Tiistai, 19. syyskuu 2017
Reija

Savonlinnan Mestarilaulajat -laulukilpailu ratkesi — poikien sarjan ykkössijan nappasi savonlinnalainen Aaro Jaatinen

Päivitetty: 15.07.201719:30
  • Mestarilaulajat 2017

    Savonlinnan Oopperajuhlien taiteellinen johtaja Jorma Silvasti oli seuraamassa laulukilpailun finaalia. Hän toimii kilpailun suojelijana. Kuva: Juho Papinniemi

Lapsille ja nuorille suunnatun Savonlinnan Mestarilaulajat -laulukilpailun finaali laulettiin eilen Savonlinnan seurakuntakeskuksessa. Paikalla oli 15 laulajaa eri puolilta Suomea ja runsaasti kannustusjoukkoja.

Finaali toteutettiin kolmessa sarjassa, joissa kussakin oli viisi osallistujaa. Jokainen laulaja esitti yhden pakollisen ja yhden vapaavalintaisen kappaleen.

Kilpailupäivän aloitti 2007–2009 syntyneet tytöt. Sarjassa ensimmäiseksi sijoittui espoolainen Laura-Maria Hunt. Hän esitti Suojelusenkelin ja vironkielisen Ainult head -kappaleen. Toiseksi sarjassa tuli Eveliina Törrö ja kolmanneksi Elizabeth Krause.

Tauon jälkeen 2004–2009 syntyneet pojat mittelivät Mestarilaulaja-tittelistä. Poikien sarjassa ensimmäiseksi sijoittui savonlinnalainen Aaro Jaatinen. Hän lauloi Laulu laineilla ja Itkevä huilu -kappaleet. Toiseksi sijoittui Aleksi Laine ja kolmanneksi Jussi Kaarre.

Iltapäivällä lauletussa 2004–2006 syntyneiden tyttöjen sarjassa voiton vei Aava Silvast. Tamperelaistyttö lauloi kappaleet Leivo ja Mikä voi olla sen mukavampaa. Toiseksi tuli Ruut Särkijärvi ja kolmanneksi Piita Pesä.

Savonlinnan Oopperajuhlien stipendillä palkittiin Karoliina Kalda, Valtteri Lahtinen ja Joona Takanen.

 

Palkintolautakunnan puheenjohtaja Marja-Leena Pétas kertoo voittajien valitsemisen olleen vaikeaa. Hänestä kaikki finaaliin päässet ovat voittajia. 

— Olette kaikki voittajia, kun olette finaalissa, ja olette onnekkaita, kun teillä on laulamisen lahja, Pétas sanoi kilpailijoille tulosten julkistamisen yhteydessä.

Pétasin ohella finaalin palkintolautakunnassa toimivat Ville Rusanen, Johanna Rusanen-Kartano ja Sanna Pirttisalo. Lautakunta kehui esiintyjien puhdasta laulua, upeita pitkiä fraaseja ja hyvää hengitystekniikkaa. Myös kilpailijoiden hyvä valmistautuminen ja aito laulamisen ilo sai lautakunnalta kiitoksia.

— Kilpailun kaikki laulajat olivat hyviä, ja oli ilo kuunnella esityksiä. Ihastelen kovasti laulajien sävelpuhtautta ja sitä, miten he ottavat kontaktia yleisöön. Kilpailuun osallistuneilla laulajilla on asiat kohdallaan, Pétas kertoo.

Pétas sanoo Savonlinnan Mestarilaulajat -kilpailun ja Timo Mustakallio -kilpailun muodostavan hienon toisiaan tukevan yhdistelmän.

— Savonlinnassa laulamista osataan arvostaa, ja tätä kilpailua arvostan todella paljon.

 

Savonlinnan Oopperajuhlien taiteellinen johtaja Jorma Silvasti toimii laulukilpailun suojelijana. Hän oli paikalla seuraamassa finaalia ja jakoi kilpailun tauolla neuvoja tuleville laulajasukupolville. Hänestä on hienoa seurata lasten kehittymistä.

— On hienoa, että lapset jatkavat lauluperinteitä. Tänään kuultiin puhdasta ja musikaalista laulua. Sille on hyvä rakentaa jatkossa.

Lue myös: 

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

17.09. 12:11

 

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut