Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Lukijalta: Kiitos Savonlinna

13.02.201709:20
17

Punkaharjulaisena haluan kiittää Savonlinnaa että otitte suhtkoht hyvin pärjänneet Kerimäen ja Punkaharjun siipiesi suojaan. Kerimäki ja Punkaharju ovat saaneet palkinnoksi valtakunnan korkeimman kunnallisverotuksen.
Toivotut terveyspalvelujen parannukset, ovat muuttuneet palvelujen leikkauksiin. Kouluja lopetettu ja opetustoimia leikattu. Molempien kuntien kiinteistöjä ja maita myyty Savonlinnan talouden pönkittämiseksi.
Miksi näin on käynyt? Keskustalaiset kunnallispoliitikot sumuttivat kuntalaisia lupaamalla liitoksen tuovan näille omavaraisille kunnille palvelujen säilymistä ja niiden paranemista.
Toivottavasti entiset punkaharjulaiset ja kerimäkeläiset älyävät tulevissa kunnallisvaaleissa keskustan sumutuksen ja äänestävät jotakin toista puoluetta, jotta voidaan aloittaa Kerimäen ja Punkaharjun kuntien itsenäisyyden palauttamiset.
Mistä löytyy taho, tai puolue, joka toimeen ryhtyy?
Timo Vartiainen
Ukontura, ex-kuntalainen

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Totuus se vaan kuitenkin on, että kyllä palvelurakenne olisi kestänyt ja kestäisi jatkossakin, jos riittäisi niitä kuntalaisia. Ei voi vaatia esimerkiksi koulujen säilyttämistä, jos ei ole oppilaita. Sitä paitsi, suurin syy kuntien niukkuuteen löytyy kyllä valtion toimista.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Nyt Vartiaisen muistissa aukkoja. Kokoomuksen ja SDP:n vetämä hallitus muodostettiin vuoden 2011 eduskuntavaalien jälkeen ja toimi 22. kesäkuuta 2011 – 24. kesäkuuta 2014. Hallituksen pääministerinä toimi Kansallisen Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen ja valtiovarainministerinä SDP:n Jutta Urpilainen/Antti Rinne. Siihen kuuluivat kokoomuksen lisäksi SDP, vihreät, Suomen ruotsalainen kansanpuolue ja kristillisdemokraatit sekä huhtikuuhun 2014 saakka vasemmistoliitto. Hallitus aloitti kuntauudistusprosessin tavoitteena SUURKUNNAT . Punkaharjun silloinen toimelias kunnanjohtaja Sami Sulkko uskoi tämän ja lähti etujoukoissa hallituksen kelkkaan ; Punkaharjun kunnan strategia romukoppaan ja tavoitteeksi ENNAKOIVA kuntaliitos Savonlinnaan. Punkaharjun SDP- ja Kokoomusjohto oli heti valmis liitosneuvotteluihin ja lopulta kunnanvaltuustossa äänestyspäätöksellä kuntaliitokseen. Keskustan kunnanhallitusryhmä oli kuntaliitosta vastaan näillä perusteluilla, tältä pohjalta ja tällä aikataululla. Haluttiin katsoa mitä sote-uudistus tuo tullessaan, koska sote muodosti silloinkin kunnille suurimmat taloushaasteet. Uudistuksessa ei onnistunut SDP ja Kokoomus. Nyt sitä yrittää Keskusta, Kokoomus ja Perussuomalaiset. Näin jälkiviisastellen, mikäli maakuntavetoinen, yliopistosairaaloihin tukeutuva sote-uudistus toteutuu, monipuolisen ja vahvan elinkeinorakenteen omaavalla Punkaharjulla olisi ollut loistava tulevaisuus. Mutta demokratia puhui silloin ja pulinat pois. Nyt eletään näillä eväillä. Jari Laamanen, kesk. Edellisillä perusteilla kuntaliitosta vastustanut, Punkaharjun viimeisen kunn.valt. vara.pj.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Tosiasia kuitenkin on myös, että kyseiset kunnat olisitten itse tässä vaiheessa jo konkurssiin päätyneet. Kerimäki ainakin oli jo kirstunpohjankin käyttänyt eli ei voi syyttää Savonlinnaa jos kolme köyhää yhdistyy, niin syytä on kaikissa ja valtio vielä neljäntenä.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Savonlinnalaisena veron.maksajana toivois jo päästävän eteenpäin tässäkin asiassa se nyt on vaan että kermäki .Punkaharjusavonranta.kellarpeltonätki on vaan yhtä kaupunkia eikä se muuksi muutu.

Lähettänyt käyttäjä eläkel. (kirjautumaton)
Varmaa ainakin on. että keskeinen syy Savonlinnan seudun talouden ja toimeliaisuuden alakuloon sekä kansalaisten eriarvoisuuteen on valtiovalta - Vuosi vuosi sitten pääministeripuolue (kepu ) päätti ja Gran - Laasonen (kok )toteutti opettajakoulutuksen lakkauttamisen. Käytännössä tämä hoidettiin taloudellisia resursseja leikkaamalla rajusti, eikä yliopiston hallituksella ollut kuin yksi vaihtoehto . Pahinta tämän jälkihoidossa on , että ns kompensaatioita ei ole näkynyt , kuulunutkin vain vihjailuja ! Kiinteistöjen arvot ovat koko seudulla aivan alamaissa . Eriarvoisuus ja ostovoiman puute vaikeuttavat pahasti paikallista pienyritystoimintaa. Myös korkea veroaste on haitallinen ja näyttää työttömyyden ohella lisäävän poismuuttoa . Myös sote - muutos ja saaristoseudun lisäkulut , näyttävät vain vaikeuttavan asemaamme . -- Valitettavasti nuo pääministerin niin voimakkaasti lupaamat kompensaatiot ja lisäavut näyttävät sulavan kevään myötä tai ovat ainakin pahasti myöhässä, jos niitä joskus luvattujen puheiden perusteella myönnetään . Tätä ennustaa myös paikallisten edustajiemme H K; n ja KT; n hävettävä , hiljainen välinpitämättömyys seutukunnan hyvinvoinnista.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Huono muisti on Timo Vartiaisella. Punkaharjun ja Kerimäen taloudet olivat kriisissä kun taas Savonlinna oli laittanut taloutensa hyvään kuntoon. Nyt on käynyt niin että Savonlinnan veroprosentit ovat nousseet kun on maksettu Kerimäen ja Punkaharjun velkoja pois ja investoitu.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut