Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Lukijalta: Viholliskuvaa pidetään väkisin esillä

14.12.201608:00
3

Juvalla syntynyt Pirkko Lehtiö kertoi Ylen aamuhartaudessa miten hän oli pystynyt antamaan anteeksi perheensä kokemukset sisällissodan aikana Tampereella.
Vaikka näin on onneksi monen kohdalla, siitä huolimatta on kysyttävä mikä merkitys on sotien ja suomettumisen ajan esittelyllä, viholliskuvan ylläpidolla näinä päivinä.
Vaikka veteraanit vähenevät yhteiskunnassamme, eivät ainakaan linnassa haastatellut veteraanit puheissaan tuoneet viholliskuvaa esille. Kuten oli vielä vuosikymmeniä sitten jolloin tehdyn tutkimuksen mukaan veisatessaan isänmaan virttä ”se vanha vainooja, kavala kauhia”, monet ymmärsivät että sillä tarkoitettiin venäläisiä.
Puolustusvoimille lienee tarpeen pitää viholliskuvaa yllä, jotta rahaa liikenisi yhä kalliimman kaluston hankintaan. Maanpuolustustahdon ja isänmaallisuuden  ylläpitämiseen tarvitaan edelleen viholliskuvan ylläpitämistä, varsinkin kun ilmapiiri lähialueella on koventunut, kuten presidentti linnanjuhlissakin kertoi.
Varsinkin sosiaalisessa mediassa ajankohtaisia vihapuheita voidaan pitää viholliskuvan rakentamisena eri väestöryhmien välille. Luokkakoon pienentäminen ja aloituspaikkojen lisääminen vähentäisi kotona tietsikan ääressä istuvien katkeroituneiden nuorten määrää. Tehkää jotakin!

Jouko Rönkä
Helsinki, Kangasniemi

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä markapla
Viholliskuvaa pitää yllä ainoastaan ja vain Venäjä, joka varustautuu massiivisesti rajamme takana. Totta ihmeessä pitää Suomen tähän varustautua ja se vaatii puolustusbudjettimme laajentamista ja kalustohankintoja. Suomessa vaan lakkautettaan varuskuntia ja uskotaan, että "ei se Venäjä hyökkää",kun tarpeeksi syvään kummarretaan. Suomen ja koko Pohjolan turvallisuuden varmistamiseksi pitäisi Suomen ja Ruosin liittyä ehdottomasti NATO:on. Turha kuvitella, että Venäjä jäisi kiittelemään natottomuuttamme ja jättäisi Suomen rauhaan. Venäjä on koko ajan lissännyt läsnäoloaan Itämerellä, harjoitellut maihinnousua Gotlatiin ja kuskannut ohjuksia Kaliningradiin.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
"Turha kuvitella, että Venäjä jäisi kiittelemään natottomuuttamme ja jättäisi Suomen rauhaan." * Realistinen lause. Sotilaspiireissä ei puolueettomuutta kunnioiteta vaan vaihtoehdot ovat että olet joko meidän puolella tai meitä vastaan. Muita vaihtoehtoja ei tunneta varsinkaan heti oman rajan takana.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut