Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Lukijalta: Miten voidaan suojautua varkailta?

09.12.201608:00
4

Me täällä Kerimäellä olemme joutuneet eläkeläisinä varkaitten kohteeksi. Emme pysty ottamaan mitään vakuutuksia, koska omavastuu näissä vakuutuksissa on niin korkea, ettei se vastaa tarkoitusta.
Olen joutunut tämän vuoden kuluessa kahdesti varkaan kohteeksi. Nyt varoitan kaikkia Kerimäen asukkaita siitä, että älkää panko mitään vähänkin arvokasta ulkovarastoihin, sillä vaikka olisi kaksinkertaiset lukitukset, niin silti varkaus tapahtuu.
Varkailla on käytössään yleisavain, jolla he pääsevät ulkovarastoihin. Minulta varastettiin kompressori, joka oli ainoastaan yleisavainten takana. Ulkovarasto, josta vietiin pöytäsirkkeli, oli kahden lukon takana, ja silti se vietiin. 
Poliisi ei tutki näitä varkauksia, siis olemme näin ollen puhdasta varkaitten riistaa. Mitä pitäisi tehdä, pitääkö meidän asianomistajien ruveta harjoittamaan poliisin tehtäviä, että saadaan nämä yleisavainvarkaat kiinni? Kirkkorannan varkauksista ja venemurroista puhumattakaan.
Tilanteeseen on tultava muutos, muuten menee luottamus täysin poliisiin.

Eino Honkanen
Kerimäki 

Kommentit

Käyttäjän Moraalijeesus kuva
Lähettänyt käyttäjä Moraalijeesus
Jos varkaat ajaisi ylinopeutta, niin sitten se kiinnostaisi valtioinvarainministeriön virkamiehiä (ennen niitä kutsuttiin poliiseiksi...)! ! ! Sanotaan näin, että tilaisuus tekee varkaan, joten varkaan mahdollisuuksia pitää vahentää paremmalla valvonnalla, valaistuksella, kameroilla, lukituksella tai muuten vaan, että asia ei kiinnosta varkaita, tai kiinnijäämisen riski on liian suuri.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Satasella saa valvontakameran ja sen avulla saa varkaat kiinni. Näin meillä haja-asutusalueella. Miettikää sopiva kohta missä mustasalamalla kamera ottaa kuvia niin poliisikin tutkii, löytykö tuttuja kuvista. Voittehan ostaa vaikka kimpassa kameran, jota voidaan siirtää tarpeen mukaan aina toiseenkin paikkaan. On myös satavissa hälytin, joka liikkeen havaitessaan pistää sireenin päälle kymmeneksi minuutiksi, jona aikana kyllä joku menee katsomaan, kuka siellä liikkuu. Alle viiden kympin tällainen laite. Lidlistäkin niitä on tainnut saada joskus. Poliisista ei nykyisin ole juuri apua, ellei itsellä ole näyttöä rikoksesta ja mahdollisesta tekeijästä.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut