Tiistai, 19. syyskuu 2017
Reija

Lukijalta: Viikonlopun tapahtumia Saimaalla

16.07.201709:00
4

Meidän yksityisellä parkkipaikalla oli ulkopuolisen venetraileri vienyt kolmen auton paikat.
Kolmen perheen omistamalle laavulle tuli Kokkolasta asti kanotoijat tarpeilleen itse laavun omistajan seuratessa toimitusta vierestä. Se, että kanotoijille kerrottiin paikan olevan yksityinen ranta, ei vaikuttanut toimitukseen mitenkään.
Mökkinaapurin laituriin tuli neljän hengen veneseurue. Heiltä kysyttäessä millä asialla he ovat, kun omistaja ei ole mökillään, veneilijät vastasivat tulleensa tarpeilleen. Tilannekuva näytti siltä, että mökkilaiturilla oltiin myös uimassa ja siellä aiottiin pitää juhlat, koska oluttölkit olivat mukana.
Saimaalla on rakentamattomia rantoja riittävästi kaikille kulkijoille. Annetaan toisten parkkipaikat, mökkirannat ja laiturit olla rauhassa, jos omistaja ei ole antanut lupaa käyttää niitä.
Johtopäätös on, että jokamiehenoikeudet ja kotirauha ovat hämärtyneet osalle ihmisistä.

Kaisamaria Tolvanen
Saimaan rannalta

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Oikea kuva tulee kirjoituksesta. Näin se on. Puomit eivät paljon maksa ja moni sellaisen onkin laitattanut omalle mökkitielleen, myös muille sellaisille teille, joitten rakentamiseen ei ole käytetty julkisia varoja eikä lupaa viranomaisilta puominlaittoon tarvita. Pääsee lopulta vähemmällä, kun on se lukittu puomi. Voi muuten hakea ajokieltomerkinkin ihan viralliseksi sinne mökkitien alkuun ja lisäkyltin. jossa kerrotaan tien olevan vain osakkaitten käytössä. Sitten pääsee sakotuttamaan niitä luvattomia käyttäjiä. Tämäkin on ihan tehokas ratkaisu tähän nykyihmisen tapaan käyttää toisten omaa kuin omaansa.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Mökkitien puomit torjuvat autolla liikkuvia, mutta eivät näitä veneillä ja kanooteilla tulevia. Meidänkin mökin ohi on loman aikana melonut monia kanootteja hitaasti rannan tuntumassa mökille kurkkien. Huomattuaan asukkaita on matka jatkunut rivakammin ja naapurimökin kohdalla taas sama hidastelu ja kurkkiminen.

Lähettänyt käyttäjä Ohjeistus vihreiltä (kirjautumaton)
Jokamiehen oikeuksia mainostetaan aivan väärin ja vieläpä morkataan niitä jotka puolustavat omaansa. Henkilökohtaisesti en mene kenenkään rantaan tai piha-alueelle ellei ole joku todellinen ongelma kyseessä ( ei wc käynti). Matkailuyrityksetkin syyllistyvät vääriin ohjeistuksiin, koska ei ylimalkainen opastus ja kartan käteen lyöminen tarkoita sitä että asiakas ymmärtäisi kuinka hänen tulee toimia. On jopa täysin virheelisiä opaskarttoja joista puuttuu oleelliset tiet ja sitten asiakas törmäilee asukkaiden pihoihin ja ihmettelee mihin onkaan joutunut. Kanooteilla kulkevat rantautuvat sinne missä näyttää hyvä paikka olevan ja leiri pystyyn vaikka muutaman metrin päässä on kieltotaulu leiriytymisestä.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

17.09. 12:11

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut