Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Lukijalta: Demarit tylyjä eläkeläisille

07.12.201608:00
4

Kansanedustajana ollessaan Kimmo Kiljunen muiden demarikansanedustajien ja koko Paavo Lipposen hallituksen tavoin kannatti eläkkeiden ns. taitettua indeksiä pari vuosikymmentä sitten. Tuon indeksin vaikutuksesta eläkkeet ovat leikkautuneet noin kolmanneksen suhteessa palkkoihin.
Eläkkeelle jäätyään Kiljunen lähti kampanjoimaan taitettua indeksiä vastaan. Meteli on ollut melkoinen, propagandamylly on pyörinyt. Nyt mylly pysähtyi, sillä Sdp:n puoluehallituksen kannanoton mukaan puolue kannattaa edelleen taitettua ideksiä eli eläkkeiden jatkuvaa leikkausta suhteessa palkkoihin.
Sdp:n kannatus eläkeläisten keskuudessa on yli 30 prosenttia ja alle 35-vuotiaiden keskuudessa alle 10 prosenttia Näin ollen tämä Sdp:n puoluehallituksen päätös tulkoon mahdollisimman laajasti eläkeläisten tietoon. 
Samalla on hyvä muistaa, että Perussuomalaisten vaatimuksesta nykyinen hallitus korottaa kaikkien pienimpiä eläkkeitä 30 euroa kuukaudessa.

Reijo Tossavainen
ent. kansanedustaja (ps.)
Savitaipale

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Pentti Peruserikois (kirjautumaton)
Tietääkö arvoisa herra veteraanikansanedustaja Tossavainen, mitä taitetun indeksin poistaminen maksaisi, miten se maksettaisiin ja ketä se hyödyttäisi eniten? Jos tietää, hän ei sen poistamista kannata. Taitetulla indeksilläkin eläkkeet nousevat kuluttajahintoja nopeammin eli eläkkeiden ostovoima kasvaa. Loppuun lienee syytä muistuttaa, että perussuomalaiset ovat pettäneet lähes kaikki vaalilupauksensa. Köyhimmiltä leikataan ja rikkaille annetaan enemmän.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kiljunen käy jo omaa vaalikampanjaansa - uskotavuus täysi nolla. Demarit sai aikaan taitetun indeksin eikä demarit siitä luovu. Taitetun indeksin vuoksi eäkeläiset ovat 15 vuodessa menettäneet noin 10 miljardia euroa. Kansanedustajana ollessaan Kiljunen äänesti lukuisia kertoja eläkeläisten etuja vastaan ja taitetun indeksi puolesta ja kansaneläkkeen pohjaosan poistamisen puolesta. Populismia koko Kiljusen puuhastelu - asiahan on mitä vakavin ja tärkeä, nutta uskottavuus puuttuu mieheltä, joka kansanedustajana toimiesaan viis välitti eläkeläisten eduista.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Nyt taisi tulla palturia puhuttua hyvä-osaiselta.Ainakin minun eläkkeeni laskee kokoajan.Kymmenen euroa tälläkin hetkellä eroa takuueläkkeeseen verrattuna ja ensivuonna taas ero kasvaa eli eläke pienenee.Ei nouse 30 kymppiä, ei !!!!! Myös hoitotuet sun muut etuudet pienenee samassa linjassa , vain sähköverot ,bensiiniverot,autoverot (+36 € , ja keiden ansiosta ),sähkönsiirron perusmaksut n.+120 € / v sähkölämmittäjille ,lääkekorvaukset pienenee ynnämuut vielä arvailujen varassa oleva. Ja näissäkin takinkääntäjä perussuomalaiset on täysillä mukana.

Lähettänyt käyttäjä höpötystä (kirjautumaton)
Ennen kuin alkaa kaivaa vanhoja asioita, kannattaa tutustua istuvan hallituksen toimiin. Tämän hetkiseen tilanteeseen voinee vaikuttaa ainoastaan istuva hallitus ? Vanhoja voi aina muistella, mutta jos tahtoo vaikuttaa asioihin, täytyy elää nykyhetkessä ja katsoa myös tulevaisuutta. Joillakin poliittisilla piireillä näyttää olevan uskollisuus omaa porukkaa kohtaan mahtava. Vaikka se veisi viimeisetkin tuhkat pesästä ja itseltä housut jalasta, niin toimia puolustetaan ja kaikki on menneisyyden syytä. Nyt paukutetaan ennestään heikko-osaisia ja syrjäseutuja kunnolla "pataan" politiikan ulkopuolelta tulleiden yritysjohtajien ja eliitin edustajien toimesta eikä sitä saisi edes arvostella tai etenkään kyseenalaistaa. Alkaa muistuttaa jo uskonnollista hurmosta. Olisikohan syrjäseutujen asukkaiden, (perus)työtä tekevien, eläkeläisten, lapsiperheiden ja opiskelijoiden puoluekannasta riippumatta syytä yhdistää voimansa että edes alkeelliset elinolosuhteet säilyvät? Kansallisomaisuutta ja kruununjalokiviä lahjoitetaan puoli-ilmaiseksi kansainvälisille suuryhtiöille, kaikki yksityistetään, virheitä ei myönnetä ja rahaa syydetään muitten aiheuttamien ongelmien hoitoon. Niitä ovat USAn, Venäjän ja suuryritysten aiheuttamat pakolaisongelmat, sijoittajien tekemä Kreikka-puhallus, tulon siirrot aseteollisuudelle, ympäristön tuhoaminen jne. Syylliset ovat kaikkien tiedossa, mutta kukaan hallituksessa ei aukaise suutaan. Samaan aikaan oman maan vähäosaisilta leikataan.Taitaisi olla aika tehdä totaalinen vaihto eduskunnassa. Mistä saadaan kasaan rehellinen, taloutta ymmärtävä ja samalla sosiaalisen omantunnon omaava porukka ja heille puolue ? Rahan, innovaatioiden ja osaamisen puute ei ole ongelma. Ongelma on, että hyvinvointi halutaan keskittää hyvin pienelle porukalle, talouden mekanismeja ei ymmärretä ja poliittinen johto on niin hyvin lobattu ajamaan pienen porukan etuja jotka sitten "sattumalta" ovat yhteneväisiä oman edun kanssa. Asiat oikein tekemällä rikkaat säilyisivät yhä rikkaina, mutta myös normaali kansalla menisi paremmin. Aika moni kuitenkin tyytyy osaansa yhtenä osasena kapitalismin rattaissa, jos sillä tulee kohtuullisesti toimeen. Innokkaimmat, osaavimmat ja kunnianhimoisimmat keräisivät yhä potista suurimman osan ja yhteiskuntarauha sekä turvallisuus säilyisivät. Ainostaan tolkuton ahneus ja ylimielisyys poistuisivat.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut