Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Lukijalta: Sisäänpäin käpertyminen on vääjäämättä tuhon tie

15.12.201608:00
13

Kansallismielisyys ja muukalaispelko on kasvanut hieman yllättävästi vakiintuneissakin demokratioissa, mukana Yhdysvallat.
Pakolaisten, halpatuonnin ja muiden globaalien ilmiöiden koetaan olevan imemässä kansakunnan aikaansaamaa aineellista hyvää sekä aiheuttavan työttömyyttä ja muuta harmia. Rajoille siis valvontaa ja esteitä aitojen ja tullien muodossa.
Itseensä käpertymisestä on esimerkkejä, joita tuskin kannattaa matkia. 
Pohjois-Korea, Kuuba ja sittemmin rajansa avannut Albania ovat esimerkkejä ankeudesta vailla vertaa. Nehän tunnetaan edesmenneen sosialistis-kommunistisen leirin kurjuutta mallikkaimmin edustaneina.
Vaikea oli niihin päästä muualta, mutta vielä vaikeampaa oli sikäläisten päästä muualle, edes käymään. Varjellessaan omaa erinomaisuuttaan ne jäivät ja jäävät vaille vuorovaikutuksen tuomaa hyvää taantuen ja tylsyen, lisäksi haaskaten vainoharhaisesti vaatimatonta kansantuotettaan asevarusteluun.
Varhaisemmasta historiasta löytyisi maita ja kansoja, jotka jäivät muista jälkeen samasta syystä.
Herääkin kysymys, mitä järkevää näillä nyt esiintyvillä kansallismielisillä rajojen sulkijoilla ja kaupan esteitä vaativilla olisi tarjota tilalle, jos saisivat toivomuksensa mukaan peruuteltua menneisyyden asetelmiin?
Mihin muuten mahtoi perustua aikoinaan kommunististen maiden tarve eristyä muusta maailmasta? Toisaalta oli halu levittää aatettaan muillekin onnea tuottamaan. Neuvostoliitosta tiedämme, että siellä haluttiin jopa keksiä itse asioita, joita jo lännessä oli.
Entä ne, jotka Lähi-idässä ja sieltä muuallekin ovat viime vuosina pyrkineet (Isis) levittämään islamiin perustuvaa onnea tuottavaa aatettaan? Voiko mikään aate tuottaa onnea rajoittamalla valinnanvapautta despoottisella otteella?
Valtaa hamuavat harhat syntyvät tavallisimmin tietämättömyyden ja toiveajattelun liittona.

Esko Aspivaara
Savonlinna

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Tuleeko Suomesta samanlainen kuin Pohjois-Korea tai Albania, jos emme ota iloisesti jokaista Suomeen pyrkivää halukasta tulijaa etenkin silloin, kun he ovat tilastollisesti eurooppalaiseen kulttuuriin vaikeasti sopeutuvia ja mikä on heidän vaikutuksensa meidän kansantalouteemme?

Lähettänyt käyttäjä tuhon tie.... (kirjautumaton)
”Sisäänpäin käpertyminen on vääjäämättä tuhon tie” - Kansallismielisyys ja muukalaispelko paha - pakolaiset, halpatuonti hyvä, (vaikka se aiheuttaa lisää kuluja lähes konkurssissa olevalle maalle) - ISIS paha - rajoille valvontaa, esteitä ja aitoja, paha (ilmeisesti siis rajat kaikille halukkaille auki on hyvä asia maallemme) - Mikä on Eskon Aspivaaran neuvo näihin ristiriitoihin, se ei kirjoituksessa auennut.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Suomen väkiluku on 0,07 prosenttia maapallon väkiluvusta. Ei ole pienten pohjoisten kansojen asia pelastaa kaikki maailman kurjissa olosuhteissa elävät, emmekä varsinkaan paremman elämän toivossa meille tulevat nuoret miehet, emmenkä siihen kykene. Tämän ymmärtämiseen riittää peruskoulun ensimmäisen luokan matematiikka. Yli 6 miljardia ihmistä elää alle 10 dollarilla päivässä ja OIKEITA pakolaisia on 63 miljoonaa. Afrikassa on nyt noin 1,4 miljardia ihmistä ja 2100 jo 4 miljardia. Suomi ei ole koskaan alistanut muita valtioita, emmekä ole kenelläkeen mitään velkaa, päinvastoin! Tähän tulijoiden rajoittamiseen ei liity yhtään minkäänlaista ”muukalaispelkoa”, jolla maailmanhalaaja ”meillä on unelma” ihmiset meitä syyttävät. Teillä itsellännen on looginen ajatteluja ja ymmärrys totaalisen hukassa.

Lähettänyt käyttäjä Iisakki (kirjautumaton)
Arvoisa Esko Aspivaara, Vilkaise internettiin, niin aukenee joitakin vastauksia kysymyksiisi. Mutta, muista lähdekriittisyys, tottakai. Tietoa löytyy haravoimalla. Täällä jotain, mutta raakaversiona, voi siis olla virheitäkin. https://idiotiantyranniasta.wordpress.com/2015/04/17/muutama-juttu-spiridovichilta/ https://idiotiantyranniasta.wordpress.com/2015/04/01/wolfgang-hackert-mord-und-perversion-1/

