Maanantai, 24. heinäkuu 2017
(Kristiina,) Tiina, Kirsti, Kirsi

Lukijalta: Viimeisiä viedään Kerimäellä

20.03.201720:11
6

Peräkylällä syntyneenä ja kasvaneena olen pitänyt meitä maalaisia fiksumpina kuin kaupunkilaiset.
Iltalehden kolumnisti Tuomas Enbuske todisteli lehdessään 11.3, miksi maalaiset ovat tyhmempiä kuin kaupunkilaiset. Viimeaikaisia kerimäkeläisten luottamushenkilöiden toilailuja seurattuani Enbusken teesit pitävä paikkansa monilta osin. 
En ymmärrä, mitä liikkui niiden kerimäkeläisten vaikuttajien päässä, jotka ajoivat kuntaliitosta kuin käärmettä pyssyyn. 
Tuloksena näemme tyhjennetyn vuodeosaston ja tyhjenevän terveysaseman. Palvelutason luvattiin säilyvän. 
Vaatii aikamoista mielikuvitusta tuohon lupaukseen uskoa.
Vanha viisaus on, että mikään ei pelasta kannattavaa yritystä. Se pitää paikkansa, kun Kerimäen Osuuspankin tuhoamista yritetään taas kerran. 
Edellisellä fuusiointiyrityksellä luottamushenkilöiden enemmistö päätti pitää Kerimäen Osuuspankin kerimäkeläisenä pankkina ja se on palvellut asiakkaitaan paremmin, mitä Savonlinnan Osuuspankin sivukonttori olisi ikinä pystynyt.
Tämänhetkisen yhdistymisyrityksen valmistelu muistuttaa hengellistä herätyskokousta, jossa ”valaistut” hallintohenkilöt toistelevat iänikuisia mantroja. 
Näitä hokemia leveämmistä harteista, digitalisaatiosta ja muusta hömpästä on kuultu jo vuosikymmeniä. 
Pelko tulevasta ja tunne, että ollaan yhdessä tekemässä jotain suurta, sumentaa kriittisen ajattelun, ja Kerimäen tuhoaminen jatkuu.
Uutiskuvasta voi päätellä, että kirkko on siunannut tämän, erittäin arveluttavan operaation.

Erkki Pennanen
Vanhaisäntä
Kerimäki

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Voisiko jo lopettaa haikailun kuntaliitosta edeltäneeseen aikaan? Päätökset on tehty ja vanhaan ei ole enää paluuta. Samanlaista vinkumista kuuluu Punkaharjulta lähes viikottain. Erityisesti näin kunnallisvaalien alla yksi, jos toinenkin ehdokas muistuttaa kuinka paljon vastusti kuntaliitosta. Näitä ehdokkaita näkyy olevan niin Kerimäellä kuin Punkaharjullakin. Ainoastaan savonrantalaiset ovat jättäneet vanhan haikailun pois. Kiitos siitä heille. Oikein toimiva ehdokas kertoisi teesejään, millä edistetään Savonlinnan ja savonlinnalaisten hyvinvointia. Näitä esityksiä kuulee todella vähän liitoskuntien ehdokkailta.

Lähettänyt käyttäjä idänmies (kirjautumaton)
Kyllä on nykypäivää että siirrytään isompiin yksiköihin kuten tulevaan maakunta/sotemaailmaan. Katse jos on vain tienpäässä voi olla vaikea huomata että maailmalla pärjää vaan jos on mukana isommissa ympyröissä. Suomen paino arvo on muunmuassa isompi sen olessa EU jäsenmaa. Ei ihmisen asuinpaikka tee kenestääkään yhtään viisaaampaa tai tyhmempää. Palvelut siirtyvät netti aikaan ja niihin pääsee milloin tahansa ei ne ole paikkakeskeisiä jos nettiä osaa käyttää. Sama koskee pankin palveluja harvassa on käynnit konttuurissa on nettipankit ja pankkikortit.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä