Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Puheenvuoro: Miten meni omasta mielestä?

27.12.201608:00
28

Tänään on Hannun päivä. Paljon onnea kaikille Handeille. Tänään on myös kaikkien niiden syntymäpäivä, jotka ovat syntyneet joulukuun 27. päivä. Paljon onnea myös meille.
Joulu ja vanha vuosi on takana ja uusi vuosi edessä. Nämä välipäivät ovat monelle tilannekatsauksen paikka. Varsinkin meille, jotka teemme työtämme  luottamushenkilöinä yhteisten asioiden parissa. 

Miten meni kulunut vuosi, noin niin kuin omasta mielestä? Kyllä, täytyy myöntää, että haasteita on ollut. Tuuli on tuivertanut raa'asti vaakasuoraan ja ei voi sanoa, etteikö olisi tullut lunta tupaan. Harjalla on yritetty saada lumet takaisin pahimpienkin myrskyjen aikana.

Etelä-Savon ongelma lienee se, että meiltä puuttuu maakunnan selkeä kasvuveturi. Olemme jakautuneet melko vahvaan talousalueelliseen kolminapaisuuteen Mikkelin, Savonlinnan ja Pieksämäen alueisiin. Alueet ovat aika itsenäisen oloisia jo maantieteellisistäkin syistä.
Monet valtionhallinnon alueita koskevat päätökset, nyt ja edellisillä hallituskausilla, ovat merkinneet kokonaisuuteen miinusta Etelä-Savossa juuri sen vuoksi, ettemme ole pystyneet hyödyntämään plussapuolelle niitä toimia, jotka ovat positiivisia suurille keskuskaupungeille. Luulenpa, että moni etelä-savolainen edunvalvoja tuntee, niin kuin allekirjoittanutkin, ajan menevän suurelta osin syttyvien palopesäkkeiden sammuttelussa.

Toisaalta, nykyisellä hallituksella on tahtoa ja työkaluja huolehtia koko maan elinvoimaisuudesta, myös Etelä-Savon. Viime aikojen perusteella voitaneen sanoa, että erityisesti Etelä-Savon. Itä-Suomen yliopiston OKL-päätöksen johdosta on Savonlinnalle tulossa kompensaatiopaketti, jolla turvataan alueen elinvoimaisuutta.
Myös edellisen hallituksen poistamat saaristo-osakuntien rahat palautettiin, joka on maakunnallemme tärkeä asia. Kiitokset hallitus ansaitsee myös maakuntien sote-rahoituksessa saaristomaisuuden huomioimisesta. Nämä neuvottelut saatiin päätökseen 21. joulukuuta ja niissä ehdin itsekin olla mukana. Alkuperäinen pohja soten maakuntarahoitukselle koostui kuudesta kriteeristä. Tuolloin lisättiin seitsemänneksi kriteeriksi saaristomaisuus. Tämä paransi muutamalla miljoonalla maakuntamme rahoitusta.
Kaiken kaikkiaan vuosi on ollut kiireinen. Paljon on ollut isoja asioita ja pitkiä päiviä. Harmittaa kun liikunta jäi tänä vuonna vähälle.

Mitä luvata tulevalle vuodelle? Politiikan puolelta voi olla viisasta olla lupaamatta mitään. Se ei tarkoita kuitenkaan, että olisi tulossa jotenkin huono vuosi. Päinvastoin. Uskon, että tulevana vuonna hallituksen kasvupanostukset tulevat näkymään maakunnassamme uusina investointeina ja työpaikkoina.
Yhden lupauksen kuitenkin teen. Tulen useammin teitä vastaan, lenkkipolulla.

Kaj Turunen
kansanedustaja (ps.)
Savonlinna

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Minä muistan, ettei alle tonnin tuloista leikata. Tais mennä, että eninten leikataan ja työelämä ajettiin railoon. Lisäksi työttömyysturvaan 2 lisäpäivää karenssin eli Soinipäivät ja 100 päivää lyhemmäksi työttömyysturva myös, lisää Soini päiviä. Eli työttömiltä vietiin muutama tonni rahaa, muuta ei tapahdu, kun katsoo kuinka paljon on alueella työttömiä ja minkä ikäisiä ne on. Rakennusalalle tuli työpaikkoja ja porukat palasi välittömästi töihin ja säästivät työttömyysturvamenossa. Näin se menee ,eikä leikkaamalla. Yksinkertaista. No, torilla luvattiin toista ja tehtiin toisin. Näin se meni omasta mielestäni.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
" Eli työttömiltä vietiin muutama tonni rahaa, muuta ei tapahdu, " Höpö höpö ! Ei ole totta. Älä kirjoita ja lietso shittiä ! Mitä jos otat asioista selvää, ennen kuin ylistät lisää tuota, mitä demarit nyt syöttävät kansalle. Hyvin on ay-kone tehnyt tehtävänsä. aivan varmasti se tuolta tuntuu, jos uskotaan kaikki lörpötys, mitä sanotaan, siltä omalta "edustajalta". Parempaa alkavaa vuotta. Meidän on luotettava tähän : "Uskon, että tulevana vuonna hallituksen kasvupanostukset tulevat näkymään maakunnassamme uusina investointeina ja työpaikkoina." Demarit sitä eivät saaneet aikaan, eivät edes yrittäneet.

Lähettänyt käyttäjä SOINI VIE (kirjautumaton)
11.12...tiedoksi 100pv leikkaus x72=7200 ja vaikka veroa 25% = 5400 nettona viedään. Työttömiä Etelä-Savossa nyt 8873,lomautettuna 646. Pitkäaikaistyöttömiä 2876,yli 2 v 1279. palkkatuella 883 ja koulutuksessa 686. Alle 25 1175. Näillekään ei ole työpaikkoja. Muuta ei tapahdu. Viedään vaan rahaa ja ostovoimaa, lisää työttömiä. Muu ei kasva kuin firmojen veronkierto, sen myönnän.

Lähettänyt käyttäjä Näin meni (kirjautumaton)
Peruspäivärahaakin leikattiin...eli kaikkein heikoimmilta työttömiltä.Eduskunta on hyväksynyt lakimuutoksen, jonka myötä kansaneläkeindeksi jäädytetään ja sitä leikataan 0,85 % vuoden 2016 tasosta. Tämä vaikutta PERUSpäivärahaan ja sitä kautta ansiopäivärahan perusosaan, taitekohtaan ja lapsikorotuksiin. Lisäksi työllistymistä edistävien palvelujen ajalta maksettavan korotetun ansio-osan määrä laskee.

Lähettänyt käyttäjä Katse takaisin ... (kirjautumaton)
Mitenkö meni omasta mielestä ? Jospa laitettaisiin vaikkapa eri sarakkeisiin Perussuomalaisten ja muitten hallituspuolueitten ennen vaaleja antamat vaalilupaukset ja toiseen sarakkeeseen käytännön toimet. Siitä olisi aika helppo katsoa, miten meni. Ehkä Itä-Savo tekee nuo listaukset ja jutun lehteen, ihan faktoilla ? Ennen vaaleja tehtiin kaikkien hallituspuolueitten toimesta tarkoitushakuista "ei ihan niin toden puhumista" malliin " en minä tietenkään tätä mieltä ole mutta tätä ne mummot markettien pihassa haluavat kuulla"(ei kerrota kenellekään, naureskellaan asialle kavereitten kanssa). Kun oma eduskuntapaikka on varmistettu, takki kääntöön, kieli ruskeana vallan kabinetteihin, äänestäjät unohduksiin ja valiokuntamatkoille kansan piikkiin harrastamaa poliittista turismia. Se siitä äänestäjien edunvalvonnasta. Ei mennyt ainakaan Savonlinnan, muitten syrjäseutujen ja vähävaraisten kannalta kovin hyvin, jos arvostella saa kun kerran kysytään.

Lähettänyt käyttäjä Totuutta siemen (kirjautumaton)
Työttömän arki muuttuu monin tavoin ensi vuonna eduskunnan päätösten myötä. Työttömän toimeentulo vaikeutuu vuoden vaihduttua hitusen - ainakin jos pysyy työttömänä. Yle uutisoi myös nyt selvillä lukemilla. Menikö oikein Turunen ? Tämän päälle karenssien lisäpäivät ja ansiosidonnaisen lyhentäminen vaikka pitkäaikaistyöttömiä tulee lisää ja vaikuttavat Savonlinnan kaupungin sakkomaksuihin. Turunen heikensi siis samalla Savonlinnan taloutta kun lyhensi ansiosidonnaista. Maksaa tulevaisuudessa sakkomaksuja. YLE:Työmarkkinatuki ja peruspäiväraha laskevat noin 697 euroon kuussa. Pudotus on noin 6 euroa eli 0,85 prosenttia. Työttömyystuen lapsikorotukset laskevat saman 0,85 prosenttia. Ansiosidonnainen työttömyyspäiväraha laskee 4-10 euroa kuussa ja korotettu ansiopäiväraha yleisesti noin 40-100 euroa kuussa.

Lähettänyt käyttäjä Junu (kirjautumaton)
Etelä savo on liian pieni, että menestyy jatkossa. Liitytään nyt viimein pohjois savoon, niin saadaan riittävät vahvuudet tulevaisuuteen. Näistä tärkein on sote, joka ajaa nyt päälle. Ottakaa nyt viimein järki käyttöön ja lopettakaa tuo Mikkelin mahtailu tästä maakunnasta. Mikkeli elää nyt valtion antamilla veroilla niillä luoduilla työpaikoilla. Niin on hyvä ja varma tulevaisuus. Katsokaa niin ymmärrätte hyvin ko. asia.

Lähettänyt käyttäjä Mites meni? (kirjautumaton)
Ai että miten meni? No, Perussuomalaiset istuvat hallituksessa joka: 1. Kurjistaa vähempiosaisia ja kasvattaa varakkaiden tuloja. 2. Siirtää verovaroja (tuleva Sote-ratkaisu) ulkomaisille terveyspalveluja tuottaville yrityksille, jotka eivät maksa veroja Suomeen / eivät maksa veroja lainkaan. 3. Hyväksyi järjettömän maahanmuuton, johon Suomella ei ole varaa. 4. Hyväksyi Kreikan viimeisimmän tukipaketin. 5. Ei saa kurottua julkisen sektorin kestävyysvajetta umpeen kuromista, eikä saa valtion velkaantumista taittumaan vaalikauden aikana. Tässä nyt ihan vaan muutama asia mitkä ovat täysin ristiriidassa siihen mitä vaaliohjelmassa luvattiin. Jo tästä pienestä otannasta voi jokainen Perussuomalaisia äänestänyt miettiä ihan itse miten meni oman äänen annon puolesta? Itse voin sanoa että oma ääneni meni täysin hukkaan, ja lupauksena tulevalle vuodelle, ja myös tuleville vuosille voin antaa sen että ei tule toistumaan.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä