Torstai, 27. heinäkuu 2017
Heidi

Pääkirjoitus: Sipilän profiili voi heijastua hallitukseenkin

29.12.201607:00
11

Samaan aikaan, kun hallituspuolueiden kannatus mielipidemittauksissa on taantunut, pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on ajautunut henkilökohtaiseen kannatuksen laskuun.
Vielä vähän aikaa sitten Sipilä nautti sekä omiensa että muiden kansalaisten silmissä varsin kohtuullista arvostusta. Nyt viimeisin mittaus (HS 27.12.) osoittaa, että maine on katoamassa.
Sipilä tuli politiikkaan ja hallituksen johtoon liike-elämästä, mikä nähtiin myönteisenä, mutta nyt on spekuloitu, että bisnesmies ei ole mahdollisesti omaksunut yhteiskuntapolitiikan pelisääntöjä.
Sipilä on varoittanut, että jos hän alkaa esittää poliitikon elkeitä, saa potkaista. Potkimaan ei lähdetä, mutta ei Sipilänkään ole syytä aliarvioida poliittisen päättäjän roolia. Sen sijaan hän voisi miettiä sitä, miten suhtautua julkiseen keskusteluun omasta asemastaan.
Sipilän tyly tulos heijastaa koko hallituksen suosiota. Keskustankin kannattajista vain niukka enemmistö katsoo hallituksen onnistuneen.
Päättyvä politiikan vuosi on ollut puoluejohtajien vuosi. Nykypolitiikassa puolue elää johtajansa kautta, ja jos johtaja ei tyydytä, ei puoluekaan vetoa.
Vaihdot aloitti kokoomus, kun Petteri Orpo tuli alkukesällä puoluejohtoon. Orpo kokosi puoluetta ja on hallituksen suosituin puoluejohtaja.
Vasemmistoliitto sai lisäväriä Li Anderssonista. Rkp valitsi Anna-Maja Henrikssonin, jos joku sattuu muistamaan.
Keskiryhmän puolueista vihreät käy omituista sisäpiirin painia. Puoluejohtaja Ville Niinistö on hyvässä maineessa jopa yli puoluerajojen, mutta puolueen omat lait ovat nakkaamassa Niinistön rivimieheksi.
Hallituspolitiikka ei gallupin mukaan kelpaa alkuunkaan perussuomalaisille. Puolueen pitää hallituksessa vain Timo Soini, joka on seuraava järeän luokan reserviin siirtyjä.
Vielä enemmän puolueen sisäinen tila repii demareita. Ay-siiven puoluejohtoon runnoma Antti Rinne saa helmikuun puoluekokoukseen yhden tai useamman vastaehdokkaan ja vaikuttaa olevan vahvoilla.
SDP:n puoluejohtajavaalilla on merkitystä, sillä puolueen kannatus panee täysillä kampoihin hallituspuolueita vastaan. Jos kuntavaalien sijasta käytäisiin nyt eduskuntavaalit, Sipilän tilanteen katsoen pääministeri vaihtuisi.
Jukka Ahdelma

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kummallinen tyyli tarttua henkilöön politiikan sisällön sijasta, media jahtaa nykyään tietoisesti valtaapitäviä oli aikanaan kyseessä minkä puolueen henkilö hyvänsä. Jos katsoo Sipilän hallituksen toimia on selvää, että valittu suunta kuitenkin tuo tulosta. Talouskasvu on alkanut, työttömyys vähenee hitaasti mutta varmasti. Itse tiedän henkilökohtaisesti miten suunnan vaihtuminen näkyy. Jäin edellisen hallituksen aikaan työttömäksi, rahattomaksi, ehdin harkita jo itsemurhaa kun ei mistään viranomaiselta tullut apua. Nyt olen saanut apua, saanut asioita järjestymään, sain uuden työpaikankin. Henkilökohtaisesti minulla ei ole mitään muuta kuin kiitettävää Sipilän hallitukselle.

Lähettänyt käyttäjä Cucco (kirjautumaton)
Toimittajat haluasivat käydä eduskuntavaalen joka kuukausi vatuloidessaan Ylen verorahoilla teettämiä gallupeja. Vielä 1950-luvulla vaalikausi oli 3 vuotta .Nykyinen 4 v on liian pitkä hallituksen istua, ja kun vielä moni ministeri eroaa ja puheenjohtajat vaihtuvat. .Moni äänestää misssä tahansa vaaleissa protestin hallitusta vastaan, Oppositioon jääneiden kannatus nousee kunnes hallitukseen päästyä kannattajat pettyvät. Kipeitä päätöksiä kun on tehtävä.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Hallitus on pienentänyt alle 52 vuotiaiden yrittäjien eläkkekertymän, tuhonnut yrittäjien tapaturmavakuutukset, laittanut vene-, kone- ja moottoripyörä alan tuhon partaalle MP-verollaan, polttanut terveydenhuolto verorahat pakolaisbyrokratian pyörittämisessä ja kutsumalla tänne terroristin alkuja, antanut Suomen turvallisuuden ulkovaltojen käsiin, tukenut Suomeen soveltumattomien patteriautojen tuontia sadalla miljoonalla ja nyt meinaa vielä verottaa kahteen kertaan autoveron niiltä, jotka ovat veron jo maksaneet aikanaan auton ostohinnassa. Mitä muuta Sipilän hallitukselta voisi enää toivoa? Toivottavasti maa nielee nämä nykyhallituksen roistot.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kipeät päätökset olisi tehtävä siellä mistä on mahdollista tehdä ,EI eläkeistä,lapsilisistä,ja lapsiperheiden tuloista siis pienituloisten ,niinkun nyt on mennyt suurin osa kituutaa köyhyys rajalla ja viellä vaan leikataan ,kysynkin mistä,takuueläke ei ymmärtääkseni ole suuri sekin on listalla,entä suurempituloisilta ,,ei sieltä varmaan mene ,tolkutomat avut jos vaan mahdollista heillä,sitten kysytään miksi me emme ymmärrä ,,,jaa mietikää vähän .1-vuosi pienellä eläkkeellä esim. noin 985,00/kk ja kaikki maksut vuokra -asunto,saattaa nyky hintatasolla tuoda totuuden tilanteesta ,kuka haluaa kokeilla .

Lähettänyt käyttäjä eläkel. (kirjautumaton)
Hyvä kirjoitus! Tällaista aitoa monipuolista näkemystä kannatan. -- Samalla tarjoutuu mahdollisuus korjata näkemys, että Sipilän hallitus olisi aikaansaanut talouden orastavan kasvun. Ei ensinkään. Teollisuusvetoisen Suomen talouden nostaa vain kasvava maailmmantalous. Suomessa työmarkkinoilla sopimalla, leikkaamalla palveluja ja monilla tuilla on pidetty tuo tuiki tarpeellinen ,teknisesti korkea teollisuus pyörimässä. Samanaikaisesti valitettavasti luokka- , makunta- ja tuloerot ovat selvästi kasvaneet . Siis häpeälliset lisääntyvät leipäjonotkin, jopa maalaiskylissä.

Lähettänyt käyttäjä Järki käteen (kirjautumaton)
Mediassa on päällä masinoitu loanheittokampanja Sipilää vastaan, kuten aikanaan Vanhasen ja Jäätteenmäen tapauksessa. Tietyille piireille on keskustalainen pääministeri mahdoton ajatus. Lopettakaa Ylen uutisten katsominen ja HS:n tilaus (vaikka samaan porukkaahan se nyt LS:kin kuuluu). Tosiasioilla ei ole merkitystä, kun populistista loanheittoa harrastetaan.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
" Mediassa on päällä masinoitu loanheittokampanja Sipilää vastaan," Tämän hoksaa jokainen vähänkin älyllä varustettu. Oppositio raakkuu riemuissaan, kun he sen aloittaneet vaalien alla. Tässä Ahdelma erehtyy : " Keskustankin kannattajista vain niukka enemmistö katsoo hallituksen onnistuneen." Ei pidä paikkaansa.

Lähettänyt käyttäjä Hallitus alas (kirjautumaton)
Terrafameen verorahoja syytävästä ja yhteiskuntaa eriarvoistavasta pääministeristä ja hallituksesta ei pidetä. Onko kummallista? Kirsikkana kakussa sananvapauden rajoittaminen. Kun vielä SOTE-uudistus on ajamassa Mikkelin alueen perikatoon voi vain rukoilla, että hallitus kaatuisi pian.

Lähettänyt käyttäjä Aivopesu (kirjautumaton)
Nyt on ainakin tuoreessa muistissa kaikki Sipilän ja hänen hallituksen munaukset. Hallitus alas- nimimerkki onkin ne luetellut. Yhdessä kommentissa oli, että älkää katsoko Ylen ohjelmia ym. muita totuuksia kertovia. Itse asiassa ne totuudet onkin kerrottu muualla mediassa, kun Yle kyykkäsi tässä Sipilä- asiassa melko pahasti. Tämä tiedon rajoittaminen on yhteistä kuin monen uskonnon kanssa siinä mielessä, että kielletään kaikki muu ajattelu ja tutustuminenkin muihin ajatuksiin kuin uskonnon omaan. Aivopesua parhaimmillaan! Sen suhteen pitää olla niin tarkkana kuin vain ihminen voi olla.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä