Tiistai, 19. syyskuu 2017
Reija

Kansanedustaja Kaj Turusen puheenvuoro: Perussuomalaiset ei ole enää minun puolueeni

11.07.201709:30
48

Eipä olisi uskonut vielä muutama viikko sitten, kuinka kirjoitetaan poliittista historiaa tänä keväänä. Kerron nyt kohdaltani, mistä oikein on ollut kysymys.
Perussuomalaiset oli puolue, johon aikoinani liityin ja jonka riveistä minut valittiin niin eduskuntaan kuin Savonlinnan kaupunginvaltuustoonkin. Puolue edusti niitä arvoja, jotka olivat minullekin pääsääntöisesti lähellä sydäntä. Pienen ihmisen puolustaminen, järkevä talouspolitiikka ja isänmaallisuus.
 
Perussuomalainen puolue ei ole enää sama puolue Jyväskylän kokouksen jälkeen. Puolueen johto antaa kasvot puolueelle. Johtajat määrittelevät käytännössä puolueen painotukset ja arvomaailman.
Uudet puheenjohtajat ovat kaikki profiloituneet kovilla ja epäinhimillisillä teksteillään. Halla-aho ja Hakkarainen on jopa tuomittu oikeudessa. En vain voi olla puolueessa jonka puheenjohtaja kirjoittaa näin: ”Tehtaanpuiston homon kanssa mietin hetken, että jospa hakisin yläkerrasta pyssyn ja ampuisin päähän. Olisiko siitä seuraava hekuma niin suuri, että se ylittäisi vankilareissusta seuraavan harmituksen? Väkivalta on nykyään aliarvostettu ongelmanratkaisukeino.”
Tämä yhtenä esimerkkinä Jussi Halla-ahon kirjoituksista, joista hän ei ole irtisanoutunut. Toisaalta, minulle ei sillä olisi merkitystä, vaikka irtisanoutuisikin. Ei itsestään eroon pääse. Erosin puolueesta.

Olen saanut paljon palautetta erostani Halla-ahon johtamasta puolueesta. Palaute on ollut myönteistä ja kielteistä. Kielteinen on tullut ympäri Suomea niin sanotuilta halla-aholaisilta.
Minua on syytetty siitä, etten voi hyväksyä puoluekokouksen demokraattisia henkilövalintoja. Vastaan, että voin. Totta kai puolue voi valita johtajansa niin kuin teki, mutta demokratiaan kuuluu myös vapaus valita puolue tilanteessa, jossa se olennaisesti muuttuu.
Myös äänestäjien pettämisestä on syytetty, mutta tuskinpa niin on. En ole koskaan kirjoittanut tahi muullakaan tavalla esittänyt yhtään rasistista tai muutoinkaan loukkaavaa mielipidettä, vaan pyrkinyt politiikassa keskittymään laaja-alaisesti asiakysymyksiin erityisesti talouden näkökulmasta. Uskon, että äänestäjäni tuntevat minut ja ymmärtävät ratkaisuni. Eteläsavolainen palaute on ollut pääsääntöisesti myönteistä.

Eduskuntaryhmä hajosi, mutta hajoaako Halla-ahon johtama perussuomalainen puolue? Uskon, että niin käy laajamittaisesti, kun on valmiina koti, mihin saapua.
Nyt jo on perussuomalaisista eronnut suuri määrä ihmisiä, mutta syksyllä, kun Sininen Tulevaisuus -puolue rekisteröidään, tapahtuu laaja siirtyminen.

Kannattajakortteja kerätään nyt. Suomen puoluekartta saa yhden värin lisää, Siniset. Puolueen, joka ajaa tavallisen suomalaisen asiaa, ja jonka arvopohja on kunnossa.

Kaj Turunen
Kansanedustaja (sininen tulevaisuus)
Savonlinna

 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Mutikainen (kirjautumaton)
Kajtsu seli, seli, pienen ihmisen hallintarekisterin hyväksyit takki kääntyi jo silloin samoin jo toukokuussa olivat henkilörekisterit kateissa, kuukautta ennen puoluekokousta, joten olihan kaikki valmiina jo sinun rekisteri aikaan.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Ei Turusella ole valtaa hyväksyä tai olla hyväksymättä mitään rekistereitä. Hallituspuolueet ne päättää. Sipilä ja Orpo sitä hallintarekisteriä vaati, mutta eipä sitä tullut kuitenkaan Suomeen Turusen ansiosta.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Oikea ja hyvä ratkaisu Turuselta. Ei tuohon porukkaan voi jäädä. Saa ääneni jatkossakin, mutta jos olisi jäänyt Halla-ahon porukkaan niin en olisi enää äänestänyt. Hirveetä tekstiä.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Oikein. Perusteltu ja hyvä ratkaisu. Halla-ahon linja on Persuissa valittu, jos tällaista linjaa ei halua kannattaa on siitä erottava. Kun yhtää kelaa Halla-aho, Hakkarainen tiimin taustoja niin ymmärtää. Se on helppo huutaa pakolaisista ja musita vääryyksistä, kun ei kuitenkaan ole mitään korjauskeinoja esitettävänä. Ei Käy, Ei sovi, Ei ole oikein ovat hienoja lauseita, kun peruskansaa houkutellaan, mutta mitä sitten. Jos Halla-ahoa on uskominen niin väkivalloin varmaan estetään.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Mikähän olisi kioskimiehelle sopiva puolue? Ainiin, sehän on se sama hillotolppa jossa puoluekirjalla ei ole niin väliksi kunhan tekee sitä mitä isommat herrat käskee ja tulee sillä niljakkuudella sitten myöhemmin palkituksi. Suomea johdetaan todellisuudessa piilosta ja kaikki poliitikot jotka näitä julkisia katumusharjoituksia suorittavat ovat todellisuudessa yhtä ja samaa puoluetta. Puoluetta jolle kansan etu on tuntematon asia mutta omat edut tärkeimpiä.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
"Järkevä talouspolitiikka" - tämäkö on se, millä leikkaukset kaikista köyhimmiltä ja koulutuksesta tehtiin samalla, kun rikkaat saivat hallintarekisterit agressiivisen verosuunnittelun ja omaisuuden piilottamisen välineeksi veronkevennysten kera? Pientä ihmistä maailman melskeissä on puolustettu lähettämällä turvapaikanhakijoita halla-aholaisten tekemän maahanmuuttopolitiikan mukaisesti alueille, jotka on määritelty maailman vaarallisimmiksi. Pitää kuulemma auttaa paikan päällä - toki tähänkin on tehty mittavat leikkaukset ja Suomi auttaa vähemmän kuin koskaan ennen kantokykyynsä nähden. No onneksi rikkaat saivat veronkevennyksensä ja Turunen itse toimi hallintarekisterin kummisetänä ja takuumiehenä. Sinisen tulevaisuuden johtaja Sampo Terho todisteli perussuomalaisten puheenjohtajakampanjan aikana lähinnä sitä, että hänen ja Halla-ahon arvomaailman välillä ei ole eroja. Miten se nyt on sitten niin erilainen? Tälle Siniselle tulevaisuudelle käy mikä vaan, kunhan ministerit saavat pitää paikkansa ja Soini saa henkilökohtaisen hillotolppansa juuri ennen seuraavia vaaleja.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kun tutustuu Halla.ahon henkilöhistoriaan ja hänen henkilökohtaisesti edustamaansa moraaliin, eipä tosiaan innosta olla hänen johtamassaan puolueessa. Moniavioisuutta voi hyvinkin odottaa mukaan persujen ohjelmaan.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Itse äänestin Puoluekokouksessa PERUSSUOMALAISTA Sampo Terhoa. Seuraavana päivänä hän ilmoittaa, ettei ole enää Perussuomalainen. Jos se ei ole äänestäjän pettämistä, niin mikä sitten? Olisi voinut kertoa ennen vaaleja, että jos ei tule valituksi, niin en leiki enää teidän kaa. Kyllä on nössöpersu meininkiä. Vahva politikko olisi jäänyt puolueeseen ja yrittänyt edelleen muuttaa sitä omaan suuntaan keskustelemalla ja yhteistyöllä. Kyllä se kylmä fakta vaan on se, että joillakin vallan himo on se suurin motivaatio yhteisten asioiden hoitamisessa. Jos ei voi olla kuningas josssakin ryhmässä, niin perustetaan oma ryhmä. Säälittävää

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

17.09. 12:11

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut