Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Savonlinnan vanhoista kuvista ja filmeistä julkaistiin dvd ja muistitikku

Päivitetty: 22.11.201514:15
1
  • Vanhoja ja uusia Savonlinna-kuvia ja -filmejä on nyt saatavana dvd:llä ja muistitikulla. Kuva: Muuttuva Savonlinna -dvd:n kansi.

Vanhoja ja uusia Savonlinna-kuvia sekä kooste vanhoista Savonlinna-filmeistä on nyt saatavana dvd:llä tai muistitikulla.

Muuttuva Savonlinna -hanke tuotti pari vuotta sitten maakuntamuseoon valokuvanäyttelyn Savonlinnan kaupunkikuvista lähes 150 vuoden ajalta. Näyttelyssä pyöri kooste vanhoista Savonlinna-filmeistä. Näyttelyn yhteydessä julkaistiin myös kirja.

– Kirja ja  filmikooste ovat nyt saatavana dvd:llä tai muistitikulla, joilta kuvia voi katsella omalla tietokoneella ja suurentaa niitä moninkertaisiksi tarkempaa tarkastelua varten. Muuttuva Savonlinna-muistitikulle voi lisätä myös omia perhekuvia, filmejä tai muita tallenteita ja näin jokainen voi luoda oman, persoonallisen Savonlinna-tallenteensa vaikka suvulle joululahjaksi, kertoo  Pyhän Olavin Kilta ry:n puheenjohtaja Timo Auvinen.

Dvd ja muistitikku ovat myynnissä Savonlinnan maakuntamuseon myymälässä. Levyllä ja tikulla olevaa materiaalia ei saa kopioda eikä sitä saa esittää julkisesti.

Muuttuva Savonlinna -hankkeen toteutti Pyhän Olavin Kilta yhdessä maakuntamuseon ja Savonlinnan Fotokerhon kanssa.

 

Jutusta korjattu virhe 22.11. kello 14.12. Maakuntamuseon näyttelyn tuotti Muuttuva Savonlinna-hanke, ei Pyhän Olavin Kilta ry.

Kommentit

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Muuttuva Savonlinna

Savonlinnan menneisyyttä ja muutosta käsittelevät Muuttuva Savonlinna -teemasivut avataan maanantaina 30.9.2013.

Sivut tarjoavat eri yhteisöille ja yksityishenkilöille uudenlaisen mahdollisuuden tuoda esille ja tarkastella asioita, joiden tuloksena Savonlinnan seudusta on muodostunut juuri nykyisenkaltainen. Vanhoja aikoja, mutta myös lähimenneisyyttä koskevat kuvat, filmit, dokumentit ja kirjoitukset, vakavat ja hauskat, tieteelliset tai harrastelijamaiset ovat tervetullutta sisältöä sivuille.

Sivuille voi toimittaa materiaalia osoitteeseen lukijat@ita-savo.fi. Itä-Savon toimitus valitsee lopullisesti sivuilla esitettävän materiaalin.

Kaikkeen sivuille lähetettävään materiaaliin lähettäjällä on oltava tekijänoikeuden haltijan lupa. Itä-Savolla on oikeus materiaalin esittämiseen verkkosivuilla sekä kuvien esittämiseen lehdessä Vanhat kuvat -palstalla. Kuvien kopioinnista tai jälkikäytöstä täytyy saada oikeuksien omistajan lupa. Tekstejä saa lainata vapaasti, kun lähdetiedot mainitaan.

Sekä sisällön tuottajilta että käyttäjiltä toivotaan aktiivisuutta ja luovuutta, mutta myös vastuullisuutta, jotta Muuttuva Savonlinna -teemasivuista tulisi mielenkiintoinen ja kehittyvä foorumi.

Muuttuva Savonlinna-hankeen toteuttajina ovat Pyhän Olavin Kilta ry, Savonlinnan maakuntamuseo ja Savonlinnan Fotokerho ry. Verkkosivuja ylläpitää Itä-Savo.

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut