Tiistai, 19. syyskuu 2017
Reija

Lukijalta: SKP:n puheenjohtaja Juha-Pekka Väisänen perää perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikkoa (kesk.) edistämään sateenkaariperheiden mahdollisuuksia kansainväliseen adoptioon

14.09.201709:45

Voisin mieheni kanssa adoptoida lapsen. Meille saman sukupuolisille pareille — sateenkaariperheille — adoptio on kuitenkin heteropareja vaikeampaa. Suomessa perheen ulkopuolisen adoption hakeminen homopariskuntana tuli mahdolliseksi, kun uusi avioliittolaki astui voimaan.
Ruotsissa laki salli kansainväliset adoptiot homoseksuaaleille pareille jo 14 vuotta sitten, mutta vasta tänä vuonna ensimmäinen ruotsalainen sateenkaaripari on voinut adoptoida ulkomailta.
Minut adoptoitiin 50 vuotta sitten junamiehen ja kotiäidin hetero-työläisperheeseen Pieksämäelle. Sittemmin minusta on kasvanut kouluja käynyt, työelämään päässyt ja avioliiton solminut homomies.
Tänä vuonna Suomi isännöi 29.9. Pohjoismaisen adoptioneuvoston kokousta Helsingissä. Kokouksen teema on sosiaalinen media ja adoptio.
Sateenkaariperheen näkökulmasta pidän tarpeellisena, että kansainvälisillä foorumeilla suomalaiset järjestötoimijat nostavat esille erilaisten trendien lisäksi vakavia asioita, kuten vähemmistöjen yhdenvertaiset oikeudet.
Adoptiolapsen näkökulmasta vaadin, että perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) avaa adoptiokeskustelua seksuaalivähemmistöjen näkökulmasta ja alkaa edistää kansainvälisillä foorumeilla sateenkaariperheiden nykyistä parempia mahdollisuuksia kansainväliseen adoptioon.
 
Juha-Pekka Väisänen
Käsitetaiteilija, SKP:n puheenjohtaja
Helsinki

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

17.09. 12:11

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut