Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Haukiniemen ulkojäillä nautittiin isolla porukalla

29.01.201716:47
3
  • Haukiniemen kaukalon juhlatapahtumasssa pelattiin lasten ja Haukiniemen Hakan johtokunnan välinen ystävyysottelu, jonka lapset voittivat 8-7. Molemmilla joukkueilla oli vahvistuksia SaPKosta. Kuva: Ossi Tynkkynen

  • Lasten joukkue painoi lopulta niin vahvasti, että peli kääntyi SaPKo-vahvistusten ansiosta voitoksi 8-7. Näin kävi, vaikka johtokunnan maalissa päivysti itse maailmanmestari Jarmo Myllys. Kuva: Ossi Tynkkynen

  • Haukiniemen Hakan vuoden harjoittelijana palkittiin Joonatan Saariniva. Isä Mika Saariniva palkittiin ahkerimpana talkoolaisena. Kuva: Ossi Tynkkynen

Haukiniemen kaukalon 50-vuotistapahtuma keräsi kulmakunnan urheilu- ja lapsiperheet sankoin joukoin sunnuntaina paikalle.
Haukiniemen Hakan puheenjohtaja Olli Loikkanen muisteli juhlapuheessaan värikkäitä vaiheita viidenkymmenen vuoden varrelta. Tärkeimpänä asiana hän nosti esiin talkootyön merkityksen.
— Uudet valot ja kaukalon laidat saimme Savonlinnan kaupungilta, mutta tähän pisteeseen tarvittiin paljon vapaaehtoista talkootyötä. Pohjan tasoitukseen ja huoltorakennuksien uusimiseen tehtiin kesän ja syksyn aikana 400 miestyötuntia ja 70 konetyötuntia, Loikkanen kertoi.

Ikään kuin urheilupaikan 50-vuotisen juhlan kunniaksi kaukalo saatiin pelikaudeksi kuntoon ennätysaikaisin 8. marraskuuta. Tämän jälkeen on kaukalossa pelattu lähes joka päivä ja ilta.
Loikkanen muistutti, että ulkojäiden kunnossapito kysyy kuitenkin kovasti työtä talkoolaisilta.
— Laskeskelin, että kaukalon puhdistamiseen ja jäädytykseen on tehty 270 työtuntia tähän mennessä.

Juhlatapahtumaa kunnioitti myös paikkakunnan suurin jääurheiluseura SaPKo. Edustusjoukkueesta paikalla oli neljä pelaaja sekä toimitusjohtaja Petri Karppanen ja valmentaja Jarmo  Myllys.
Kaikilla on pitkä menneisyys ulkojäillä. Laitahyökkääjä Toni Henttonen muisteli  viihtyneensä juniorina niin paljon Talvisalon ulkokaukalossa, että hänet piti toisinaan hakea pois puolipakolla.
—Edelleen aina silloin tällöin on mahdollisuus mennä ulkojäille nautttimaan, hän kertoi ja sai hyväksyviä nyökkäyksiä seurakavereilta Juhana Aholta, Casimir Jürgensiltä ja Jarno Pavénilta.
Jarmo Myllys kertoi olevansa Nätkin ulkojään kasvatti.
— Peliaikaa isompien kanssa alkoi tulla, kun siirryin maaliin, maailmanmestarimaalivahti muisteli.
— Arvostan todella paljon seuratoimintaa, jossa tarjotaan tällainen mahdollisuus harrastaa kuin Haukiniemen kaukalossa on, Myllys jatkoi.

Tapahtumassa pelattiin lasten ja johtokunnan välinen lätkämatsi, jonka lapset voittivat tiukan väännön jälkeen 8—7. SaPKon edustajat oli jaettu molemmille puolille.
Tarkkuuslaukauskilpailussa taitoa osoittivat kymmenvuotiaista alkaen eri ikäiset.
Huutokaupassa kaupunginvaltuutettu Tuomas Loikkanen nappasi 90 euron tarjouksellaan SaPKon lahjoittaman komposiittimailan.
Tapahtuman lopuksi oli vuorossa lasten viikottainen pipolätkäharjoitus.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Tuli pelattua 60-luvulla useammankin kerran poikasena Haukiniemen Hakaa vastaan jääkiekkoa Kirkkopuiston kaukalossa. Kovia matseja ne olivat ja usein oltiin hätää kärsimässä. Muistot on kuitenkin aina mukavia!

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Luetuimmat - jääkiekko

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut - jääkiekko