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Suomi on antanut kehitysapua viisikymmentä vuotta keskimäärin 0,4 % BKT:sta. Viimeisten 25 vuoden aikana yli 20 miljardia euroa. Suomi antoi kehitysapua esim. 2014 1,23 miljardia euroa Jokaista suomalaista kohden se on 228 euroa vuodessa tai noin 62 centtiä päivässä. Vauvasta vaariin! DAC:n jäsenmaat ovat antaneet kehitysapua vuosittain 80-130 miljardia euroa. Professori, entinen vihreiden kansanedustaja Eero Paloheimo kiteyttää nykyisen kehitysavun kirjassaan Tämä on Afrikka: ”Huonosti suunnitellun ja suunnatun kehitysavun merkittävin tulos on rappio.” - - Ulkoasiainneuvos, eläkkeellä oleva suurlähettiläs Matti Kääriäinen lyttää kehitysavun: ”Äärimmäinen köyhyys on jopa lisääntynyt biljoonan dollarin avusta huolimatta. Yksi isoimmista kehitysavun ongelmista on Kääriäisen mukaan avunsaajamaiden korruptio. Väestönkasvu on lähtenyt nousuun kehitysavun myötä. Väestöräjähdys pahentaa ruokaongelmaa, huonontaa elinympäristöä, kiihdyttää ympäristötuhoa ja syö taloudellisen kehityksen eväät. Väestöräjähdys aiheuttaa muuttopaineen, joka purkautuu länsimaihin turvapaikanhakijoiden muodossa. Suomi on auttanut ja tämä apu on osa syyllinen tähän kansanvaellukseen Eurooppaan. Kyse ei todellakaan ole mistään muukalaispelosta, vaan terveestä järjestä, kun haluamme rajoittaa paremman elämän perässä tulevia tilanteessa, jossa meillä on puoli miljoonaa työtöntä ja valtio on ottanut vuosittain velkaa 4 – 10 miljardia euroa. Jokainen täyspäinen ymmärtää tämän!

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kansallismielisyys oli Suomen itsenäisyyden kannalta tärkein asia 77 vuotta sitten. Meitä oli vähän ja olimme huonosti sotilaallisesti varustautuneita verrattuna naapuriin, kun Isä Aurinkoinen haluasi liittää meidät työläisten paratiisiin. Silloin kaikki kommunisteista kapitalisteihin tunsivat kansallismielisyyttä ja sen avulla saavutimme jonkunlaisen torjuntavoiton sekä säilyimme itsenäisenä. Suomi on pikkuruinen maa euroopan pohjoisnurkassa, jolla on oma kieli ja kulttuuri. Mitä pahaa siinä on, jos sen haluaa säilyttää? Suomen väestöstä oli ulkomaiden kansalaisia 3,1 prosenttia, ja 4,6 prosenttia oli ulkomailla syntyneitä. Enemmän ehkä kuin koskaan itsenäisyytemme aikana. Suomalaisia asuu maailmalla satoja tuhansia. Suomalaiset matkustavat ulkomailla enemmän kuin koskaan historiansa aikana. Ei kukaan halua tätä muuttaa! Meillä on normaali rajavalvonta jossa EU:n ulkopuolelta tulleet kulkevat tullissa papereineen oman portin kautta ja Schengen-alueella asuvat omansa. Nyt kuitenkin viime syksynä tätä ei enää noudatettu, ja Tornion kautta viranomaiset päästivät 10.000 halukasta tulijaa edes kysymättä nimeä ja kotimaata, rikkoen Dublinin sopimusta. Kaikkiaan viranomaiset päästivät muutamassa kuukaudessa 35.000 pääasiassa hyvin stailattua nuorta sotakuntoista miestä (jotka olivat jättäneet lapsensa, vaimonsa ja vanhempansa kotiin) iphonet kädessä Suomeen, ilman asianmukaisia matkustuspapereita. Heillä ei ollut myöskään UNHCR:n myöntämää pakolaisstatusta! Rajoja ei kukaan vaadi suljettavaksi, vaan että viranomaiset tekevät sille kuuluvam työnsä. Oikeat apua tarvitsevat pakolaiset otetaaan UNHCR:n kautta kuten on sovittu.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Al-Jazeera uutisoi 2015 näkyvästi Lähi-Idässä, että pienen pohjoisen maan pääministeri lupasi majoittaa halukkaat tulijat ilmaiseksi luksus kotiinsa. Tämä jälkeen ihmissalakuljettajat alkoivat myymään matkoja tänne facebookissa kuvien kera (Pepsi mainoksen kauniita tyttöjä ja ruotsinlaivoja) pääasiassa nuorille miehille, jotka eivät olleet aikaisemmin kuulleetkaan Suomesta. He tulivat jopa 10 turvallisen maan halki. Kukapa ei haluaisi kokeilla onneaan! Kun vielä saivat tietää, että pikkuruinen suomi vielä maksaa kaiken ylläpidon täällä. Houkutus oli suuri niille, kenelllä oli rahaa maksaa näille ihmissalakuljettajille. Tähän mennessä on omilla rahoillaan palannut jo 5.000 takaisin koteihinsa. Tämä kertoo tulijoiden todellisen ”hädän”. ISIS kertoi jo itse (samoin monen maan tiedusteluviranomaiset) 2015, että ns. ”turvapaikan hakijoiden” joukossa on tuhansia ISIS:n jäseniä. Supo ilmoitti jo viime syksynä, että Suomeen tulleiden joukossa on ainakin 300 terroristijärjestöihin kuulunutta tai läheisesti liittyvää miestä. Ensimmäiset tuomiot Suomessa on jo annettu ja parhaillaan on Tampereella käynnissä sotarikosoikeudenkäynti kahta kansanmurhaan syyllistynyttä miestä vastaan.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kukaan ei halua kieltää Suomeen muuttamista, kun tulijalla on työpaikka valmiina. Suomessa on 500.000 työtöntä ja kansantaloutemme syöksyssä. Hallitus yrittää saada sitä vähän oikaistua leikkaamalla mm. palveluista, työttömiltä, eläkeläisiltä, opiskelijoilta jne. On normaalia laittaa omat kansalaiset jonon kärkeen, ja kykyjen mukaan auttaa OIKEASTI apua tarvitsevia.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä