Tiistai, 19. syyskuu 2017
Reija

Kansanedustaja Lenita Toivakka (kok.) puheenvuorossaan: Uudet uhkakuvat vaativat turvallisuuspolitiikan päivittämistä

12.09.201708:29
6

Suomi on edelleen maailman turvallisimpia maita. Kansalaisten turvallisuudentunne on kuitenkin viime vuosina horjunut turvallisuusympäristön ja uhkakuvien muuttuessa aiempaa monimuotoisemmiksi. Ääriliikkeet, vihapuhe ja terrorismi tulevat aiempaa tehokkaammilla keinoilla osaksi ihmisten arkea.
Uudet uhkakuvat vaativat myös turvallisuuspolitiikan päivittämistä. Perinteisesti erillään olleet sisäinen ja ulkoinen turvallisuus kietoutuvat etenkin terrorismin ja ääriliikkeiden torjunnassa yhä tiukemmin toisiinsa.

Hallitus vastaa muuttuneeseen turvallisuustilanteeseen budjettiesityksessään.
Poliisin toimintaedellytyksiä ensi vuodelle panostetaan osoittamalla poliisille yhteensä 44 miljoonaa euroa ja suojelupoliisille 6 miljoonaa euroa lisämäärärahaa.
Panokset ovat erittäin tervetulleita ja varmistavat, että ammattitaitoiset poliisimme toimivat jatkossa entistä paremmilla resursseilla.
Turvallisuutta budjettiesitys parantaa ehkäisemällä radikalismia etenkin vankiloissa ja parantamalla turvapaikkapäätösten tehokkuutta. Samalla se pitää  huolta hakijoiden oikeusturvasta.
Ihminen, joka kokee joutuneensa epäreilun kohtelun uhriksi yhteiskunnassa, on aina muita alttiimpi ääriajattelulle. Tämä koskee kaikkia, niin kantasuomalaisia kuin turvapaikanhakijoitakin.

Budjetin lisäksi syksyllä keskusteluun nousee tiedustelulainsäädäntö, joka olisi vihdoin saatava eduskunnan käsittelyyn mahdollisimman nopealla aikataululla.
Lainsäädännön tarkoitus on antaa viranomaisille aiempaa paremmat mahdollisuudet havaita ja puuttua uhkiin, kansalaisten yksityisyydensuojasta samalla kiinni pitäen.
Siinä missä panokset kotimaan viranomaisten toimintaan parantaa ihmisten turvallisuutta, on ongelmien juurisyihin kyettävä puuttumaan myös omien rajojemme ulkopuolella.
Kehitysavun määrärahojen lisääminen sekä Irakin koulutusoperaatioon osallistuminen on juuri tätä. Terrorismin vastaiseen taisteluun on tuotava oma panos.
Erityisen tärkeää on parantaa Afrikan ja Lähi-idän kriisialueiden mahdollisuuksia rakentua kestävälle pohjalle, jolloin ihmisten on turvallisempaa jäädä kotiseuduilleen.

Eduskuntapuolueiden puheenjohtajat antoivat viime viikolla yhteisen lausunnon, jossa tuomitaan terrorismi, väkivalta ja vihapuhe.
Tästä on hyvä ottaa mallia jokaisen. Turvallisuuden takaaminen on myös meistä itsestämme kiinni.
Lopulta mikään määrä rahaa ei voi korvata kanssaihmisistä välittämistä ja toisen ihmisarvon kunnioittamista.

Lenita Toivakka
Kansanedustaja (kok.)
Mikkeli

 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Tellus
Turvallisuuden takaaminen Puheenvuorosi lopussa oli se olennainen; turvallisuus on meistä itsestämme kiinni mutta kerro miten ihmeessä tämä voi toteutua tilanteessa kun maassamme on laittomasti olevia? Turvallisuudentunteeni on ollut tähän asti erittäin vahva kun yhteiskuntamme on järjestelmällisesti rekisteröinyt kaikki maassamme olevat ja viranomaiset ovat olleet selvillä ketä täällä on. Nyt tilanne on aivan toinen ja turha syyttää meitä kantasuomalaisia muuttuneesta tilanteesta ja siitä että kaikki kriittinen suhtautuminen hallitsemattomaan maahanmuuttoon on rasismia tai vihapuhetta. Minulla on myös oikeuteni päättää mihin mittoihin maahanmuutto tulisi rajoittaa ja sen voin tehdä äänestämällä ja osallistumalla keskusteluun kuten tässä nyt. Ristiriita on ilmeinen kun me koemme että olemme saaneet aivan liikaa "vapaamatkustajia" maahamme joiden aiheuttamat kustannukset lisäävät valtiomme velkaa 550 milj Euroa vuodessa kun samassa yhteydessä karsimme palveluja pienituloisilta ja sairailta. Ojennan aina käden apua tarvitseville mutta en hyväksy sitä että uudet tulijat aloittavat uuden elämän maassamme valehtelemalla nimensä, syntymäpaikkansa ja ikänsä. Rehelliset turvapaikan tarvitsijat saavat jäädä mutta kielteisen päätöksen saaneet tulee palauttaa ja heidän joukossaan on juuri niitä joissa mainitsemasi radikalismi puhkeaa kukkaan kun heillä ei ole mitää menetettävää ja ainoa tavoite on vain sotkea meidänkin elämämme luomalla pelon ilmapiirin.

Lähettänyt käyttäjä ev (kirjautumaton)
Kun nämä koneinsinöörit saavat kielteisen päätöksen oleskelulupaan niin sama ruljanssi aloitetaan alusta. Voisiko kirjoittaja kertoa että millä tavalla tämä vahvistaa syntyperäisen suomalaisen tms. muutoin suomen kansalaisen oikeusturvaa ja tajua. En minä voi aloittaa saamani esim. rangaistuksen tai muun oikeuden päätöksen käsittelyä uudelleen sen jälkeen kun nuija on lopullisesti kolahtanut pöytään.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Mitähän Toivakka tarkoittaa Ääriliikkeillä ja vihapuheilla? Itse kun en ole löytänyt oikein lainsäädännöstäkään näihin esimerkkejä. Olisi kiva kuulla lisää esimerkein ryyditettynä mitä ne on, niin osaisi varoa sitä vihapuhetta ja kuulumista Ääriliikkeisiin.

Lähettänyt käyttäjä kanerva (kirjautumaton)
Lenita Toivakka Kansanedustaja (kok.) Mikkeli Tällaiset hysteriaa lietsovat kirjoittelut edistävät vain puolueen ja kirjoittajan pyrkimystä tehdä poliisivaltio Suomeen. Ei sisäistä turvallisuutta lisätä aseita ja kyttäystä lisäämällä.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
''Tällaiset hysteriaa lietsovat kirjoittelut edistävät vain puolueen ja kirjoittajan pyrkimystä tehdä poliisivaltio Suomeen. Ei sisäistä turvallisuutta lisätä aseita ja kyttäystä lisäämällä. '' - Poliisivaltiosta huutavalla vasemmistolla "unohtuu" aina, että vasemmistojohtoiset maat ne poliisivaltioita vasta ovat olleetkin ja kyttäys huipussaan. KGB ja Stasi olivat malliesimerkkejä tästä. Nykyaikaisia esimerkkejä löytyy vaikka Kiinasta ja Pohjois-Koreasta.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

17.09. 12:11

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut