Torstai, 24. elokuu 2017
Perttu

Pääkirjoitus: Taloustalkoot ovat sanahelinää

07.08.201707:00
19

Pari miljoonaa suomalaista työntekijää tinkii tänä vuonna kilpailukykysopimuksen nimissä omista eduistaan. Joku pidentää työaikaansa, joku nipistää palkastaan ja joku joutuu luopumaan lomarahastaan.
Työnantajat ovat pitäneet kikyä hyvänä alkuna suomalaisten yritysten kilpailukyvyn palauttamiseksi. Työntekijöiden puolella mitta on alkanut tulla täyteen: puheita palkankorotuksista ja muidenkin etujen parantamisesta on esiintynyt entistä enemmän.
Palkansaajien hermostumista on helppo ymmärtää. Helsingin Sanomien selvitys pörssiyhtiöiden johtajien palkkojen ja bonusten kehityksestä kertoo rujoa kieltään siitä, että vaikeiden taloudellisten aikojen taakanjako ei jakaudu tasaisesti.
HS:n selvityksen mukaan Helsingin pörssin suurten yhtiöiden toimitusjohtajien palkat, luontoisedut ja rahabonukset ovat nousseet viisi vuotta putkeen. Viime vuonna johtajan saama pelkkä palkan ja etujen korotus, 23 000 euroa, oli yli puolet suomalaisen keskimääräisestä vuosipalkasta.
Tällaisten lukujen valossa jalot puheet yhteisistä taloustalkoista ovat sanahelinää.
Pätevällä johdolla täytyy luonnollisesti olla työn vaativuutta vastaava palkka. Johtajia ei voida kuitenkaan ulkoistaa omaksi säädykseen, joiden henkilökohtaisia etuja talouden lainalaisuudet eivät koskisi ollenkaan.
Jos yrityksillä on antaa johdolle entistä parempia etuja, työntekijöiden samanaikainen etujen leikkaaminen ei kuulosta reiluilta taloustalkoilta.
Johtajienkin luulisi ymmärtävän, että esimerkin voima on valtava. Jos tämä ymmärrys puuttuu, on kyseessä vain etujen ulosmittaaminen. Talkoista viis.

Janne Rönkkö

 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Savon Psykoloki (kirjautumaton)
Ja kukkona tunkiolla häärivät ay-pomot Lapin kelohonkahuviloissa ilmaisilla lomillaan nostaen palkkaa jonka rinnalla yritysjohtajienkin palkat kalpenevat. Siihen päälle liki sadan miljoonan osingot täysin verovapaasti kassaan.... ai niin mutta sehän onkin oikein kun ollaan itse saamapuolella....

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Jos ei jollekin ole vielä käynyt selväksi, niin porvaripuolueet haluavat aina kasvattaa tuloeroja. Heillä ideologia nojaa käsitykseen, että työntekijöitä kannustetaan kepillä, mutta omistajia ja johtajia kannustetaan porkkanoilla. Sitä saamme, mitä olemme vaalipäivinä tilanneet. On pakko todeta, että puolueiden saamien ääniosuuksien perusteella tämä noudatettu politiikka on kansan tahto.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Jos yritysten omistusrakenne on 100% yksityinen niin mitään ongelmaa ei ole, omistajat voivat maksaa sen mitä johto ilkeää pyytää, se että onko moraalisesti oikein maksaa hurjia tuloja johdolle on sitten toinen asia. Mutta jos kyse on valtion isosta osaomistuksesta tai varsinkin enemmistöomistuksesta, nykyistä menettelyä ei voida millään hyväksyä. Sama tilanne koskee myös lakisääteisillä eläkemaksuilla kerätyillä varoilla suurilla osuuksilla omistettuja yhtiöitä. Tähän epäoikeuden-mukaisuuteen tulee toimijoiden jotka edustavat meitä verojen ja eläkkeiden maksajia (oikeita omistajia) puuttuua, heillä on siihen velvollisuus ja oikeus. Puhetta kyllä riitttä aina kun jonkun bonukset nousee tai mijoonien lisäeläkedut jälleen kerran myönnettään, todellista roheutta laittaa tällä ryöhkeydelle stoppi ei tunnu löytyvän keltään, ei oikealta eikä vasemmalta, keskustasta nyt puhumattakaan.

Lähettänyt käyttäjä Ei kateellinen (kirjautumaton)
Ongelma on lähinnä moraalinen. Suuren yrityksen talouden kannalta muutaman henkilön palkalla ei ole paljokaan väliä. Valtio ja kunnat ottavat siitä joka tapauksessa leijonan osan ja niillä maksetaan kaikkien saamia palveluja. Työntekijöiden palkat on lakisääteisesti (yleissitovuus) sovittu työntekijöiden edustajien toimesta ja niillä on merkitystä niiden suuresta määrästä johtuen.

Käyttäjän Anssi Mikkola kuva
Lähettänyt käyttäjä Anssi Mikkola
Anonyymien 10:57 (ja 13:26) kuvio yksityisen ja valtionyhtiön välillä ei ole aivan yksinkertainen. Jos yksityiset maksavat johtajilleen ylisuuria palkkoja, valtionyhtiöt joutuvat myös pitämään omien johtajiensa palkat korkeina. Muuten ottaa valtionyhtiöille kylmät hyvien johtajien puutteessa. Yksityiset taas joutuvat (ehkä) kansainvälisen kilpailun vuoksi pitämään palkat korkealla. Muuten Suomeen ei saada hyviä johtajia. Lisäksi vaarana on, että hyvät suomalaiset karkaavat ulkomaille johtajiksi. Tällaisesta johtajapaosta ulkomaille ei tosin juuri ole näyttöä. Moraalijeesuksen 1. linkin taulukoista löytyy monta ulkomaalaista suomalaisen pörssiyhtiön toimitusjohtajaa. Ongelma on tosiaan lähinnä moraalinen, mutta todella räikeä sellainen. Suomessa on yli kaksi miljoonaa palkansaajaa, mutta huippupalkkaisia toimitusjohtajia arviolta 100-200.

Käyttäjän Moraalijeesus kuva
Lähettänyt käyttäjä Moraalijeesus
Suomessa duunarin ja johtajan palkkaero on n. 50 kertainen. Saksassa reilu sata kertainen ja ameriikan ihmemaassa se saattaa olla jopa 200 kertainen., Siinä mallia tuloeroista. Anssi on siinä oikeassa, että hyvät johtajat menee sinne, missä tienaa ja siellä missä ei tienaa niin hyvin on sitten vaan johtajia....

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut