Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Lukijalta: Messias ja sukulaiset

07.12.201608:00
3

Juha Sipilän kakkarassa enot, serkut ja muut lähisukulaiset tuntuvat menneen iloisesti sekaisin valtion varojen kanssa. Juha Sipilä on pitkin matkaa taannut bernereitten ja toivakoitten luotettavuutta, mutta nyt ovat vuorossa sukulaiset ja oma itse.
Sipilän omat joukot ovat kiirehtineet vaatimaan selvitystä jääviysasioista, ja on täysin selvää, että toimet todetaan laillisiksi. Kuka voisi mitenkään epäillä messiaanisen miehen sanaa. Vai voisiko sittenkin?
En tunne montaa ihmistä joka tuntisi lähisukulaisten asioita yhtä huonosti kuin Juha Sipilä sanoo tuntevansa. Täytyy siinä olla välit sukulaisiin totaalisesti poikki tai sitten totuutta käsitellään hyvin luovasti.
Eräässä naapurimaassa on yhtä luovasti puhuva johtaja, ja me nimitämme häntä Putiniksi. Miehissä on muutakin yhteistä: molemmat ovat yhtä hämmästyneen oloisia kun heidän toimiensa oikeudenmukaisuus kyseenalaistetaan.
Ei puutu enää kuin että asiat näyttäisivät sivusta katsottuinakin samoilta kuin miesten puheissa. Urho Kekkonen sanoi miehekkäästi: –Niin on jos siltä näyttää.
 
Ari Rautio
Juva

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Minäkin omistan Fortumia pikkuisen, enkä tiedä sen tekemisistä oikeastaan yhtään mitään. Ja lapseni omistavat pikkuisen Elisaa, enkä tiedä lastenikaan nykytekemisestä yhtään mitään. Mutta varmaan minä olisin sinun mielestäsi täysin jäävi edes kirjoittamaan kummastakaan firmasta mitään lehteen.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Sipilän valtakaudella on tullut yksi silmiinpistävä piirre toimintavavoissa eli se, että asioiden pitää valmistua valmistua nopeasti ja ketterästi lakiluonnoksiksi. Se taas johtuu hänen käsityksestään, että valtiota voi johtaa kuten yritystä. On selvää, että yrityksissä voi tehdä nopeitakin päätöksiä ja hyvinkin autoritäärisesti, mutta toimivan demokratian merkkejä ovat tietynlainen valmistelun hitaus. Jos maan ylintä hallintovaltaa käyttävät eivät anna kansalaisille mallia myös eri tavalla ajattelevien kanssa rakentavalla tavalla toimimisesta, niin voi kansalaisilta odottaa.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut