Torstai, 24. elokuu 2017
Perttu

Tukka heilui ja tuplabasari jytisi Opera Festival Rocks -tapahtumassa — katso kuvat ja video Olavinlinnan hevikonsertista

05.08.201723:22
7
  • Stratovariuksen Hunting High and Low -kappale sai Olavinlinnan yleisön pomppaamaan pystyyn. Kuva: Soila Puurtinen

  • Illan päätti Amorphis. Kuva: Soila Puurtinen

  • Raskaat riffit saivat yleisön puimaan nyrkkejään. Kuva: Soila Puurtinen

  • Opera Festival Rocks oli loppuunmyyty. Kuva: Soila Puurtinen

  • Stam1na oli illan ensimmäinen esiintyjä. Kuva: Soila Puurtinen

Savonlinnan Oopperajuhlilla kuultiin tänään hevimetallia, kun Stam1na, Stratovarius ja Amorphis kapusivat Olavinlinnan lavalle.

Illan aikan kuultiin sankarillisia kitarasooloja, tuplabasarin jytkettä ja vauhdikkaita kosketinsoitinosuuksia, ja raskaat riffit saivat hevikansan liikkumaan musiikin tahdissa. Muutamasssa kappaleessa Olavinlinnan katsomo muuttui nyrkkimereksi yleisön puidessa nyrkkiään rytmikkäästi ilmassa.

Illan avasi lemiläinen Stam1na.

— Kuinka moni on oopperalaulaja? Sieltä kuuluu hyvää mylvintää, yhteen laulaja Antti Hyyrynen kysyi yleisöltä.

Pienen tauon jälkeen iltaa jatkoi Stratovarius. Yhtyeen Black Diamond kappaleen intro sai yleisön vislaamaan ja tapauttamaan päättäväisesti kappaleen mukana. Kappaleen välisoiton aikana Timo Kotipelto lietsoi yleisöä vastaamaan hänen huutoonsa.

Tämän jälkeen kuulttii kitaristi Matias Kupaisen sävellys Unbreakable. Viimeisenä kappaleena bändi esitti Hunting High and Low -hitin, joka sai Olavinlinnan yleisön ponnahtamaan seisaalleen. Yleisö myös lauloi kappaleen mukana.

— Teidän pitäisi laulaa niin, että linnan katto tärisee. Onnistuuko? Nyt lauletaan niin lujaa, ettei kotimatkalla harmita, Kotipelto sanoi.

Viimeisenä bändinä Olavinlinnan lavalle nousi Amorphis.

— Hienoa nähdä kolme suomalaista hevibändiä keskellä linnaa. Tästä tulee hieno ilta, yhtyeen laulaja Tomi Joutsen sanoi yleisölle kahden ensimmäisen kappaleen jälkeen.

lllan viimeisenä kappaleena kuultiin Black Winter, jonka aikana Olavinlinnan yleisö nousi seisomaan.

 

Katso Olavinlinnan hevitunnelmat kuvagalleriasta.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Stam1naonparas (kirjautumaton)
Oli huikea ilta! Kiitos oopperajuhlat kun järjestätte monipuolista ohjelmaa oopperan lisäksi! Katsomo oli täysi ja tunnelma tiivis. Todella hyvät puitteet vaikka myt ainoat konserttisalipuitteet ovatkin Savonlinnassa. Kiitos! Tätä lisää.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Haastava paikka esittää istuvalle yleisölle, mutta hyvin bändit ymmärsivät ottaa sen huomioon. Akustiikka teki haastetta ja soitto "puuroutui", etenkin nopeimmissa biiseissä. Siinä hieman parannettavaa jatkoon. Tulen kyllä ensi vuonnakin,

Lähettänyt käyttäjä Ökkömönkiäinen (kirjautumaton)
Ja äänentoisto sivukatsomoihin luokattoman huonoa. Muuten oikein hyvin järjestetty järjestysmiehistä anniskelupisteisiin asti. Sivuille kuului vain bassoa, basaria, ja jotain puheen sekaista höpinää. Kaikkien aikojen huonointa sivukatsomoiden huomiointia ikinä, oman kokemuksen valossa.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

 

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut