Tiistai, 25. huhtikuu 2017
Markku, Marko, Markus

Lukijalta, Jouni Backman: Maakunnallisen veturin haikaileminen on vanhanaikaista

03.01.201708:00
13

Kansanedustaja Kaj Turusen (ps.) välitilinpäätös (I-S 27.12.) herätti monia kysymyksiä. 
Sote-uudistus on tuomassa Etelä-Savolle jättilaskun. Etelä-Savo on selvästi suurin menettäjä, 105 euroa/asukas. Tämä on monestakin syystä hämmentävää. Edellisen hallituskauden sote-esitys olisi merkinnyt pelkästään Savonlinnalle 15 miljoonan euron hyötyä. Nyt Etelä-Savo menettää 16 miljoonaa euroa. Miten tässä näin kävi, kun Kaj Turunen vielä erikseen korostaa olleensa ko. neuvotteluissa mukana? 
Kaj Turunen pitää jälleen suurena saavutuksena OKL:n lakkauttamisesta johtuvaa kompensaatiopakettia. Merkittävämpi saavutus olisi ollut hallituspuolueiden kansanedustajien lupausten mukaisesti estää OKL:n lakkauttaminen. Nyt on lupailtu lakkauttamisen täysin korvaavaa kompensaatiopakettia ilman ainuttakaan konkreettista päätöstä. Edes esityksistä ei ole vielä kerrottu, vaikka niin on luvattu monen kertaan.
Etelä-Savon ongelmien syynä ei ole Kaj Turusen mainitsema maakunnan selkeän kasvuveturin puuttuminen. Vai  pitäisikö Mikkelin asemaa maakuntakeskuksena  vahvistaa, Savonlinnan kustannuksella? 
Maakunnallisen veturin haikailu on vanhakantaista. Etelä-Savon ongelmana on pikemminkin takertuminen vanhoihin hallinnollisiin rajoihin. Valitettavasti uusi maakuntahallinto vain vahvistaa tätä. Nyt pitäisi päinvastoin avata rajoja ja hakeutua verkostomaiseen yhteistyöhön niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. 
Edellä olevasta huolimatta toivotan Kaj Turuselle ja muille alueemme kansanedustajille jaksamista ja menestystä tärkeässä ja vaikeassa työssänne. Toivotan Kajn myös tervetulleeksi uudenvuoden lupauksensa mukaisille lenkkipoluille.
Jouni Backman
Savonlinna 

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Minun mielestäni kampuksen lakkauttamisen täysin korvaava kompensaatiopaketti on hyvä neuvottelusaavutus. Se on luvattu ja koska pääministeri on arvovallallaan asettunut sen taakse, se myös toteutetaan. Tilanne on tietysti aivan toinen, jos hallitus ilmoittaakin, että kompensaatiopakettia ei tule. Silloin ollaan aivan uudessa tilanteessa. Mutta tällä hetkellä voimme olla tyytyväisiä ja odotella Xamkille uusi aloituspaikkoja ja linjoja Savonlinnaan.

Lähettänyt käyttäjä Matti Kilpinen (kirjautumaton)
Nykyisen hallituksen lupaus on tyhjä lupaus. Sen päätökset ovat olleet susia ja useampikin peruttu, syystäkin. Ja nyt pitäisi kirkkain silmin luottaa "luvattuihin" kompensaatioihin? Ehdotukseni: koska tällä maalla on varaa aivan vakavasti pohtia Guggenheimin hommaamista tänne verovaroin, niin voitaisiinko sillä rahalla tuoda jotain Savonlinnaan kun hanke nyt peruttiin?

Lähettänyt käyttäjä (epä)luottamusm... (kirjautumaton)
Muutaman kuukauden päästä on seuraavat vaalit. vaihtoon kaikki tyhjänlupaajat ja takinkääntäjät. Vanhoilta ehdokkailta tiukat kysymykset siitä mitä on aikanaan oikeasti päättänyt. Vakavasti jotakin vanhaa harkitseva pikkuvaivalla pystyy selvittämään sen linjauksia ja päätöksiä edellisinä vuosina jotta voi tivata selitystä. Ainakin saa makeat naurut palkakseen.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kyllähän tosi on että jokainen kansanedustaja tekee parhaansa alueella jossa asuu tottakai.mutta asia on vaan niin yksinkertainen missä missä painoluokassa painit muiden poliitikkojen keskuudessa siinä kyllä jone vähän saanut etumatka.tseppiä silt!!!!

Lähettänyt käyttäjä JV (kirjautumaton)
Kyllä edellinen hallitus yritti sote-esityksen läpi viedä, mutta esitys törmäsi valitettavasti perustuslakiin. Uskon, että sen sote-esityksen kariutuminen oli savonlinnalaisten kannalta huono asia. Joulun alla SaPKo voitti Jokipojat 7-1 Savonlinnassa pelatussa mestispelissä. Kaverin kanssa jäähallista poistuessamme pohdiskeltiin, että seuraavaksi Suomen hallitus antaa varmaankin julkilausuman, jossa kerrotaan tämän ottelun voiton olleen hallituksen kompensaatio Savonlinnalle kampuksen menetyksestä. Kiitoksia vaan maamme hallitukselle kauhiasti tästä kompensaatiosta, kyllä tuo kelpasi ja hyvälle "maistui".

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
"Muutaman kuukauden päästä on seuraavat vaalit. vaihtoon kaikki tyhjänlupaajat ja takinkääntäjät." -- Näinhän vaalikarja uhoaa aina vaalien alla, mutta kun se vanha tuttu tyhjänlupaaja on taas antanut käsipäivää marketin pihalla ja tarjonnut vielä jauhomakkarankin vaalikojulla niin uho unohtuu ja ääni menee taas kerran hänelle...

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä