Sunnuntai, 25. kesäkuu 2017
Uuno

Missä ovat kuntavaaliehdokkaat?

22.10.201202:00

Twitter, Facebook, blogipalvelut: jokainen noista palveluista on ilmainen tapa olla näkyvillä ja olla äänestäjän tavoitettavissa.

Henkilökohtaiset nettisivut saattavat vähän jo maksaa ja vaatia oikeasti harkittua toteutusta, mutta eivät nekään iso satsaus vaalibudjetista ole.

Sosiaalisen median ö>kautta kenen tahansa on helppo reagoida kaupungin puheenaiheisiin ja sitä kautta osoittaa olevansa ajan tasalla ja kiinnostunut oman kunnan asioista.

Tampereen, Helsingin ja muiden isompien kaupunkien kunnallisvaaliehdokkaat seuraavat aikaansa netissä, ja väittäisin, että aika moni äänestävä kuntalainen Savonlinnassakin piipahtaa tietokoneella päivittäin.

Ehdokkaita seurataan Twitterissä, tutkitaan Facebook-sivuilta tietoja ja ehkä luetaan blogauksia Uuden Suomen Puheenvuoro-palvelusta (http://puheenvuoro.uusisuomi.fi).

Eikä ehdokkaiden joukossa todellakaan ole pelkkä nuori nettikansa: bloggaajia ja twiittaajia on ikäskaalan molemmista päistä.

Muistuttaisin nyt Savonlinnankin ehdokkaita näistä ilmaisista tavoista mainostaa itseään. Se ei maksa muuta kuin sen vaivan, että malttaa koneella istuessaan tehdä hiukan vaalityötä.

Jos sosiaalinen media tuntuu vaikealta kanavalta, ota mallia muista ehdokkaista. Kyllä niitä sieltä löytyy. Myös me paljon puhutut nuoret äänestäjät hengaamme siellä ”somen” puolella, joten meitäkin tavoittaa ehkä sieltä paremmin kuin seisomalla sateessa Kauppatorilla.

Jasmin Syrjälä

18-vuotias lukio-opiskelija

Savonlinna

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut