Maanantai, 24. heinäkuu 2017
(Kristiina,) Tiina, Kirsti, Kirsi

Aamulehti: Myös LeKi veloissa – puheenjohtaja ei ole kuitenkaan huolissaan

29.06.201719:00
33
  • SaPKo - LeKi 4 - 1, 11.11.2016, Ville Paalanen, Niklas Kumpu

    LeKi sijoittui viime kaudella Mestiksen runkosarjassa yhdeksänneksi. Kuva: Tuija Pauhu

Aamulehti uutisoi keskiviikkona, että LeKi Hockey Oy:llä on noin satatuhatta euroa velkaa sekä muutama uusi maksuhäiriömerkintä. Uutisessa kerrotaan Lempäälän Kisan edustusjoukkueen liikevaihdon olevan noin 250 000 euroa.
LeKi Hockey Oy:n puheenjohtajan Jukka Laakson mukaan seuran tulevaisuudesta Mestiksessä ei tarvitse kuitenkaan olla huolissaan. 
– Tarvitsemme apua, mutta nurin emme ole menossa. Suurimpien velkojien kanssa meillä on hyvät keskusteluyhteydet. Maksuhäiriöt ovat osin pientä huolimattomuutta. Ne summat saamme kyllä hoidettua, ei ongelmaa, hän sanoo.

Yhtiölllä on nyt käynnissä osakeanti, joka ulottuu syyskuulle saakka.

Tänä keväänä on uutisoitu Kajaanin Hokin sekä Espoo Unitedin talousahdigosta. Hokki hakeutui konkurssiin toukokuussa ja pelaa ensi kaudella Suomi-sarjassa. Yle Urheilu uutisoi puolestaan viikko sitten, että Blues Juniors olisi vienyt Espoo United Oy:n käräjäoikeuteen saamatta jääneiden noin 100 000 euron maksujen vuoksi. 

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Jep (kirjautumaton)
Velkaa 100 000 euroa ja liikevaihtoa 250 000 euroa eikä puheenjohtaja ole huolissaan? Toivottavasti edes joku on huolissaan. Taitaa SaPKo olla ainoa Mestisjoukkue jolla on talous hanskassa. Viime kaudellakin tuli 80 000 euroa erilaisia bonuksia ja yleisöennätykset paukkui.

Lähettänyt käyttäjä Lörtsylä
Kummallista touhua. Itse jos olisin asioista päättämässä niin Hokin lisäksi myöskään EU eikä LeKi pelaisi ensi kaudella Mestistä. Joku raha tuohon huolimattomaan talousduuniin täytyy saada. Ymmärrän että Mestiksessä talouden hoitaminen on vaativaa, sponsoreita on vaikea haalia sarjaan joka on suljetun liigan alla omalla armollaan. Mutta fiksusti tekemällä pärjää jotenkuten, voi jopa muutaman donan tehdä voittoa. Kyseisissä joukkueissa (Hokki, LeKi, EU) talouden päälle ei ymmärretä pätkääkään. Tuollaiset tiimit kuuluu Suomisarjaan. Pelataan kausi kymmenellä ja katsellaan kauden jälkeen löytyykö Suomisarjasta kahta kykenevää jos ei niin jatketaan kymmenellä. Nämä on jo niin nähty.

Lähettänyt käyttäjä Ruishalmeen Ranu (kirjautumaton)
termi rahavaikeuksiin, "pientä huolimattomuutta"? Olisiko jo aika myöntää, että Mestiksen taloudellinen kiinnostavuus ei ole kannattavaa bisnestä missään muodossa?

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Mikä on kannattavaa ja mikä ei? Asia on periaatteessa yksinkertainen, varsinkin kun puhutaan urheiluseurasta ja sen taloudesta, vaikka aina nilitetään homman vaikeutta. Pelataan sillä tasolla kun resurssit (lue kaikki resurssit) edellyttävät. Sitten jos halutaan pelata ylemmällä tasolla niin luodaan resurssit (lue kaikki resurssit) sitä varten. Itse pelasin monta vuotta joukkueessa jonka pelillinen taso olisi riittänyt helposti sarjaporrasta ylemmäs, mutta mitkään muut resurssit eivät lähellekään sitä, joten jalat maassa toimiva johto totesi että pelataan sillä tasolla mihin talous antaa mahdollisuudet. Ei tämä mitään avaruustiedettä ole, tietenkin jos tykkää uhkapeleistä ylipäätään niin se on täysin eri jutttu.

Lähettänyt käyttäjä Odotan jo sarja... (kirjautumaton)
SaPKo:lla menee taloudellisesti ok. Hieno ja täysin ylivoimainen mestismestaruus tuotti myös reilusti kasvaneen yleisömääeän myötä postiivista taloudellista nostetta.

Lähettänyt käyttäjä kovopol (kirjautumaton)
Toimitus voisi tehdä jutun Mestislisenssistä ja sen myöntämisestä. Vaikuttaa koko touhu nimittäin aika erikoiselta kun näitä "pikku"velkoja sun muita verovelkoja ja maksamattomia sadan tonnin laskuja paljastuu ihan viikottain. Onko ne lisenssiehdot oikein paperilla, ja jos on niin mitä siinä paperissa lukee? Vai myöntääkö sen lisenssin joku kabinetti tai saunaseura?

Lähettänyt käyttäjä - Jonne - (kirjautumaton)
4/2016 tappio -57000, 4/2015 tappio -43 000, 4/2014 tappio -5 000, 4/2013 tappio -112 000, 4/2012 tappio -63 000, 4/2011 tappio -12 000, 4/2010 voitto +5 000, 4/2009 tappio -60 000, 4/2008 tappio -11 000. Nämä Wilsonille ja muille tiedoksi. Menneeltä tilikaudelta tulossa +merkkinen tulos, mutta tulihan sieltä seuralle bonuksiakin 80 000€. Kuten luvuistakin voi havaita niin kyllä joku pumppaa rahaa SaPKoon. Ja paljon.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Luetuimmat - jääkiekko

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut - jääkiekko