Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Lukijalta: Ihmettä odotellaan

21.12.201608:00
5

OKL:n opiskelijat ovat monipuolisia, aktiivisia nuoria. Savonlinnassa he ovat olleet mukana niin, niin monessa. Kulttuurielämän innokkaita osallistujia, tapahtumien järjestäjiä, liikunnassa pelaajina sekä ohjaajina, seuraelämän sykähdyttäjinä, kaupungin kehittäjinäkin… Asujina, työntekijöinä, moni valmistuttuaan tänne perheen perustajanakin.
He ovat muodostaneet sisäsen, elvyttävän noruuden hengen tälle alueelle. Näitä hyvän mielen ylläpitäjiä on ollut monta sataa. Kohta ei enää.
Minkä ihmeen maamme hallitus tekeekään? Ihmeelliset lupaukset odottavat toteutumista, tosiaan ”ihmettä”. Tuleekohan tänne jokin iso kaivos? Muuttakohan tänne tiettyjä sukulaisia? Mikä voisi tuoda sen saman sykkeen kuin OKL? Vai onko se kompensaatio sitä mustaa koomisuutta?
Ensi vappuna opettajiksi opiskelleiden aloittaman Pässinlakituksen 40-vuotisjuhlissa saattaa kyynel vierähtää ilonpidon ohessa. Sittenkö sekin loppuu, Tallisaaren taika?
Kuitenkin hyvää joulua toivottaen

Hannu Härkönen
Savonlinna

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Ojasta noustaan (kirjautumaton)
OKL:n menetys on suuri isku kaupungille ja luulenpa että Sipilän lupaamat kompensaatiot jää vain nimellisiksi ellei peräti pelkiksi lupauksiksi. Kaupungin pitää nyt ottaa itse lusikka kauniiseen käteen ja alkaa ideoimaan realistiselta pohjalta miten tästä aletaan nousta. Voivottelua on kuultu jo tarpeeksi eikö se paranna asioita mihinkään.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Eikös ne Xamkin uudet koulutuslinjat ja lisäaloituspaikat ole suunnilleen kirkossa kuulutettu. Sipilähän on luvannut, että Savonlinna ei jää tappiolle tässä keikauksessa. Kyllä minä olen ainakin miehen sanaan tottunut luottamaan.

Lähettänyt käyttäjä Veteraani (kirjautumaton)
Ei ole mitään syytä pukeutua säkkiin ja sirotella tuhkaa päälleen. Savonlinnan kaupungilla on varmasti vielä tallella muutama vuosi sitten laaditut suunnitelmat kaupungin muuttamisesta eläkeläisparatiisiksi. Kaupunkiin piti hankittaman oikein Ameriikan malliin kymmeniä tuhansia eläkeläisiä joiden myötä koittaisi tuhatvuotinen valtakunta. Tarmokkaasti toimeksi vaan, niin eiköhän rupea terveyskeskuksen ovi käymään ja päivystysleikkauksia tehdään kolmessa vuorossa!

Lähettänyt käyttäjä Ulla-Riitta Juuti (kirjautumaton)
Mitähän jos syyllistettäisiin syyllistä eli Itä-Suomen yliopiston hallitusta eikä maan hallitusta. Sipilä joukkoineen pyysi, rukoili ja tarjosi yliopistolle rahaa, että Savonlinnan kampus säilyisi. Kylmä vastaus oli, että mikään raha ei saa yliopiston hallitusta taipumaan, vaan opettajan koulutus siirretään Joensuuhun. Suurin virhe tapahtui, kun yliopistoille annettiin autonomia. Valtion, siis meidän kaikkien, rahalla voivat tehdä älyttömiä päätöksiä, eikä kukaan mahda mitään. Mitä tulee kompensaatiohin, taikasauvaa ei ole olemassa. Savonlinnan alueelta pitäisi nousta tuoreita ideoita, millä aluetta nostetaan, työllisyyttä parannetaan ja hyvinvointia lisätään. Valitus on jatkunut riittävän pitkään.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut