Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Juuso Forsström ei jatka SaPKossa - Matias Lehtonen siirtyy TUTOon

28.04.201713:17
58
  • SaPKolle Mestis-mestaruus 1-0-voitolla Kiekko-Vantaasta 4. finaaliottelussa Vantaalla 17.4.2017. Juuso Forsström, kannu ja Jääkiekkoliiton miehet.

    Juuso Forsströmin kolmas kausi SaPKossa päättyi komeimmalla mahdollisella tavalla. Kuva: Tuija Pauhu

Laitahyökkääjä Matias Lehtosen visiitti SaPKoon jäi vuoden mittaiseksi.
Myös pässipaitojen kapteeni Juuso Forsström on vahvistanut, ettei jatka uraansa SaPKossa.
Lehtonen palaa kotikonnuilleen Turkuun, sillä TPS-kasvatti jatkaa uraansa TUTOssa.
Alkukaudesta loukkaantumisista kärsinyt Lehtonen pelasi SaPKossa 35 runkosarjan ottelua tehopistein 6+5. Kahdessatoista pudotuspelissä saldo oli 2+2.
Urheilutoimenjohtaja Elmo Aittolan mukaan Lehtonen on persoonana äärimmäisen sopiva palanen tulevan kauden TUTO-palapeliin.
— Persoonia on vaikea tiivistää sanoiksi, mutta ”Masia” voi kuvailla pelimieheksi ja persoonaksi. Pelimies Lehtonen on älykäs ja monipuolinen kiekkoilija, joka antaa jokaisessa vaihdossa kaikkensa kaukalossa. Persoona Lehtonen on sellainen, jota jokainen joukkue kaipaa. Ainakin koppiin tulee aimoannos elämää.
Lehtoselle jäi päättyneestä kaudesta loistavat fiilikset.
— Ei voi paljoa enempää pelaaja toivoa, kuin mestaruutta.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Mar (kirjautumaton)
Pahalta näyttää kun joukkue tyhjenee kaikista pelimiehistä. Nyt pitää luottaa siihen että kesän aikana siirtomarkkinoilta kasataan taas vuodeksi uusi ryhmä (huom. ei joukkue) pelaajia. Olisiko niitä sopimuksia pitänyt alkaa tekemään aikaisemmin vai mikä on kun avainpelaajat nostavat kytkintä jopa saman sarjatason porukoihin. Liigaan menon ymmärrän, se on valtava mahdollisuus pelaajille.

Lähettänyt käyttäjä Hui (kirjautumaton)
Tätähän tämä keskisuuren Mestis-seuran arki on. Liiga napsii rusinat pullasta, samoin isommat, realistisia liigatavoitteita omaavat saman sarjan porukat (mm. TuTo, Espoo) ja me sitten kasataan uusi joukkue 70 prosenttisesti joka kaudelle. Sitä se oli Jukureillakin, tosin ei Mestaruuksien jälkeen yhtä isoa vaihtuvuutta ollut ikinä. Vieläköhän on muita lähtijöitä vai olisiko ne nyt tässä. Jukureillakin on jo porukka kasassa niin ei tarvi pelätä Mikkelin houkuttavan eikä näistä nyt jäljellä olevista taitaisi apua sinne ollakaan. Mestaruuskrapula arveluttaa.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kyllä Jukureissa vaihtui pelaajat jokaisen mestaruuden jälkeen. Mutta sinne saatiin haalittua aika potenttiaalisia pelaajia, koska mainee liigaan pääsystä Jukureiden kautta oli kaikkien tiedossa. heidän kauttaanhan on mestisjengeistä ylivoimaisesti eniten mennyt liigaan. Jos niillä ei olisi mestaruuksien jälkeen vaihtunut niin sehän olisi tarkoittanut sitä että 7 vuotta olisi menty samoilla pelaajilla. nythän on tilanne sellainen että mestis ei enää ole kovinkaan houkutteleva sarja eteenpäin pyrkiville pelaajille. Ulkomaiden kakkos-sarjatasot vetävät enemmän ja enemmän pelaajia, ja sieltä saa muutakin palkaksi kuin kiitosta. Ja johan liigakin imaisee 450 parasta pelaajaa joka vuosi sisään. Eipä näytä olevan yhdelläkään mestisjengillä lähellekkään valmista rosteria. Pitää odottaa mitä muilta jää yli ja sitten pääsee pelaaja-apajille mestis.

Lähettänyt käyttäjä rapu (kirjautumaton)
Espooseen Juuso mielii, jos vain sopimukseen pääsevät. Vantaakin on siinä lähellä, mikäli Espoo ei tärppää. SaPKon kannattaa jättää pelaajabudjettiin nyt sen verran väljää, että pystyy syksyllä kiinnittämään joukkueeseen muutaman lahjakkaan nuoren pelaajan, joka on jäänyt vaille liigasopimusta. Viimekin syksynä saatiin vasta ihan sarjan kynnyksellä kiinnitettyä SaPKoon muuan ihan kohtuullinen pelimies nimeltään Jonatan Tanus. Nyt on melko hyvin perusrunko kasassa, kun vielä muutamia "timantteja" siihen heinä-elokuussa saadaan lisää, niin sillä jo pärjätään. Sellaista onnea, mikä Räsäsellä oli viime syksynä noin upean ja ylivoimaisen joukkueen kasaamisessa, niin harvoin samalle valmentajalle uransa aikana kahta kertaa sattuu. Kun SaPKon kakkoskenttä talvella liukuhihnalta maaleja sylki, niin kaverin kanssa Talvisalossa useasti siunuusteltiin, että onneksi SaPKolla ei ole sitä farmisopimusta Jukureiden kanssa. Ei olisi SaPKon kakkosketju ollut pitkään Talvisalon katsojien silmänilona, kun olisi tullut komento Mikkeliin.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Jukurithan teki jo syksyllä päätöksen että joukkueeseen nimetyillä pelaajilla mennään, ja niinhän he menivätkin. Muutama kaveri liittyi kauden aikana joukkueeseen, mutta eivät päässeet oikein joukkueeseen. Sama tilanne olisi ollut Sapkolaisilla oli sitten farmisopimusta tai ei. Eikä noilla mestisnäytöillä vielä puuhun kiivetä. Seuratkaapa ensikaudella Lepauksen ja Tanuksen touhuja Liigassa, niin ymmärrätte asian.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Onneksi ei ollut farmisopimusta, olisi käynyt huonosti. Vaikka JYP-Akatemian emoseura on samasta kaupungista ei apuja tullut. Se oli sitten sen seuran loppu. Ei farmiseurat voi mitenkään menestyä kun emoseuran etu on aina ensimmäisenä. Mahtaa olla valmentajalle ja myöskin pelaajille hankalaa, jos ei koskaan tiedä kuka pelaa ja missä. Rakenna siinä sitten joukkuetta ja joukkuehenkeä. Pelaajapoluissakin on enemmän vaihtelua. Kun ja jos on tarpeeksi hyvä, eteenpäin pääsee varmasti, jopa NHL:n saakka. SaPKo on monessa asiassa hyvä esimerkki. Itsenäinen SaPKo jo vuodesta 1929.

Lähettänyt käyttäjä Vai niin (kirjautumaton)
Vaikka täällä ei saisi Jukureista kateuden takia puhuakaan, niin pitää muistaa että monen mestaruuden takuumiehet (Lehtonen, Laakso, Kanerva, Vaarasuo, Liukkonen, Tourunen, Nöyränen ym.) jatkoivat kaupungissa useita kausia koska koko paletti oli heille tehty hyväksi. Eli kärkiosasto ei vaihtunut täysin. Toki nämä olivat valmiimpia ja vanhempia pelaajia ja Jukurit pyrki liigaan joka houkutti pelaajia mutta seuran oli myös pakko satsata ja ei ollut varaa mestaruuskrapuloihin.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Ja miks, ei voisi Tanus ja Lepaus pärjätä liigassa. On siellä pärjänneet muutkin SaPKossa pelanneet. Jukureissakin aika moni, nimiä mainitsematta. Maalivahti Ahon mainitsen nyt viimmeisimpä johon Jukurit luottaa. Aho sai tarpeeksi peliaikaa SaPKossa ja oli mm. Loppupeleissä voittamaton.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Luetuimmat - jääkiekko

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut - jääkiekko