Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Lukijalta: Omituiset ale-prosentit

15.12.201608:00
4

Päivittäin saamme lukea lehdistä huonekalukauppojen mainoksia, oissa alennusprosentit ovat 40, 50, 60 ja jopa 80.
Tulee mieleen elokuva, jossa Uuno Turhapuro meni Alkoon ostamaan prosentteja, mutta muistini mukaan niitä ei hänelle myyty. Nyt niitä myydään monessakin kaupassa.
Tässä jokunen esimerkki: Muutama vaahtomuovipala vierekkäin ja päällekkäin ovh.1 247 euroa, kuka tähän uskoo? Kun siitä saa 60 prosentin alennuksen, asiakas maksaa 495 euroa eikä tingi enää alennusta kun sai jo 60 prosenttia. Herää kysymys, milloin näitä vaahtomuovipalasia on myyty 1247 eurolla?
Esimerkkejä riittää: neljä patjaa päällekkäin, joissa kahdessa jalat, ovh 2 528 euroa. Tuntuuko uskottavalta, mutta ei hätää, tästä hinnasta saa alennusta 60 prosenttia ja asiakas ilostuu eikä tingi euroakaan.
Sitten on isoja mainoksia kuvien kera ja alennusprosentit 50—70, mutta hintoja ei näy missään. Minusta moiset hinnoittelut ovat asiakkaiden aliarvostamista.

Aulis Silvennoinen
Savonlinna

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Kuluttaja asiakas (kirjautumaton)
Huonekalukaupoilla menee huonosti (ja muillakin yrittäjillä), kun ihmiset eivät enää tarvitse tavaroita niin kuin ennen, kaikkea on jo tarpeeksi tavallisessa kuluttajaperheessä, siksi yritetään vaikuttaa asiakkaisiin kaikenlaisilla kepulikonsteilla joka on hyvin läpinäkyvää toimintaa, mutta saahan sitä yrittää, ehkä jotkut haksahtavat näihin "alennuksiin".

Käyttäjän Moraalijeesus kuva
Lähettänyt käyttäjä Moraalijeesus
Olen myös kovasti ihmetellyt noita isoja alennusprosentteja. Millainen mielikuva jää tuotteista ja kauppiaista, kun tuotteita myydään koko ajan hurjilla aleprosenteilla ja silti ei tehdä tappiota. Ketä ne suuret aleprosentit palvelee ja kuka vielä vuonna 2016 luulee saavansa halvalla, kun saa 50 prosenttia alennusta? ? ?...... Kumpi hinta tuntuu tuotteen oikealta hinnalta. Se mihin myyjä antaa tinkimättä 50% alennusta vai se, mistä saa tinkimällä tingittyä 5% alennusta...Miettikääpä sitä! ! ! ! ! ! Nykyään aika monella on kaikki hinnat tietävä hinnasto mukana. Jos jonkun tuotteen arveluttaa, niin ei hätää, kyllä google kertoo yleisen hintatason. Ps. Onko kukaan koskaan ostanut auton renkaita suositusvähittäishinnalla...? Ainiin, kappalejako olisi kiva ylläri.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Ymmärtääkseni tuotetta on pitänyt myydä jossain vaiheessa sen oikealla hinnalla jotta se voi olla alennuksessa. Pitkään jatkunut alennusmyynti ei ole alennusmyynti vaan tuotteen hinnan muutos. Tästä voimme vetää se johtopäätöksen että tuon kalusteroinan oikeat hinnat ovat nuo "alennushinnat", joten ennen kuin alkaa tekemään kauppaa kannattaa pyytää alennusta.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut