teksti: Timo Ranta

Kirjoittaja on Kaakon Viestinnän urheilutoimittaja.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kyllä pelaajavalinnat tulevat puhuttamaan. Esillä jo olleen polemiikin lisäksi (Pulju,Aaltoset), ei voi kuin ihmetellä esim. Pihlströmin roolia. Joku voisi opettaa joukkueelle omalta alueelta poispääsyä, se nyt olisi olennaista pelin pyörittämisessä. Onhan se toisaalta kiva katsella näitä katastrofaalisia harhasyöttöjä. Olisi vääryysjos Suomi näillä esityksillä saisi mitalin.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
LS, tiedoksi: Hokki haki itsensä konkurssiin. Niin, eihän kiinnosta Länsi-Savossa, aiempikaan seuranta. Helsingin Sanomista lähtien kyllä kiinnostaa kaikissa tiedotusvälineissä. Mutta kun meillä Liiga Zagi ..

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Luetuimmat - jääkiekko

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut - jääkiekko