Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Pääkirjoitus: Alennusmyynnillä on iso merkitys

28.12.201607:00
9

Joulun jälkeinen arki alkoi alennusmyynneillä. Välipäivistä loppiaiseen jatkuva ale-kausi huipentaa vähittäiskaupan vuoden tärkeimmän myyntikauden, joka alkaa marras- joulukuun taitteesta, veronpalautuspäivästä.
Perinteiset kausialennusmyynnit ovat säilyttäneet suosionsa asiakkaiden keskuudessa yllättävän hyvin, vaikka vähittäiskaupan alati kiristyvän kilpailutilanteen takia esimerkiksi kodinkone- ja huonekalualalla tuntuu olevan jatkuvasti käynnissä jonkinlainen alennuskampanja. Samoin kauppaketjujen omat erikoismyynnit ovat lisääntyneet viime vuosina.
Kaupan Liitto on selvittänyt suomalaisten ale-käytöstä. Liiton tutkimusten mukaan lähes kaksi kolmasosaa suomalaisista seuraa alennusmyyntejä ainakin jollakin tasolla ja noin puolet niistä myös jotakin ostaa. Suosituimpia tuotteita ovat elektroniikka, kodinkoneet, urheiluvälineet ja vaatteet.
Suomalaisen vähittäiskaupan kannalta ilahduttavin tieto Kaupan liiton tutkimuksessa on, että valtaosa alennusmyyntejä hyödyntävistä suomalaisasiakkaista suuntaa edelleen perinteiseen kivijalkakauppaan. Verkosta aletuotteita metsästävät nuoret ja nuoret aikuiset, mutta varttuneempi asiakaskunta luottaa edelleen kivijalkakaupan palveluihin. 
Alennusmyynnit ovat hyvä tilaisuus tukea oman paikkakunnan yrittäjiä ja yrityksiä omilla ostopäätöksillä. Paikallisissa liikkeissä käytetyt eurot kun jäävät paikkakunnalle ja luovat taloudellista vireyttä sekä elinvoimaa. Asiakkaiden rahoilla pyöritetään yrityksiä, ylläpidetään työllisyyttä ja luodaan uusia työpaikkoja.
Oman seudun kauppoihin kannettu raha pyörittää laajemminkin yhteiskunnan rattaita yritysten maksamina veroina.   

Anssi Mehtälä

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Tiet ja jalkakäytävät vaarallisen liukkaat. Kauppa mainostaa "alennushintaisia" nastakenkiä, joissa hinta on kyllä jotakin muuta kuin alennettu. Väkisin käy mielessä, että yhteispeliäkö kauppiailla ja kulkuväylien kunnossapitäjillä?

Käyttäjän Moraalijeesus kuva
Lähettänyt käyttäjä Moraalijeesus
9:31 käyttäjä Anonymous Tiet ja jalkakäytävät vaarallisen liukkaat. Kauppa mainostaa "alennushintaisia" nastakenkiä, joissa hinta on kyllä jotakin muuta kuin alennettu. Väkisin käy mielessä, että yhteispeliäkö kauppiailla ja kulkuväylien kunnossapitäjillä? " " " Kyllä! Samaan salaliittoon kuuluu myös kauppiaiden säämodulaattorit, jotka muuttaa sään kauppatapahtumiin sopiviksi.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Enimmäkseen rutiköyhien ihmisten asuttamassa Savonlinnan kaupungissa tällainen alekausi näkyy mm. siten, että eilen käydessäni Nojamaahan Juolun alla avatussa uudessa Tokmannissa oli parkissa peräti 2 autoa asiakaspuolella (ja 3 myyjäparkissa). Kauppa oli tarjouslappuja väärällään, mutta aivan tyhjä asiakkaista.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
En osta koskaan vaatteita tai kenkiä verkkokaupasta, koska ensinnäkin koot voivat ihan erilaiset eri valmistajilla ja muutenkin haluan sovittaa vaatteen paikanpäällä liikkeessä kuin nähdä vaivaa ja lähetellä takaisin verkkokauppaan. Jotkut tilaavat samalla eri kokoja sieltä verkkokaupasta ja lähettävät sopimattomat takaisin, mutta monessakin erilaisessa huushollissa nämä samat vaatteet kiertävät ja taas lähetetään edelleen uusille tilaajille. Eli miten käytettyjä ne verkkokaupan vaatteet ja kengät loppujen lopuksi ovat, kun joku onnellinen ostaja saa sen kierrätyksen jälkeen. Mikkelissä on valtava määrä vaate- ja kenkäkauppoja ja olettaisin, että valikoimista löytyy jokaisen makuun, eikä hinnatkaan ole sen kalliimpia ainakaan tunnettujen merkkien kohdalla kuin siellä verkkokaupoissa.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
13:05 kirjoittajalla väärä oletus. Tiedoksi ettei täältä löydy mieluista meille jotka emme halua kulkea samanlaisisssa asusteissa kun kaikki muut. Englannista, Ranskasta ja Italiasta, jopa Espanjasta löytyy klassisia ja muodikkaita vaatteita eikä hinnalla niin väliä, laadukkaat asusteet kestävät vuosikausia. En osta koskaan sellaista mikä on lähellä haluamaani, sen pitää olla juuri oikeanlainen ja siksi esimerkiksi kenkiä en ole pitkiin aikoihin löytänyt Suomesta. Materiaalit, saumojen viimeistely, väri, nauhoitus, kaikki pitää olla täsmälleen oikein. Köyhällä ei ole vara ostaa halpaa.

Lähettänyt käyttäjä Cucco (kirjautumaton)
Joka päivä on ale 20 30 tai 50% elintarvikaupoissa' parasta ennen' päivätyissä tuotteissa. Meille ne kyllä kelpaavat ja jos tähdettä jää, harakat syö.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
"Tiet ja jalkakäytävät vaarallisen liukkaat. Kauppa mainostaa "alennushintaisia" nastakenkiä, joissa hinta on kyllä jotakin muuta kuin alennettu. Väkisin käy mielessä, että yhteispeliäkö kauppiailla ja kulkuväylien kunnossapitäjillä?" Maksoin samoista laadukkaista nastakengistä viime keväänä 50€ enemmän. Ovat muuten híntansa väärtit ja halpa henkivakuutus. Ihan kuin kesällä juoksentelis asfaltilla kun jäällä menee nastakengillä. Halvimmaksi yhteiskunnalle tietysti tulisi, jos kyseiset jalkineet kustannettaisiin verovaroin ja katkenneiden luiden ja kallonmurtumien hoito perittäisiin takaisin niiltä joilla jäätikällä ei ole ollut nastakenkiä jalassa!

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut