Torstai, 24. elokuu 2017
Perttu

Joukkueita Suomesta, Venäjältä ja Qatarista — Saimaa-turnaus alkaa torstaina

26.07.201706:30
8
  • Jussi Pellikka 88, Saimaa-jääkiekkoturnaus

    Nitro-Kärpät on tänäkin vuonna mukana turnauksessa useassa eri sarjassa, muun muassa 65-vuotiaissa. Kuva: Antti Varonen

Linnan Woutien toiminnanjohtaja Harri Eliala on viidettä kertaa päävastuussa veteraanikiekkoilun Saimaa-turnauksenjärjestämisestä. Sitä ennen hän oli jo mukana muissa järjestelytehtävissä kymmenisen turnausta.
— Aika hyvin alkaa rutiinia jo olla. Tietysti tämä on sellaista hommaa, että tilanteet voivat muuttua koko ajan. Periaatteessa keskiviikkona kaiken pitäisi olla valmista, kun harjoitusottelut alkavat, Eliala kertoo.
Tänään keskiviikkona Talvisalon jäähallissa pelattavat harjoitusottelut mukaan lukien turnauksessa mitellään kaikkiaan pyöreät 100 ottelua seitsemässä eri ikäluokassa ikähaitarilla 35—65. Talvisalon lisäksi otteluita pelataan Tanhuvaaran Monrepos Areenalla ja Rantasalmen SuurSavohallissa. Joukkuemäärä on viime vuoden tapaan 60. 
Tänään  jäällä nähdään kahdessa harjoitusottelussa joukkue Team Finland 2017, joka ei osallistu varsinaiseen turnaukseen. Kyseessä on Elialan ammattitovereiden eli poliisien muodostama joukkue, joka valmistautuu 7.—16. elokuuta Los Angelesissa pelattavaan poliisien ja palomiesten World Games -tapahtumaan, joka on vuosittain suurkaupungeissa järjestettävä monilajitapahtuma. 
Saimaa-turnauksen osallistujalistassa huomio kiinnittyy 35-vuotiaiden sarjan joukkueeseen Qatar Qanucs.
— Tietääkseni kyseessä on Qatarissa työskentelevän firman joukkue, jossa pelaa ainakin suomalaisia, ruotsalaisia ja kanadalaisia. Ihan qatarilaisia ei kyllä välttämättä ole mukana, Eliala valottaa.

Kovimpia joukkueita ennakkoon ovat tuttuun tapaan venäläiset. Kovia nimiä vilisevä Pietarin SKA aloittaa 45-vuotiaiden sarjansa lauantaina. Rantasalmessa pelattavassa ottelussa vastaan tulee savonlinnalainen Viuho-77.
— Siinä mitataan heti eroa pietarilaisten veteraanien ja paikallisten välillä. SKA voitti juuri 45-vuotiaiden maailmanmestaruuden Helsingissä, Eliala sanailee.
Muista venäläisistä 55-vuotiaiden sarjassa pelaa Vts of st Petersburg, 40-vuotiaissa HC Grizzlies, ja 50-vuotiaissa ROSSA. Suomalaisjoukkueita tulee muun muassa Mikkelistä, Oulusta, Kuopiosta, Jyväskylästä ja Helsingistä. 
— Joka joukkueessa on kyllä pelimiehiä. Vauhdikkainta peliä nähdään ehkä 35-vuotiaiden sarjan savonlinnalaiselta Inno-Teamilta. Kainuun Kingseillä puolestaan on riveissään entisiä Hokin pelaajia, Eliala kertoo.
Turnauksen vanhimmat osallistujat ovat 70—75-vuotiaita
— Hienosti liikuttelevat kyllä vanhatkin kiekkoa. Meillä Woudeissakin on yksi 72-vuotias mukana.
Tasoerojen pitämiseksi asiallisina, a-lohkot on eri sarjoissa räätälöity kovemmiksi kuin b-lohkot. Uusien joukkueiden osalta arviointi on vaikeaa, mutta vanhat tutut osataan sijoittaa paremmin.
— B-lohkossa ylivoimaisena ollut Sapko-75 ei olisi nyt halunnut nousta a-lohkoon, mutta sinne minä heidät nyt laitoin, Eliala naurahtaa.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Perus Sapkolainen (kirjautumaton)
Mutta onko Sapkolainen sitten kuka hyvänsä ja miten se määritellään? Esim. Jarkko Immonen ei ole koska on RU kasvatti. Samoin kuten aiemmin väännetty Ilves-kasvatti Tuukka Rask (ei aikuisten pelejä SaPKossa). Toki määritelmä kääntyy varmasti tämän yhden jäpäkyörän masinoimana aina itselle edulliseen suuntaan.

Lähettänyt käyttäjä markapla
Tuukka Rask on SaPKo:n kasvatti ja sapkolaisena ihan kasvattiseuramääritelmän mukaisesti.,vaikka on uransa Ilveksessä tehnyt. Siitä on linkit jo tänne aikaisemmin annettu. Jarkko Immonen on pelannut 16- vuotiaasta asti SaPKo:ssa 16 vuotiaissa 2 kautta, 20 vuotiaisissa 3 kautta ja edustuksessa 2 kautta. Ranstasalmea voidaan pitää kuitenkin myös kasvattajaseurana, vaikka käsittääkseni ei yhtään Jääkiekkoliiton junnuottelua ole siellä pelannut.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Luetuimmat - jääkiekko

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut - jääkiekko