Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Imatran Ketterä on SaPKon vastustaja Mestiksen revanssiviikonloppuna

13.06.201717:30
16
  • SaPKo ja Jokipojat avaavat Mestis-kauden syyskuun viimeisenä perjantaina Talvisalossa. Ennen ottelua yleisölle on luvassa mestaruusjuhlallisuuksia.

Mestis alkaa tänä vuonna pari viikkoa myöhemmin kuin tavallisesti.
Runkosarjan ensimmäinen kierros pelataan perjantaina 29.9. Runkosarja päättyy keskiviikkona 7.3. Mestari on selvillä viimeistään 18.4.
SaPKo avaa kautensa kotiottelulla Joensuun Jokipoikia vastaan.
Runkosarjassa pelataan 12 joukkueen nelinkertainen sarja. Lisäksi pelataan kolmessa neljän joukkueen lohkossa kaksinkertaiset välisarjat. Kokonaisottelumääräksi tulee 50 ottelua.
Revanssiviikonloppu järjestetään 27.—28.10. SaPKon vastustajana on sarjanousija Imatran Ketterä.
Muut parit ovat Espoo United—K-Vantaa, Jokipojat—IPK, KeuPa HT—LeKi, Peliitat—TUTO Hockey ja Hermes—RoKi.

Mestiksen puolivälieriin pääsee kahdeksan joukkuetta. Kaikki pudotuspelit pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä.
Sijoille 9.—10. sijoittuneiden kausi päättyy runkosarjaan. Sijoille 11.—12. sijoittuneet kohtaavat karsinnoissa Suomi-sarjan kaksi parasta paras seitsemästä -järjestelmällä
Sarjapaikka kaudeksi 17—18 vaatii Mestiksen lisenssiehtojen täyttämisen kaikkien seurojen osalta.

SaPKo kohtaa syksyn ensimmäisessä harjoitusottelussaan Peliitat Heinolassa keskiviikkona 23.8.
Perjantaina 25.8. Mestiksen hallitseva mestari aloittaa Suomen Cupin vierasottelulla. Muut Suomen Cupin pelipäivät ovat 1.9., 8.9., 15.9. Cupin finaali pelataan 22.9.
Keskiviikkona 30.8. SaPKo pääsee testaamaan liigavauhtia SaiPan vieraana Lappeenrannassa.
Lauantaina 2.9. SaPKo kohtaa Jokipojat Tanhuvaarassa urheiluopiston 100-vuotisjuhlaottelussa.
Keskiviikkona 6.9. pelataan Ketterä-SaPKo Imatralla ja 13.9. joukkueet kohtaavat Talvisalon Mediatili-areenalla.
Viimeisessä harjoitusottelussa ennen sarja-avausta SaPKo kohtaa Jokipojat Joensuun Mehtimäellä.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä rapu (kirjautumaton)
Sellaista olen miettinyt, että lukeekohan Lentopalloliitto ja Jääkiekkoliitto lakia eri tavoin vai ovatko nämä liitot kokonaan eri lain alaisia? Kun Hokki ja aikanaan Jokipojat liikaa velkaantuivat ja liitto sai tämän tietoonsa, niin Jääkiekkoliitto ei myöntänyt Jokipojille ja Hokille enää lisenssiä. Seuroilla oli edessä konkurssi. Kun Saimaa Volley joku vuosi sitten korviaan myöten velkaantui, niin Lentopalloliitto salli liigalisenssin siirtämisen toiselle seuralle. Uusi toimija Leka Volley sai aloittaa liigassa pelaamisen puhtaalta pöydältä. Lentopalloliitto ei mitenkään kyseenalaistanut tätä menettelyä ja liigalisenssi myönnettiin, vaikka oli tiedossa, että Saimaa Volleyn velat ovat edelleen hoitamatta.

Lähettänyt käyttäjä kovopol (kirjautumaton)
Koska asiasta ei ole omaa uutista niin kommentoin tähän Ketterä-juttuun (toivottavasti ei ole enne...). Espoon nosto Mestikseen on tänään julkitulleiden uutisten myötä entistä käsittämättömämpi asia. Samoin kuin Espoon Mestislisenssi tulevalle kaudelle. Unitedilla on mm. maksuhäiriöitä, maksuviiveitä ja maksamattomia verovelkoa, tuloja tai varoja taas ei ole. Mikä porukka ja millä ammattitaidolla näitä Mestislisenssejä oikein myöntelee?

Lähettänyt käyttäjä Eetu (kirjautumaton)
Ketterä on hyvä revanssiviikonloppuvastustaja. Toisaalta kyllä Jokipojatkin olisi ollut yleisöä kiinnostava vastustaja. Tuo ravun esiin nostama asia, jossa Lentopalloliitto salli menettelyn, jossa Saimaa Volleyn liigalisenssi siirrettiin toiselle seuralle vanhan seuran veloista piittaamatta oli täysin käsittämätön, moraaliton ja oikeustajun vastainen. Jos Jääkiekkoliitto tuollaisen toiminnan sallisi, niin SaPKokin pystyisi pelaamaan vaikka liigassa. Kun 3-4 vuoden päästä olisi velkaa kertynyt muutama miljoona eikä uutta velkaa seura enää saisi, niin sitten vaan liigalisenssi siirrettäisiin vaikka Laipan tai Kerimäen Kisan nimiin, joka jatkaisi liigassa pelaamista puhtaalta pöydältä.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kauppalehden mukaan on tosiaan Espoolla maksuviiveitä ja verovelkoja n. 14000 €. Nuo summat ovat sen verran pikkurahaa, joten niiden hoitamattomuus vähän ihmetyttää, kun seuran omistajaa Salonojaa rahamieheksi sanotaan.

Lähettänyt käyttäjä kovopol (kirjautumaton)
Turha vähätellä että 14 000 € on "pikkurahaa". Jos seuralla ne rahat olisivat, niin velat olisi hoidettu. Sitä paitsi kysymys ei ole mistään 14 000 € "pikkurahasta", vaan median mukaan kyseessä on kuusinumeroinen summa. Toistan edelleen kysymyksen: Mikä porukka ja millä ammattitaidolla näitä Mestislisenssejä oikein myöntelee?

Lähettänyt käyttäjä Lörtsylä
Viime tietojen mukaan espoolla onkin enemmän velkaa kuin tuo 14.000 euroa...Se velka on 90.000 euroa + tuo 14.000 euroa. En ymmärrä kuka on vastuussa siitä että seura sai lisenssin tulevalle kaudelle?

Lähettänyt käyttäjä rapu (kirjautumaton)
Jos vertailuun otetaan Jukurit ja Hokki, niin seurojen velkamäärän osalta Jääkiekkoliitolla taitaa olla jonkinlainen epävirallinen seurakohtainen "toimintaraja" noin 500 000€. Kun seura tuohon velkamäärään "pääsee", niin Jääkiekkoliitto joko nostaa seuran kabinettipäätöksellä liigaan tai sitten seuralta lisenssi evätään, jolloin edessä on konkurssi.......

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Luetuimmat - jääkiekko

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut - jääkiekko