Lauantai, 19. elokuu 2017
Mauno, Maunu

Pääkirjoitus: Yhteistyötä kannattaa hakea

18.06.201714:25
3

Mahdollisuus neljän maakunnan yhteiseen yliopistolliseen sairaalaan kannattaa selvittää. Terveydenhuollon uusin uutinenhan on se, että löydettäisiin ratkaisumalli, jonka avulla maakunnat voisivat yhdessä järjestää ja tuottaa erikoissairaanhoidon palveluja yhteistyöalueellaan.
Järvi-Suomeen saattaisi syntyä neljän maakunnan yhteinen yliopistollinen sairaala, johon kuuluvat sairaalayksiköt olisivat Kuopiossa, Savonlinnassa, Mikkelissä, Joensuussa ja Jyväskylässä. Kuten Itä-Savossa kerrottiin, maakuntien yhteistyösopimuksen valmistelutyöryhmä päätti esittää käynnistettäväksi selvityksen erikoissairaanhoitoa koskevan laajan yhteistyön mahdollisuuksista. Päätös selvityksen käynnistämisestä tehdään sairaanhoitopiireissä. Sosterin johtaja Panu Peitsaro näyttää selvittämiselle vihreätä valoa sanoessaan Itä-Savon haastattelussa, että Järvi-Suomen yliopistollinen sairaala olisi hyvä ratkaisu etenkin pienille sairaaloille, kuten Mikkelille ja Savonlinnalle.
Peitsaron mukaan parhaimmillaan alueella olisi täysin yhteiset resurssit ja yhteinen, järkiperäinen potilasohjaus koko Itä-Suomessa. Silloin voitaisiin parhaalla mahdollisella tavalla järjestää hoitoketjut ja turvata potilaille erikoissairaanhoidon lähipalvelut, sanoo Peitsaro(I-S 17.6.). Suunnitelmat eivät tuo muutosta siihen, että sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät maakuntien vastuulle, jos eduskunta hyväksyy lain.
On erinomaista, että ratkaisuja terveyspalveluiden järjestämiseksi haetaan aktiivisesti ja myös vapaaehtoisesti. Erikoissairaanhoidon osaamista tarvitaan kaikissa itäsuomalaisissa kaupungeissa. Kansalaiset ansaitsevat hyvää hoitoa asuinpaikasta riippumatta. Sairaaloiden ja sijaintikaupunkien kannalta tärkeätä on myös mahdollisimman tasapuolinen yhteistyö ja työnjako.

Kommentit

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut