Tiistai, 22. elokuu 2017
Iivari, Iivo

Lukijalta: Tärkeintä on yhdistää voimat — Backmania pyydetään mukaan

25.01.201708:30
18

Jouni Backman arvosteli (23.1.) minua väärien lukujen esittämisestä. Puhuin kuitenkin eri asiasta kuin mistä Backman minua moitti.
Molempien luvut ovat varmasti sinällään oikeita.
Puhuin siitä, että edellisen hallituksen aikana viime vaiheessa pelkän sote-rahoituksen kuntakohtainen tasaus rajattiin +/- 200 euroon asukasta kohden. Esitys kaatui perustuslakivaliokunnassa.
Nyt suurinkin leikkaus, mikäli se toteutuu, on noin puolta pienempi. Yritin sanoa, että lähtökohdat ovat nyt helpommat, vaikka valitettavasti Etelä-Savon kohdalla menetysten arvioidaan olevan noin 105 euroa asukasta kohden.
Luvuista kiistelemisen sijasta tärkeintä on nyt pyrkiä vaikuttamaan siihen, että Etelä-Savo ei menetä sote-uudistuksessa. Tarpeen perusteella meidän pitäisi olla pikemminkin saamapuolella, ei menettäjien joukossa. 
Vain tiiviimmällä maakunnan yhteistyöllä voimme turvata asianmukaiset palvelut maakuntamme asukkaille. Tähän työhön pyydän myös Backmania.
 Risto Kortelainen
johtaja, Essote 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä juval. (kirjautumaton)
Hyvä ehdotus Essoten johtajalta yhteistyöstä . Mutta mitä arvoa on vertailla ja kaivella kaatuneita , edellisten hallitusten päätöksiä ihan lehden palstalla ?? Tällainen viimeaikona pahasti lisääntynyt tapa aiheutttaa kuppikuntaisuutta ja haittaa ! ------ Osaavat johtajat tuntevat historian , ottavat oppia siitä , elävät tätä päivää ja suunnittelevat toiminnallaan kiihkeästi parempaa tulevaisuutta .

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Suorana lainauksena lehden verkkosivuilta: "— Vähennys on selkeä heikennys, mutta toisaalta ei tässä ihan kaikkea maakunnalta viedä. Kun edellinen hallitus valmisteli soten uudistusta, puhuttiin 200 euron tasoisesta leikkauksesta. Kortelaisen mukaan ”nyt sentään ollaan puolessa siitä, mitä viime kerralla puhuttiin”. Onko toimittaja kirjannut juttuun väärin vai mitä Risto mahdoit tarkoittaa? Jutusta saa kyllä ihan sen kuvan, jonka Backman on oikaissut.

Lähettänyt käyttäjä Reiska vaan (kirjautumaton)
mainittu henkilö nyt niin vaikutusvaltainen ole, eihän hän saanut säilytettyä ikuisesti OKL:n toimintojakaan, vaikka niin moni kuvittelekin.

Lähettänyt käyttäjä J. Backman
Oikaisin vain väärän tiedon, en arvostellut tai moittinut. Kuten joku jo aivan oikein siteerasi alkuperäistä juttua, ei siinä puhuttu mitään yksittäisten kuntien, tilanteesta, vaan kommentitkin koskivat koko maakuntaa. Siksi jutusta välittyi aivan väärä kuva, joka edellytti oikaisun.

Käyttäjän Kimmo Käärmelahti kuva
Lähettänyt käyttäjä Kimmo Käärmelahti
Backmanko eläkeiässä? Höpöhöpö. Mieshän täyttää tänä keväänä vasta 58 vuotta. Backmanin kritisoima ESSOTE:n johtaja Kortelainen on häntä vuotta vanhempi. Meikäläisen näkövinkkelistä molemmat liki nuorukaisia ja usean vuoden päässä eläkeiästä. Lisäksi oman lukemani sekä kuulemani mukaan molemmat soteuudistuksen todellisia asiantuntijoita maakunnassamme. Kortelaisen kanssa olen samaa mieltä siitä, että Backmania todella tarvitaan näissä Etelä-Savon sote- ja itsehallintoaluetalkoissa. Toivottavasti hän arvioi tilanteen uudelleen nykyhaasteen valossa, asettuu ehdolle huhtikuun kunnallisvaaleihin ja hakeutuu sitä kautta mukaan maakuntaliiton toimintaan ja vuoden 2018 vaaleissa itsehallintoalueen päättäjäksi.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut